Burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling dient ontslag in

Burgemeester Caroline van de Pol.

Burgemeester Caroline van de Pol. Foto: Anne van der Woude

Burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling heeft haar ontslag ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Ze wil per 1 augustus stoppen. Volgens de provincie is het besluit ‘in gezamenlijk overleg en met instemming van de raad van Terschelling tot stand gekomen’.

Lees meer over
Terschelling

Caroline van de Pol zit al langere tijd thuis. Eind vorig jaar werd haar tot 28 maart verlof verleend. Destijds was de gedachte dat zij op die dag geïnstalleerd zou worden als burgemeester van Castricum. Van de Pol zag echter om gezondheidsredenen alsnog af van haar nieuwe job. In de tussentijd was voor Terschelling Roel Cazemier benoemd als waarnemend burgemeester.

Op Terschelling rommelt het al langer tussen de burgemeester, wethouders en de gemeenteraad. Eind december liet Van de Pol de gemeenteraad in verbijstering achter toen ze aankondigde burgemeester van Castricum te worden. Ook daarvoor waren de verhoudingen al gespannen. Van de Pol is sinds 2020 burgemeester op het eiland.

‘Hoop op terugkeer rust en balans’

Commissaris van de Koning Brok laat in een persbericht weten het besluit van Van de Pol te respecteren. ‘Ik hoop dat deze stap bijdraagt aan het terugkeren van de rust en balans. Dat is nodig met het oog op de toekomst van het eiland. Ik bedank de burgemeester voor haar betrokkenheid en inzet voor Terschelling’.

Minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge moet het ontslagverzoek officieel nog goedkeuren, omdat de burgemeester door de kroon wordt benoemd.