Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in 2023. Dit jaar moeten bezoekers een plekje reserveren, maar daar wordt door Marktplaatshandelaren misbruik van gemaakt.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in 2023. Dit jaar moeten bezoekers een plekje reserveren, maar daar wordt door Marktplaatshandelaren misbruik van gemaakt. © ANP / ANP

Handelaren verkopen gratis reserveringen dodenherdenking, Marktplaats haalt advertenties weg

Er zijn handelaren actief die een slaatje proberen te slaan uit de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Marktplaats heeft meerdere advertenties verwijderd waarin gratis reserveringen voor de herdenking tegen betaling zijn aangeboden, bevestigt het platform. Bezoekers die verhinderd zijn moeten hun reservering annuleren zodat deze weer beschikbaar komt in het systeem, meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. ,,Dit is niet de bedoeling.”

  1. Nederlandse ‘Tinder Swindler’ valt gruwelijk door de mand: ‘Hij was gek op geld, mooie vrouwen en dure auto’s’
    PREMIUM

    Nederland­se ‘Tinder Swindler’ valt gruwelijk door de mand: ‘Hij was gek op geld, mooie vrouwen en dure auto’s’

    Hij had met meerdere vrouwen een relatie. Die zette hij in om woningen, een coffeeshop en zelfs een Ferrari te kopen. ,,Een charmeur, gek op geld en status. Mooie vrouwen, dure auto’s en luxe panden. Echt een mannetje.” Zo omschreef de officier van justitie hem. Nu lijkt zijn geluk op. De Nederlandse ‘Tinder Swindler’ moet een enorm geldbedrag aan justitie betalen.
    Groessen, Huissen