Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Verborgen camera ontmaskert verpleegkundigen: meerdere medewerkers op staande voet ontslagen na diefstal

Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft eerder dit jaar meerdere verpleegkundigen ontslagen vanwege diefstal van medicijnen. Het ziekenhuis ontdekte de weggenomen middelen op de afdeling verloskunde met behulp van een verborgen camera. Uit onvrede over hoe het ziekenhuis de kwestie heeft aangepakt, zouden nog eens vijf collega’s ontslag hebben genomen.

9 reacties

  • Jelle van der Pal

    2 weken geleden
    @Lianne: Zeker als het een gerechtvaardigd doel zou hebben, maar ook zo al, vanuit de notie dat benzo's vergelijkbaar aan alcohol werken op het reactie en oordeelsvermogen ... Zou ik liever niet mensen aan het werk stellen onder invloed van deze middelen. En zeker de professionals zelf zouden dit dan ook moeten weten. Als er geen ruimte is om stress aan te kaarten, is er nog een ander probleem lijkt me...
  • Jan Bouwman

    2 weken geleden
    Lekker dan Zieleman...werken uit wantrouwen. Dan heb je die pillen vanzelf allemaal straks nodig in een ziekmakende werkomgeving. Overigens...met de gekte rond de farmaceutische industrie zou het me niet verbazen als er al een heel ondergronds netwerk is. Ineens is van alles niet meer leverbaar door wazige redenen, sommige patientengroepen worden zwaar gedupeert. Gelukkig dat er dan nog een zwarte markt is of buurland waar het wel beschikbaar is. Ervaring mee.Nederland is ziek, dat is duidelijk.
  • B Zieleman

    2 weken geleden
    Van mij mogen er overal camera's geplaatst worden om diefstallen te voorkomen. Het moet wel aangegeven worden ivm Wet Privacy. Ontslaan op deze manier is terecht, je blijft met je vingers van de spullen af, onterecht is op de manier met stiekem een camera plaatsen. Dan hadden ze op z'n minst opgepakt kunnen worden wegens diefstal met een boete (terugbetalen van wat ze gestolen hebben).
  • Astrid Verhoeven

    2 weken geleden
    John, precies, dat probleem schijnt veel groter te zijn, niet alle artsen nemen de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van hun patiënten, pak hen maar eens aan, maar ja zal wel weer 2 maten zijn. Verder vind ik het vreemd dat er geen persoon aanspreekbaar is voor deze verpleegkundigen, iemand die onregelmatigheden/problemen oppakt alvorens het uit de hand loopt, iemand waarbij deze beroepsgroep terecht kan. Ziekenhuizen zijn niet zo veilige omgeving noch voor patiënt , noch voor werknemer.
  • Jan Kelder

    2 weken geleden
    Er zullen wel weer allerlei redenen verzonnen worden om dit (diefstal) goed te praten, maar het is en blijft diefstal, dus ontslag !!! Als het je niet bevalt bij een werkgever dan ga je weg !!! er is overal genoeg werk te vinden, vooral in de zorg !!!!!
  1. OM gebruikte vertrouwelijke communicatie om verdachte op te sporen, Hof tikt officier op de vingers
    PREMIUM

    OM gebruikte vertrouwe­lij­ke communica­tie om verdachte op te sporen, Hof tikt officier op de vingers

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vertrouwelijke communicatie tussen een verdachte en zijn advocaat gebruikt om een verdachte in een onderzoek naar drugshandel te identificeren. Het Gerechtshof in Den Haag noemt het gebruik ‘een inschattingsfout’, maar stelt dat de fout uiteindelijk niet groot genoeg is om strafvermindering op te leggen aan de verdachte. De officier van justitie krijgt van het Hof een tik op de vingers.
  2. Kampioenen opgelet: stuur je foto in!

    Kampioenen opgelet: stuur je foto in!

    De sportcompetities lopen op hun einde, en dat betekent dat de medailles uitgedeeld worden. Ben jij met je team kampioen geworden? Stuur je foto dan in!
    Voorschoten, Sliedrecht, Soest, Nieuwegein, West Betuwe, Maassluis, Lopik, Scherpenzeel, Delft, Woerden, IJsselstein, Zwijndrecht, Bunnik, Waddinxveen, Zeist, Kaag en Braassem, Wijk bij Duurstede, Renswoude, Goeree-Overflakkee, Zoetermeer, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Alblasserdam, Rhenen, Hendrik-Ido-Ambacht, Krimpen aan den IJssel, Albrandswaard, Amersfoort, Eemnes, Voorne aan Zee, Ridderkerk, Montfoort, Leidschendam-Voorburg, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Vijfheerenlanden, Midden-Delfland, Alphen aan den Rijn, Molenlanden, Bunschoten, Schiedam, Papendrecht, Woudenberg, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Gouda, Nieuwkoop, Den Haag, Baarn, Bodegraven, Veenendaal, Altena, Dordrecht, De Ronde Venen, Culemborg, Vlaardingen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Utrecht, Nijkerk, Barneveld, Rijswijk, Rotterdam, Wassenaar, Houten, De Bilt, Leusden, Oudewater, Krimpenerwaard, Lansingerland, Barendrecht