‘Deze smartwatch krijgt de nieuwste Wear OS 5-update’

Tim Ligterink
2 mei 2024, 9:15
2 min leestijd
‘Deze smartwatch krijgt de nieuwste Wear OS 5-update’

Samsung lijkt druk bezig te zijn met nieuwe software voor haar smartwatches. Dat weten we door softwareversies die gelekt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Samsung werkt aan Wear OS 5-smartwatches

De smartwatches van Samsung draaien al jaren op Wear OS. Dat is een besturingssysteem gemaakt door Google, dat goed samenwerkt met de Android-software op je smartphone. De nieuwste versie is Wear OS 4, maar Samsung is naar verluidt begonnen met de ontwikkeling van Wear OS-versie 5.

Sterker nog: het versienummer van de software is opgedoken op een Samsung-smartwatch, die al sinds juli vorig jaar te koop is. Op X deelde Matthew Reiter zijn ontdekking van de testsoftware op zijn Galaxy Watch 6. We verwachten dat het om Samsung’s eigen versie van het besturingsysteem gaat. Hierop ligt de One UI 6-schil, die ook op moderne Samsung-telefoons is geĂŻnstalleerd.

Samsung Galaxy Watch 6 review

Het is opvallend dat de software is gevonden op een Watch 6, omdat de Watch 7-serie later dit jaar verschijnt. In het verleden verschenen de nieuwe Samsung-smartwatches en Wear OS-software tegelijk. Dit jaar is de software mogelijk al beschikbaar voor Watch 6-gebruikers, voordat de opvolgers worden gepresenteerd.

Op 14 mei vindt het ontwikkelaarsevenement Google I/O plaats. Hier presenteert Google onder meer nieuwe software, functies en waarschijnlijk nieuwe smartphones. We verwachten hier ook meer te horen over de ontwikkelingen rondom Wear OS 5.

Samsung Galaxy Watch 6 kan nog jaren door

De smartwatches van Samsung zijn al jaren populair en met het laatste model – de Galaxy Watch 6 – voerde de fabrikant de nodige verbeteringen toe. Zo is het grootste pijnpunt van de energievretende Wear OS-software dat de batterij van een smartwatch snel leeg gaat. Waar een Samsung Galaxy Watch 4 het bijvoorbeeld geen hele dag volhoudt, haal je met de Watch 6 wel Ă©Ă©n tot twee dagen.

ap_samsung-galaxy-watch6-classic-devicetip

Verder heeft de Galaxy Watch 6-serie alles wat je van een premium smartwatch mag verwachten. De horloges zijn volgebouwd met sensoren om je slaap en activiteiten te meten, mobiele notificaties verschijnen op je pols en wie graag een klassieker ontwerp wil, kan voor de Galaxy Watch 6 Classic gaan. Deze bestuur je namelijk met een fysieke draairing.

Het laatste Samsung-nieuws

Wil je op de hoogte blijven? Houd Android Planet dan goed in de gaten. We praten je via onze app en nieuwsbrief bij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook op WhatsAppGoogle NieuwsFacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch 6
Samsung Galaxy Watch 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu