Nederlandse media blijven haatcampagne tegen Israël voeren

Hoe UNRWA onterecht wordt schoongepoetst

Titelfoto bij artikel Nederlandse media blijven haatcampagne tegen Israël voeren maaike van charante opiniez

Foto: Commissaris-Generaal UNRWA Philippe Lazzarini. Public domain

Binnenkort neemt het kabinet een besluit over de financiering van UNRWA, nadat die was opgeschort wegens banden met Hamas. De Nederlandse media hebben een diepe afkeer van Israël. Dat leidt tot nepnieuws en valse beschuldigingen, waarbij de recente haatcampagne van Trouw een nieuw dieptepunt was. Het is te hopen dat het kabinet eerst de feiten grondig onderzoekt en niet de oren laat hangen naar activistische media. Een column van Maaike van Charante.

Nederland heeft de financiering van de VN-hulporganisatie UNRWA opgeschort vanwege beschuldigingen over banden van UNRWA met terreurorganisatie Hamas. Wie afgaat op wat de meeste Nederlandse media hierover schrijven, zou denken dat die beschuldigingen uit de lucht gegrepen zijn, en dat de financiering onmiddellijk hervat moet worden.

Hopelijk zal onze regering zich beter informeren dan dat deze media hebben gedaan. En vervolgens is het te hopen dat onze bewindslieden genoeg ruggengraat hebben om de druk vanuit de maatschappij te weerstaan: een druk die veroorzaakt wordt door de anti-Israëlpropagandisten in diezelfde media.

 

Feiten

Laten we het eerst eens over de feiten hebben. Dat is in dit land ongebruikelijk, ik weet het. Maar het is een noodzakelijke stap om een verder oordeel over deze toestand te kunnen vellen. Het zou mooi zijn als de ‘professionele journalisten’ bij onze ‘kwaliteitsmedia’ ook eens bij de feiten zouden beginnen in plaats van bij de meningen.

Die feiten zijn als volgt. In januari 2024 getuigden vier deskundigen voor het Amerikaanse congres over misstanden bij UNRWA. De beschuldigingen die zij op tafel legden waren zo schokkend en zo goed onderbouwd, dat veel westerse landen – waaronder Nederland – de hulp aan UNRWA opschortten totdat verder onderzoek gedaan zou zijn.

 

Het Colonna-rapport

Inmiddels zijn meerdere onderzoeken gestart, en vorige week bracht een door de VN ingestelde commissie een eerste rapport uit: het Colonna-rapport. Waarover gaat dit rapport? Het gaat over de kwaliteit van procedures bij UNRWA. Het gaat dus niet over de beschuldigingen zelf, zoals het hoofd van de commissie – Catherine Colonna – in een persconferentie duidelijk maakte. Luister vooral naar haar eigen uitleg.

In het rapport staat dat UNRWA nog geen bewijs voor de beschuldigingen heeft ontvangen van Israël, een zinnetje dat onmiddellijk door veel media geïnterpreteerd werd als: er is geen bewijs voor de beschuldigingen. Ook de NOS zette dit gretig in de kop. Rapport: Israël heeft geen bewijs geleverd voor link UNRWA en terrorisme.

Colonna legde geduldig uit (kijktip voor Nederlandse media) dat dit niet betekent dat er geen bewijs bestaat, het was simpelweg niet haar taak om dit uit te zoeken. Ze voegde de media dan ook toe: “Ik zou het erg op prijs stellen als u uw opmerkingen en oordelen zou baseren op de inhoud (van het rapport, MvC) en niet op vooropgezette meningen.”

 

Wat Colonna niet onderzocht

Colonna onderzocht dus niet of het waar is dat honderden UNRWA-medewerkers juichten over de pogrom van 7 oktober en hun Jodenhaat ventileerden op sociale media. Colonna onderzocht ook niet of UNRWA-medewerkers daadwerkelijk deelnamen aan die pogrom. Colonna onderzocht evenmin of UNRWA werkelijk zo onmisbaar is voor de hulpverlening in Gaza, en of andere ngo’s de hulpverlening over kunnen nemen.

Al deze zaken moeten wel degelijk grondig onderzocht worden, net zoals de goed onderbouwde beschuldigingen dat UNRWA al decennia Palestijnse kinderen indoctrineert met Jodenhaat, islamitisch fundamentalisme en desinformatie over de geschiedenis van Palestijnen en Israël. Voor al deze beschuldigingen zijn bewijzen voorhanden, maar die zijn dus niet aan de commissie Colonna geleverd omdat die hier geen onderzoek naar deed.

 

Onafhankelijk

Overigens is het Colonna-rapport niet helemaal vrij te pleiten. Nog los van vragen over de neutraliteit van Colonna zelf en van de organisaties waarmee ze samenwerkte voor dit rapport, was vanaf het begin duidelijk wat het eigenlijke doel was van dit ‘onderzoek’. Het doel was om donorlanden gerust te stellen, zodat snel de financiering van UNRWA hervat zou worden.

Hier deed de VN niet geheimzinnig over. Bij de instelling van deze commissie zei VN-woordvoerder Stéphane Dujarric: “UNRWA moet worden gesteund.(…) Daarom heeft hij (secretaris-generaal Guterres, MvC) Catherine Colonna benoemd om dit onafhankelijke onderzoek te doen, om de donoren die twijfels hebben gerust te stellen.”

Hoe onafhankelijk is een onderzoek dat opgezet was om ‘donorlanden gerust te stellen’? Maar zelfs een rapport dat uitdrukkelijk bedoeld was om UNRWA te steunen, was blijkbaar nog niet eenzijdig genoeg om de anti-Israëlmedia tevreden te stellen. En dus is het Nederlandse medialandschap vergeven van misleidende berichtgeving en misplaatste verontwaardiging.

 

Trouw

Heel bont maakt voormalig verzetskrant Trouw het in een hoofdredactioneel commentaar. “Drie maanden nadat veel landen, waaronder Nederland, hun steun aan de VN-hulporganisatie UNRWA opschortten, wordt steeds duidelijker dat de wereld zich heeft laten meeslepen in een campagne van Israël waarvoor ieder serieus bewijs ontbreekt.”

Het stuk eindigt met: “De verdenking dat honger hier als wapen wordt ingezet, een flagrante schending van het internationaal recht, is niet vergezocht. Andere landen hebben zich door ongefundeerde beschuldigingen voor dit karretje laten spannen. Daarmee heeft Israël, zou je denken, het vertrouwen van zijn bondgenoten ernstig beschadigd. Behalve kennelijk dat van Nederland.”

Dat Catherine Colonna zelf zegt dat haar onderzoek niet ging over deze beschuldigingen, en dat journalisten hun oordelen zouden moeten baseren op de inhoud van het rapport en niet op hun vooroordelen, dat zal de hoofdredactie van Trouw ongetwijfeld niet interesseren. Wat doet de waarheid ertoe? In plaats van feiten te onderzoeken, gooit de hoofdredactie er liever nog een ongefundeerde beschuldiging tegenaan.

En wie retweeten instemmend deze haatcampagne van Trouw? Natuurlijk weer de Israëlhaters die hun leugens graag gesterkt zien door media die als betrouwbaar te boek staan. Zeg nu zelf: als een kwaliteitskrant als Trouw dit schrijft, en Esmah Lahlah – een vooraanstaand lid van GroenLinks/PvdA – dit retweet, dan zal het toch wel waar zijn?

 

Betrouwbare media

De argeloze nieuwsconsument die nog steeds denkt dat bepaalde Nederlandse media betrouwbaar zijn, kan ook nog zijn licht opsteken bij NRC, Volkskrant en natuurlijk de NOS, en zal vervolgens eindigen bij de rotsvaste zekerheid dat er geen enkel bewijs is voor banden tussen UNRWA en Hamas. De propagandisten kunnen tevreden zijn.

Het is geen wonder dat veel nieuwsconsumenten inmiddels hun argeloosheid kwijt zijn en hun informatie zoeken op andere plaatsen. Gelukkig is die informatie te vinden, al moet je er meestal het internet voor op. Alleen bij EW magazine kon ik een feitelijk verslag vinden over het Colonna-rapport. Complimenten voor EW-journalist Robbert de Witt die kort en krachtig benoemt waar dit rapport eigenlijk over gaat.

“Fundamenteler is dat de onderzoekers helemaal niet de opdracht hadden om te onderzoeken of de beschuldigingen kloppen. Er loopt namelijk nóg een VN-onderzoek, naar de betrokkenheid van UNRWA-medewerkers bij de antisemitische slachtpartij. De club van Colonna onderzocht iets anders: of de UNRWA wel neutraal is in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. En of de UNRWA voldoende procedures heeft om die voorgeschreven neutraliteit te waarborgen.”

Al deze informatie is overigens eenvoudig te vinden op de officiële website van de VN en natuurlijk bij de ngo UN-Watch die een uitgebreid rapport opstelde over misstanden bij UNRWA. De bewijzen die deze ngo aandraagt zijn niet weg te redeneren. Media kunnen hooguit weigeren ze te bekijken.

 

Israël-hatende media

Het moet me trouwens van het hart hoe deprimerend het elke keer weer is om de Nederlandse media door te ploegen als er weer eens nepnieuws over Israël rondgaat. Als er nu één krant was die consequent alles zo negatief mogelijk voor Israël uitlegde, ach. Dat zou nog passen in een pluriform medialandschap. Zelfs al zou de helft van de kranten zo partijdig zijn, dan zou het nog te doen zijn.

Maar de diepe afkeer van Israël is zo wijd verbreid dat vrijwel alle redacties van Nederland ermee besmet lijken te zijn. Let maar eens op hoe vaak mededelingen van terreurorganisatie Hamas als waarheid worden gebracht, terwijl bij mededelingen van de democratische rechtsstaat Israël steevast kanttekeningen worden geplaatst.

Het is verbijsterend hoe eensgezind Nederlandse media Hamaspropaganda over genocide en oorlogsmisdaden doorgeven zonder de feitelijke onderbouwing van die beschuldigingen kritisch te bekijken. Zo ook weer de beschuldigingen dat Israël honger zou inzetten als wapen, een absurde bewering die bij kritische beschouwing direct ontkracht wordt.

Maar als Israël met uitgebreide bewijzen komt dat UNRWA diepe banden met Hamas heeft en die organisatie eerder een vloek dan een zegen voor de Palestijnen is, dan verwerpen diezelfde media deze beschuldigingen als ongefundeerd. Zelfs al moeten ze daarvoor de woorden van een VN-rapport verdraaien, en negeren dat die bewijzen wel degelijk bestaan.

 

Nederlandse Joden

De anti-Israëlbias in de media heeft ook gevolgen voor Nederlandse Joden. Het is al decennia bekend dat bij elk conflict rond Israël de Jodenhaat in Nederland oplaait. En geen wonder. Eerder schreef ik al eens over de begrijpelijke woede bij Nederlandse nieuwsconsumenten als gevolg van alle misleiding in onze media.

Hoe bestaat het dat er een uniek kwaadaardige schurkenstaat is in het Midden-Oosten en dat niemand die schurkenstaat stopt? Dat is een logische vraag voor een argeloze nieuwsconsument die de Israëlverslaggeving in dit land serieus neemt. En het is een kleine stap van een uniek kwaadaardige staat die met alles wegkomt naar een uniek kwaadaardig volk dat daarvoor moet boeten.

Ik word nu al onpasselijk bij de gedachte aan alle hypocriete commentaren die deze zelfde media gaan publiceren in het kader van 4 mei. Het ‘nooit meer’ zal wel weer niet van de lucht zijn, terwijl ze zelf hard meewerken aan een klimaat waarin ‘toch weer’ een logische uitkomst is. Alle pogingen van de laatste jaren om andere groepen tot ‘de nieuwe Joden’ te benoemen, zijn in die zin wel passend.

 

Bestaansrecht UNRWA

Om terug te komen op de financiering van UNRWA: het is te hopen dat de Nederlandse regering zelf na zal blijven denken en niet de oren laat hangen naar activistische media. Het is te hopen dat feitelijke informatie zwaarder zal wegen dan de ongefundeerde beschuldigingen van ex-verzetskranten die zich laten verblinden door haat tegen Israël.

Het zou aan te bevelen zijn om in die beslissing niet alleen mee te wegen in hoeverre UNRWA vervlochten is met Hamas. Het zou goed zijn als Nederland de vraag zou stellen wat nu eigenlijk de bestaansreden van UNRWA is. Waarom kunnen de Palestijnse vluchtelingen niet net als alle andere vluchtelingen vallen onder de UNHCR? Waarom kunnen andere ngo’s de hulpverlening in Gaza niet overnemen?

UNRWA is geen doel op zich. De Palestijnse burgers hebben hulp nodig, maar het is de vraag of zij geholpen zijn met een organisatie die hen gevangen houdt in haat tegen Israël en levenslange afhankelijkheid van donorlanden.

 

U kunt Maaike van Charante steunen via repelsteeltje.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marien
Marien
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed uitgelegd. UNWRA mag NOOIT, maar dan ook nooit meer geld krijgen. Ik geloof onvoorwaardelijk dat medewerkers sympathiseren en meegewerkt hebben met Hamas.
De NLe media zijn ZO slecht dat het stuitend te noemen is. Uitgestreken gezichten van nieuwslezers en journalisten waarmee ze de leugens en weglatingen gebruiken om de NLe nieuwskijker te des informeren. Vreselijk. Gelukkig hebben we zelf hersens en intuïtie hoe het zit.
ook die Guterres vind ik een ZEER discutabele voorman van de VN. Echt een vooringenomen man met een zeer foute mening.

Laatste aanpassing 17 dagen geleden door Marien
Andre
Andre
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Een ander voorbeeld zijn de tunnels die Hamas jaren gebouwd heeft diep onder de grond. De NOS meldt enigszins twijfelend “Israëlische leger zegt dat het ondergronds netwerk Hamas heeft blootgelegd” (22 dec. 2023).
In dezelfde maand kon iedereen gewoon video’s op internet zien van Hamas sympathisanten die vertelden hoe ze goed geld hadden verdiend bij de aanleg van de tunnels, toonden ze stukken van de tunnels, enzovoort. Ze waren er trots op.
De Franse tv liet een Franse journaliste door de tunnels lopen en liet uitgebreid zien hoe goed ze uitgerust waren met bedden, toiletten, douches, elektriciteit, enzovoort.
Maar de NOS wist van niets….

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Reken maar dat er ook Nederlands belastinggeld in die tunnels zit.

H.J.
H.J.
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Kaag poen uit de Nederlandse belasting kist.

Pappakilo
Pappakilo
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zeker weten! En niet in de laatste plaats door die “dame” Kaag.

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ja dat is wel bijna zeker. En nu heeft von der Leyen ook weer een miljardendeal met Libanon…………….thuisbasis van Hezbollah.

Pappakilo
Pappakilo
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het kan al ruim 10 jaar bekend zijn dat die tunnels bestaan en door de aanvallen die vèr voor 7 oktober al plaatsvonden. Israël heeft hierover al vele keren onomstotelijke bewijzen geleverd. Maar alles wat Israël beweert is blijkbaar bij definitie niet waar.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Nu gaat de EU een migratie deal met Libanon sluiten voor een een miljard Euro.
Dat geld verdwijnt rechtstreeks in de zakken van Hezbollah.

R Bil
R Bil
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Men dient zich af te vragen waar het geld vandaan kwam voor de tunnelbouw. Geld van UNWRA kwam niet ten goed aan de bevolking maar verdween in de zakken van Hamas die de tunnels daarmee bouwde. Hamas geeft niks om bevolking zie ook maar waarde hulpgoederen verdwijnen . Hamas heeft daarmee een mooie verdienste en kan het terrorisme financieren. Gelukkig dat onze media Hamas altijd weer dekken Onschuldig? verre van dat

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

nou, precies DAT bedoel ik ook met vorm van desinformatie. 1 van de columnisten op opiniez.com heeft hier al eerder een item over geschreven. Het weglaten van informatie is ook des-informatie.
Dat er bv een demonstratie van islamieten in Hamburg was waarin geëist werd dat de sharia wetgeving moest worden ingevoerd en men een kalifaat wilde stichten, stond in de T. Maar de NOS had er niets over en Nu.nl ook niet. MIJ lijkt het belangrijk als inwoner van de EU dat je weet wat er op jouw werelddeel gaande is. Dus de publieke omroep hoort hier nieuws over te hebben.
Vaak worden er beweringen gedaan in NOS nieuws, maar er wordt vaak ook niet doorgevraagd of van andere kant belicht.

Andre
Andre
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Guterres van de VN is zijn levenlang socialist en katholiek geweest, dus 2 x rigide overtuiging en zit geheel op de lijn van het globalisme. In Portugal heeft hij softdrugs gelegaliseerd.

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

de negatieve duimpjes neem ik niet serieus.

Andre
Andre
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De voornaamste reden dat de UNRWA geschoond moet worden als organisatie, is dat het een onderdeel is van de VN. Nederlandse media maar ook Nederlanders in het algemeen hebben een rotsvast vertrouwen in internationale organisaties, omdat ze veronderstellen dat internationale organisaties een belangrijke voorwaarde vormen voor vrede, handel en welvaart.
Nederlanders hebben eeuwen lang succes gehad met diplomatie, het sluiten van compromissen, aansluiting zoeken bij grote buurlanden, het houden van vredesconferenties. Dit was een succesvolle strategie lang geleden binnen Europa, waar de culturele en godsdienstige opvattingen erg veel overeenkomst vertonen.
Uiteraard werkt dit niet in betrekking tot de islam, dat volstrekt andere opvattingen oplegt aan haar volgelingen: oorlog tegen de niet-moslims en als die niet-moslims onderworpen zijn, worden die tweederangs burgers. De meeste mensen in West-Europa zijn gehersenspoeld met de boodschap van het globalisme dat alle geloven in de basis gelijk zijn. Als gevolg hiervan zien ze niet de werkelijke islam en kunnen alleen maar tot de conclusie komen dat Israël een fout land is.
In werkelijkheid is het andersom: de activiteiten van de UNRWA steunen altijd direct of indirect Hamas en dus moslim geweld tegen Israël en onszelf.

Ni28
Ni28
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De VN is zelf corrupt genoeg om een subafdeling als UNWRA te huisvesten. Deze organisatie is zelf aan grote verbouwing toe maar met de huidige leiders komt er niets van.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mee eens. Het is niet te verteren dat wij als land gewoon mee blijven doen met die corrupte VN. En de door dit gremium opgetuigde bijzondere aanhangsels.
Door aanschuiven van de meest walgelijke ondemocratische regimes heeft de organisatie het bestaansrecht inmiddels totaal verloren. We moeten er uit stappen.

Els
Els
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“De VN is zelf corrupt…….” zoals de WHO die gefinancierd wordt door
Big Tech en zich al aan het bezinnen is op een op handen zijnde nieuwe pandemie.

Andre
Andre
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Els

Bill Gates is:
– voornaamste financier van de WHO;
– heeft ruim 300 miljoen ‘gedoneerd’ aan diverse kranten in Europa;
– heeft boeren in Afrika via projecten met vrijwilligers er toe aan gezet om producten te verbouwen die meer geschikt waren voor wat Monsanto geschikt vond, project is grotendeels mislukt;
– heeft jarenlang experimenten uitgevoerd met vaccins in India, Kenya, Malawi, wat resulteerde in duizenden onvruchtbare vrouwen, een reeks processen, die deels nog lopen en afkoopsommen.
Kortom een echte wereldverbeteraar.

Els
Els
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heel gevaarlijk, deze zelfbenoemde wereldleiders.

Pappakilo
Pappakilo
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ook over de valse anti-Israël UNRWA zijn al zo vaak bewijzen geleverd door Israël en onafhankelijke organisaties dat het schandalig is dat er blijkbaar ineens, na 7 oktober, “nieuwe” informatie ontstaat waarbij opnieuw Israël in een kwaad daglicht komt te staan. Denk bijvoorbeeld alleen maar eens aan alle ophitsende documenten en verhalen die de kinderen voorgeschoteld krijgen. Of zoek eens uit hoeveel medewerkers deze bureaucratische, geldverslindende organisatie heeft t.o.v. de soortgelijke organisatie UNHCR, die voor alle “overige” vluchtelingen zorgt. Door UNRWA is de Palestijnse vluchtelingenstatus blijkbaar overerfbaar.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Pappakilo

Dat is wel eens onderzocht. Ik meen dat UNWAR 6 x zoveel geld krijgt in verhouding tot de andere vluchtelingenclubs. De Hamas leiders leven er goed van in Dubai.

Pappakilo
Pappakilo
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Dank voor uw aanvullende info. Zelf ook nog gezocht en vond gegevens uit 2019. UNRWA ontving 1,5 miljard dollars voor ca. 5 miljoen “vluchtelingen”. Had 30.799 leidinggevenden, 21.946 onderwijsbeambten, 3.334 medische stafleden en 905 alg. stafmedewerkers in dienst. Vergelijk dat met UNHCR, verantwoordelijk voor ca. 66 miljoen vluchtelingen met 3 miljard inkomsten en 10.966 medewerkers. Bron NGO-monitor

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank weer mw. van Charante.
Het is inderdaad op zijn minst merkwaardig, dat almaar voortdurende financieren van een wereldwijd unieke UNRWA, dat keer op keer bewijst helemaal niet neutraal te zijn. Dat feit alleen al zou reeds lang geleden reden geweest moeten zijn die organisatie op te heffen en de financiering te staken. Voorgoed!
Zat andere hulporganisaties die misschien wél gewoon uitsluitend burgers helpen.

Pappakilo
Pappakilo
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

O, wat raak ik steeds weer gefrustreerd en voel ik me machteloos als ik deze (en andere) artikelen met zoveel waarheid en feiten lees. En dat deze waarheid en feiten worden verzwegen, verdraaid en/of worden weggelaten. Ook dat er blijkbaar zo weinig mensen meer over zijn die zich de moeite getroosten om iets verder te kijken dan hun (media)neus lang is. Hoe krijgen we de NOS, Trouw, en vele andere media en politieke partijen zover dat ze zich hierin verdiepen. (Ik weet niet hoeveel lezers Opniniez überhaupt heeft). Opnieuw dank u wel, mevr. Van Charante!

K. de Boer
K. de Boer
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, als je bedenkt hoe grondig de jodenvervolging in Nederland is geweest in W II, met behulp van vele officiële instanties verbaasd mij deze eenzijdige mening van onze media mij niet.

H.J.
H.J.
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De gesubsidieerde Dagbladen en de NPO spreken nog steeds de woorden van hun subsidie verstrekkers, het Linkse Rutte Kartel (Rutte 4).
De door de twee paspoort houders gekweekte haat zit zo diep aangaande Israël, dat het levensgevaarlijk wordt.

Josef
Josef
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De trouw heeft een verkeerde naam, het zou de collaborateur moeten heten!
Want deze krant heeft zijn achtergrond opzij gezet door geld te vangen om leugens te verspreiden, net zoals de nos/npo en al die zogenaamde eerlijke media waar miljoenen alles geloven wat zij uitkramen!!

Ni28
Ni28
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek heeft in de laatste decennia van propaganda en hersenspoeling alleen bereikt dat velen ze niet meer blind vertrouwen en zelf gaan nadenken. Nadenken is niet goed voor autocraten en onze media draaien op volle toeren om de burger voor zichzelf te overtuigen door maar een stem te laten horen. Beroemde parafrasering die feiten verdraait of verzwijgen van pijnlijke nieuws is op de orde van de dag. Partijdigheid waarbij de islam altijd buiten schot blijft ondanks wat men zelf kan zien in ontstane parallelle samenlevingen waarbij je je gast in eigen gast voelt. De media geven podium aan criminelen die mogen hun versie van het verhaal vertellen zonder interruptie. Moet iemand van rechts proberen dan hangen zij gelijk in de gordijnen. En dan is het geen complot. Wie gelooft dat nog?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het is ook geen complot meer, maar gewoon openlijke strategie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zou niet het woord openlijk gebruiken, maar het woord doorzichtig.
Dat geeft een realistischer beeld van de media.

Ni28
Ni28
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Openlijke strategie met beledigende onderschatting van mensen door de doorzichtigheid zoals Anton schrijft. In een complot tuin je nog in.

Laatste aanpassing 16 dagen geleden door Ni28
Piet Karbiet
Piet Karbiet
16 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Exact de goede vraag: “Waarom kunnen de Palestijnse vluchtelingen niet net als alle andere vluchtelingen vallen onder de UNHCR?” En aanvullend: Waarom hebben alleen de nazaten van Palestijnen wereldwijd tot in de eeuwigheid de status van vluchteling? Als enige groep ter wereld? Die uitzondering was/is er niet voor vluchtelingen uit Vietnam, Iran, Afghanistan, Syrie, Oekraine, Soedan, Ethiopie of andere regio’s met conflicten of oorlog. De reden? De VN is een tot op het bot antisemitische club waar islamitische en andere dictaturen de toon bepalen. En de Nederland vertegenwoordiger vrolijk meedoet aan deze Jodenhaat. Walgelijk. Ik noem die club dan ook al jaren UNWAR.

Winnie
Winnie
16 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Precies dat; De afhankelijkheid van de Palestijnen. Hoe lang bevinden ze zich al in deze afhankelijkheidspositie!!! Hoe gedijen ze ze hierin. (Hamas). Lekker achter over leunend!! Hoe is dit mogelijk. Welke landen komt dit goed uit!!! En daarbij; Hulporganisaties moeten naar mijn mening een neutrale rol spelen. Honger mag helemaal niet bestaan.!!

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x