LG activeert Dolby Atmos voor Apple Music op tv's

LG Smart TV's ondersteunen voortaan Dolby Atmos voor Apple Music. De zogeheten spatialaudiofunctie is vanaf deze week beschikbaar voor gebruikers wereldwijd. Wie een compatibele LG-tv heeft, kan ook gebruikmaken van een proefabonnement op Apple Music van drie maanden.

Dolby Atmos voor Apple Music is alleen beschikbaar op compatibele LG-smart-tv's, benadrukt LG in een aankondiging. Het gaat om smart-tv's uit 2018 of later die webOS 4.0 of hoger draaien. Daarnaast is de functie beschikbaar voor StanbyME, StanbyME Go en MyView Smart Monitor.

Tv's die geen Dolby Atmos ondersteunen, kunnen muziek alsnog met Dolby Atmos afspelen via een LG-soundbar met Dolby Atmos. Daarnaast kunnen de televisies verbinding maken met Apple AirPods of andere Apple-apparaten om muziek met Dolby Atmos af te spelen.

Door Eveline Meijer

Nieuwsredacteur

02-05-2024 • 12:33

70 Linkedin Whatsapp

Reacties (70)

70
69
24
4
0
42
Wijzig sortering
Beetje jammer dat dit wel gedaan wordt, maar dat ondersteuning van DTS via ARC en SPDIF nog steeds niet werkt.
Ja spijtig dat de C2 geen dts passthrough ondersteunt vanwege licenties. Waarschijnlijk is het gewoon mogelijk met een 0 op 1 te zetten
Of geef me de optie om de licentie zelf aan te schaffen via de LG store ofzo.
Opgelost met Oppo clone M9201. Aparte HDMI uitgang voor audio die rechtstreeks naar b.v. receiver gaat
En dan heb je ook gelijk beste beeld dat er bestaat. En hele goede audio player,
Dat is geen kwestie van dat het "niet werkt". LG heeft van het begin af aan aangegeven bij elk TV model dat ze DTS niet ondersteunen. Dus dit zal er ook nooit gaan komen.
DTS gaat prima op m'n goeie ouwe C9. ;)
Zal best. Maar voor de CX gaf LG aan dat DTS niet ondersteund wordt, dus dan gaat het ook niet komen. En de modellen die erna zijn gekomen kregen ook geen DTS support.
Dus niet elk model, zoals je in jou post zette. Mijn E9 doet ook gewoon DTS.
Ik zeg niet "elk model". Ik zeg dat ze bij elk TV model, wanneer het uitkomt, duidelijk aangeven wat ze ondersteunen. En wanneer ze DTS niet ondersteunen voor dat model, ga er dan niet toch op rekenen. Er is dus geen sprake van een technische tekortkoming of zo. Het wordt gewoon vanaf de X serie niet meer ondersteund.
LG heeft van het begin af aan aangegeven bij elk TV model dat ze DTS niet ondersteunen
Weet niet hoe jij dit leest...
Dat LG bij elk model vanaf het begin aangeeft wat ze ondersteunen.
Ok, maar dat was dus niet wat er stond. ;)
LG heeft van het begin af aan aangegeven bij elk TV model dat ze DTS niet ondersteunen.
LG heeft heeft ook niet aangegeven dat Atmos via Apple Music werkt, en toch gaan ze het toevoegen. Kunnen ze met DTS ook doen.
Maar LG ondersteunt Dolby Atmos wel. Da's het punt.
Volgens mij hebben we het hier nu nog steeds over Dolby Atmos op basis van DD+ CODEC toch? Dit is en blijft een zwaar gecomprimeerde audio standaard. Het zou mooi zijn als ze ooit eens echt beginnen met streamen van de Dolby TrueHD Lossess standaard en de lossess Atmos variant daarvan. Dan zou het pas echt goed gaan klinken.
Bij streamingdiensten kost bandbreedte geld.
En Henk en Ingrid, waarvoor de streamingdiensten opgezet zijn, hebben wellicht een goed scherm, maar in 95 van de 100 gevallen geen goede speakers (zuilen + reciever)
Dus knijpen van audio bandbreedte is eerste winst voor streamingdiensten, zonder dat gebruikers het merken.
Zij ervaren hard vaak als goed, niet realisme.
Voor de OLED C modellen wel, LG heeft natuurlijk meer tv's dan alleen OLED C8, E8, G8, of W8.

LCD: https://fwd.nl/beeld/lg-2...00-en-sk8100-topmodellen/
Ik denk dat diegene die een LG TV hebben van rond 2018/2019 vooral benieuwd zijn. De latere TV's zullen dit toch allemaal al hebben?

De C8 is de oudste LG TV die Apple AirPlay ondersteunt. Alles daarna heeft het al volgens mij.
Het gaat erom of the Apple Music app die op je TV zit het Dolby Atmos codec can afspelen.

Of de TV bekend is met het Apple AirPlay protocol om vanaf je iPhone of iPad muziek af te spelen is niet relevant. Overigens kan AirPlay zover ik weet helemaal geen Dolby Atmos afspelen.
B8 ondersteunt dat ook (evenals Atmos) maar die zullen even oud zijn :)
Ik denk dat dit niet helemaal een LG dingetje is hoor, Apple zijn implementatie van Atmos in Music beperkt zich namelijk alleen tot de Apple apparaten (iOS, MacOS, TvOS) en nu dus ook de Apple music app op WebOS daarbuiten.

De Apple Music app op windows weigert bijvoorbeeld Atmos te streamen ondanks aanwezigheid van compatible apparatuur
Ook op Android speelt Apple Music Dolby Atmos af. (Bijvoorbeeld op mijn Sony Xperia)

Op Sonos speakers streamt Apple Music ook in Atmos. Mits je dat via de Sonos app doet. Omslachtig maar het werkt wel.


Waarom Apple niet ‘gewoon’ altijd Atmos streamt op compatible apparaten stoort mij ook. Maar het is geen Apple omgeving beperking, zoals bovenstaande voorbeelden bewezen.

[Reactie gewijzigd door Stpan op 2 mei 2024 15:23]

Dank je! Dat geeft al wat meer richting als bezitter van een C9.
TLDW please? Ziet er wel interessant uit maar geen 24 min waard
Heel erg lang verhaal heel erg kort: voor de twijfelachtige meerwaarde die iets als Atmos kan bieden, moet de hele supply chain mixen en masteren met Atmos als doel. Aangezien mono en stereo inmiddels een enorme standaard zijn en veel content daar heel bewust op is afgestemd, en ook een enorme historische bibliotheek aan materiaal niet daarop af te stemmen valt, is iets als Atmos buiten selecte situaties met een beperkt doel en ingekaderd afspeelmateriaal eigenlijk vooral een marketing gimmick.
De meerwaarde van Atmos is allerminst 'twijfelachtig', maar je moet inderdaad wel een en ander onderscheiden.
Als de audiostream atmos objectgegevens bevat dan kan een goed ingestelde audio installatie deze gegevens gebruiken om het geluid precies daar vandaan te laten komen als waar het is bedoeld door de maker.
Maar als je stereogeluid via een Atmoscontainer verstuurt, dan ziet je ontvanger welliswaar Atmos binnenkomen, maar dan zullen er nog altijd maar 2 kanalen worden aagestuurd.
En als je inderdaad te maken hebt met een Atmosstream waarin 3D geluiden zitten, maar je hardware is heel beperkt in het goed weergeven (zoals bv bij een TV of een tablet of een soundbar) ervan, dan zal het merendeel van de effecten niet goed worden weergegeven, daar is dergelijke hardware en de positie van de verschillende speakertjes te beperkend voor.

Wil je 'echte' atmos horen, dan heb je het met name over de toevoeging van een extra geluidslaag vanaf het plafond (plus dat surround geluiden natuurgetrouwer kunnen worden weergegeven indien de receiver goed is afgsteld) en dan heb je een receiver nodig en minimaal een 5.1.2 (5 surround, 1 sub, 2 overhead-kanalen) nodig, maar liefst meer, bv een 7.1.4

Atmos for headphones is ook een dingetje, maar die gooit een multichannel stream door een binaural renderer en probeert op die manier zo goed als mogelijk het geluid te positioneren over de 2 hoofdtelefoonkanalen. Werkt vrij aardig vind ik, maar bestond al lang voordat Atmos bestond.
Ik zeg niet dat de techniek een fabeltje is; de meerwaarde is wel nogal niche. Veel consumenten zien dat m.i. niet in, en dan is de enige meerwaarde dat er een stickertje op zit, dat iets in sommige gevallen merkbaar kan zijn. Zoals je zelf ook al aangeeft: de maker zal voor Atmos moeten mixen, en niet als afterthought. Dat beperkt de hoeveelheid content al redelijk. En zoals je ook al zegt: er bestaat redelijk wat 'Atmos-hardware' die op zijn best beperkt in staat is om het bedoelde effect weer te geven, zoals soundbars en tv's. Dan heb je dus in beperkte gevallen (want content-afhankelijk) een gedeeltelijke weergave van het bedoelde effect. Dan vind ik dat toch redelijk twijfelachtig.
Voor mij zit de meerwaarde vooral in de nieuwe mixen die op Apple Music staan. Er wordt (in ieder geval voor de muziek die ik leuk vind) teruggegrepen naar de masters en opnieuw gemixt, waardoor er een vele betere dynamiek zit in de tracks.

In sommige gevallen hoor je ook instrumenten veel duidelijker - in Silent Lucidity van Queensrÿche bijvoorbeeld hoor je de akoestische gitaar nu veel prominenter.

Het ruimtelijke effect werkt best aardig op koptelefoons.
dat klopt allemaal, maar het onderscheid vond ik wel van belang: daar waar Atmos ook echt Atmos is, namelijk nauwkeurige weergave van 3D geluid ook vanaf de hoogte en afgespeeld met de juiste apparatuur: daar geeft het echt een hele fijne meerwaarde.
Atmos gimmich op die hardware die je noemt is veelal een toevoeging van een equalizer boost en reverb. Kan ook goed klinken, maar het ene heeft niks met het andere te maken.
en dan heb je een receiver nodig en minimaal een 5.1.2 (5 surround, 1 sub, 2 overhead-kanalen) nodig, maar liefst meer, bv een 7.1.4

Atmos for headphones is ook een dingetje, maar die gooit een multichannel stream door een binaural renderer en probeert op die manier zo goed als mogelijk het geluid te positioneren over de 2 hoofdtelefoonkanalen. Werkt vrij aardig vind ik, maar bestond al lang voordat Atmos bestond.
Niet waar. Als het over Atmos gaat, kijk even bij de site van de bedenker: 2.1.2 is al een officieel ondersteunde opstelling en dan 2.0.2 (2.2.2 kan ook nog) dus ook.

Ik kan in ieder geval bevestigen dat het werkt en dat het wat toevoegt. Moet ik wel zeggen dat het gaan rommelen met kaatsing van het plafond best belabberd is en van die sigarettendoosjes hoog ophangen is het ook niet: ik had 2.2.2 met 2×12 inch voor en 2×8 inch full range boven.

Mochten speakers op de zijkant of achterkant te veel zijn, 3.1.2 is ook officieel (en de .2 kan dan front height zijn, front overhead, front mid en front back als je zou willen), evenals 4.1.2 (mijn huidige opstelling), en als je receiver het kan (99% niet) 5.1.2 met 2× front wide ook nog. Een 7.1.4 opstelling is leuk (en standaard bed van Wwise en FMOD trouwens) maar als ik dat op mijn bureau kwijt moet laat ook maar zitten.
Ik heb een receiver bij de pc, al sinds de AVR-1513 net nieuw was, inmiddels op een Denon AVR-S760H, en heb dan ook Atmos ingesteld, nieuwe speakers gebouwd, en wanneer het werkt is het fantastisch. Voor muziek (uiteraard) niet maar voor CP2077, Tomb Raider? Geweldig.

Het uitbreiden van je soundstage van 1 laag om je heen naar een extra laag boven is echt een plus. Atmos is bedoeld voor AC-4 maar draait met AC-3E wat compatible is met AC3 maar niet altijd 100% en dan mag het wel in ATSC 3.0 terwijl het strikt genomen niet open genoeg was etc. Het is echt te warrig.

Het zou gewoon echt een open (of open genoeg voor makkelijke implementatie op chip of in software decoder) en/of gratis standaard moeten zijn met wat flexibiliteit. Als ik in software front wide wil inzetten of ipv side surround sound back wil moet dat gewoon kunnen. Dat kan 99% van de gevallen niet, veel receivers bieden die instellingen niet. Ook eisen DTS:X en Atmos transport over HDMI en minimaal 1.3 zoals het nu is plus decoder op je os mag voor consumenten niet, transport over usb mag niet wat wel zo handig zou zijn wat MPEG-H 3D Audio weer wel toestaat maar dat krijgt gewoon nergens voet aan de grond. Ook kan ik wel een paar paragrafen schrijven over de app en beperkingen maar goed.

Betere plaatsing van audio? Super. Atmos/DTS:X zoals het nu is? Meh.
Dat was even een advanced class Atmos en multi channel. Waarvoor dank. Is dat ook ergens terug luisteren/ervaren zonder dat je hiervoor veel geld moet neerleggen aan apparatuur?
Door een demo in een winkel, proberen bij iemand die je kent thuis, een receiver lenen van iemand of je neemt een abbo voor $400 voor de Dolby Media Encoder en die komt met de Dolby Reference Player. Player blijft gewoon werken zij het zonder updates als je abbo verloopt. Dat stuurt PCM naar buiten maar dan nog moet je een manier hebben om het geluid dat dan PCM naar buiten wordt gestuurd (normaliter via interface wat niet iedereen heeft) te versterken.

Maar op het moment dat je dat geld al uitgeeft aan een abbo (laat staan interface en/of versterkers indien je die niet heb) ben je al bijna op de prijs goedkoopste 5.1.2 receiver dus ja moet je even zien wat je doet, het neemt wel weer ruimte in en misschien is het je ding gewoon niet. Het zijn niet langer alleen hogere modellen van €700-€800+. Blijft wel dat je nog speakers moet hebben maar dat hebben de meesten al wel. Zo niet dan heb ik een tip: goedkoop fullrange monster. Ongeveer €50 per driver, €10 draad en banaanstekkers, dan nog hout voor 27 liter doos en wat demping. Prijs prestatie asociaal hoog, ze staan nu op mijn bureau en blijven daar. Dan hoef je niet per direct 7 stuks te maken, testen kan met minder en dat is een officële set up. Indien niet genoeg dan kun je met 47 liter gesloten net wegkomen bij deze jongens. Ik vond het wel wat krap op de desktop en overhead ophangen is eventueel wat lastig. Kan overhead ophangen niet kun je speakers omhoog richten en van het plafond kaatsen maar het effect is altijd minder.

Voor degenen die puur geïnteresseerd zijn in de techniek is er een kopie van die software op Internet Archive te vinden (de Encoder zou illegaal zijn, de Player technisch gezien niet) welke strikt genomen te gebruiken is, maar dan nog iets Atmos vinden om af te spelen. Dat betekent PowerDVD kopen om optische media af te spelen of bestanden uit waarschijnlijk dubieuze bron ofwel ergens een demo vandaan toveren.
Maar eigenlijk is dan dus ook 5.1 onzin zeg je?
Dat vind ik een stuk genuanceerder, maar er zijn ook geen pseudo-5.1 gelabelde soundbars, zoals dat bij Atmos (bijv.) wel het geval is.
Simp gezegd: op dit moment vind ik Atmos redelijk vergelijkbaar met USB-C: kan geweldig zijn, maar het kan ook gewoon legacy USB zijn met een ander stekkertje. Alleen het labeltje zegt bijna niks.

[Reactie gewijzigd door graey op 3 mei 2024 15:04]

YMMV. Ik heb hier recente Asus laptop staan waarbij muziek via de kleine ingebouwde speakertjes significant beter klinkt als Atmos ingeschakeld is via Windows. Ook heb ik de ingebouwde speakers van mijn LG CX oled gebruikt voor streaming diensten. Als Atmos ingeschakeld was, was de geluidskwaliteit significant beter dan zonder. Dit is zeker geen placebo effect.

In beide gevallen lijkt het echter meer op een downmix / equalizer effect dan een surround effect.
Dat is natuurlijk ook het verneukeratieve aan het hele gebeuren. Doordat alles een zelfde Atmosstickertje krijgt, zegt dit stickertje helemaal niks meer over de ervaring, of de implementatie.

Als containerformaat kan er van alles in zitten: Van een laag-bitrate mono streampje, tot een lossless HD Master Stream met spatial informatie.

Atmos wordt gepresenteerd met dat laatste, 3D bioscoopgeluid thuis, of op je koptelefoon. Maar dat hoeft helemaal niet. En ook een spatial stream kan ruk klinken als de elementen zelf zwaar gecomprimeerd zijn, Atmos zegt immers ook niks over de bitrate.

Verder geeft @Croqy duidelijk aan wat verder nog van invloed is, en hoe niet alle Atmos implementaties gelijk zijn. Met zo een laptop lijkt het me inderdaad voor de hand liggend dat er gewoon een goeie equalizer achter zit die eventueel ook wat reverb en "ruimtelijkheid" meegeeft. Werkt vaak wonderen voor zulke speakertjes, en zelfs al zou de purist vaststellen dat het kunstmatige trucjes zijn, een natuurgetrouw geluid had je toch al niet, dus wat verkloten is lastig :D

[Reactie gewijzigd door Cid Highwind op 2 mei 2024 14:35]

Ik heb een beetje dubbele relatie met Atmos en andere vormen van multi-channel audio.
Als het goed gedaan is dan is het geweldig en dan kán het veel toevoegen, mits de muziek zich daar voor leent. Lang niet alle muziek doet dat. Aan een enkele neutrale zangstem valt weinig te verbeteren met multichannel/3d geluid.

Maar als de muziek zich er voor leent, zoals bij meerdere instrumenten/geluidsbronnen in een grotere ruimte kan het prachtig zijn. Daar moet je wel een aparte mix voor maken en dat is een stuk meer werk dan alleen stereo. Alle muziek opnieuw mixen is echter wat te veel werk, als je de oorspronkelijke opnames uberhaubt nog hebt, dus dat gebeurt maar zelden. Daarom worden slimme algoritmes ingezet om het automatisch te doen, dat werkt een beetje maar niet geweldig, om het goed te doen vereiste creatieve keuzes die zo'n algoritme niet zal maken.

Ik luister tegenwoordig graag naar de soundtrack van films omdat die wel goed voor 3d/atmos gemixt worden. Het is gemaakt om te luisteren op de goede geluidsinstallatie van de bioscoop en er is het geld om de muziek opniew te laten mixen voor de film door iemand die gespecialiseerd is in mixen voor dat soort systemen (de meesten hebben alleen ervaring met stereo).
Voor spellen? Geweldig.
Voor film? Echt toegevoegde waarde.

Voor muziek? Nog nooit echt iets gehad van: Ja, dit is veel beter dan gewoon stereo.
Voor spellen? Geweldig.
Voor film? Echt toegevoegde waarde.

Voor muziek? Nog nooit echt iets gehad van: Ja, dit is veel beter dan gewoon stereo.
Vandaar mijn tip om na je film nog even naar de aftiteling te kijken en naar de muziek te luisteren. Dat zijn wat mij betreft de beste voorbeelden van hoe het iets kan toevoegen.

Het is echt niet wereldschokkend hoor en ik zou muziekliefhebbers adviseren om al in geld in een paar goede stereoluidsprekers te steken, maar bij/na de film heb ik gehoord wat er mogelijk is. Met name bij elektronische muziek kan het wat toevoegen omdat je niet gebonden bent aan fysieke ruime. Klassieke instrumenten/muzikanten staan typisch schouder aan schouder op een klein podium. Voor die situatie werken twee stereoluidsprekers helemaal prima.

Misschien dat er ook nog wel een stukje pragmatiek in zit. Met meer luidsprekers heb je minder last van invloed van de ruimte. In een ideale luisterruimte kunnen stereoluidsprekers een prachtig ruimtelijk geluid produceren, maar zo'n ruimte heb je thuis waarschijnlijk niet.
Dolby Atmos is ook niet voor muziek, maar voor film, en tegenwoordig ook games. Voor multichannel muziek hebben we DTS HD-MA en True HD.

Ik ben trouwens ook nog geen enkele muziek Blu-Ray tegengekomen die Dolby Atmos heeft.
Roger waters the Wall
Schiller alle albums en nog zo veel meer
Even getest, en The Wall is gewoon Dolby Digital 2.0 en 5.1. Ook op internet kan ik geen versie vinden met Dolby Atmos.

Schiller ken ik niet, en kan ik ook niets over Dolby Atmos vinden.
Maar is dit nou echt Dolby Atmos dat werkt met home theater systemen of weer dat LG-exclusieve “simulatie” dat enkel werkt met soundbars en ingebouwde tv-speakers zoals ze bijvoorbeeld ook doen met Disney+?

[Reactie gewijzigd door Ample Energy op 2 mei 2024 12:42]

Wat doen ze dan met Disney+ volgens jou ? Disney+ Atmos werkt prima met een externe AV receiver hoor vanaf een LG TV..
Soms heeft het aanbod op Disney+ inderdaad een redelijke Atmos soundtrack, maar de modernste LG-tv’s hebben met Disney+ véél meer “Atmos” als je enkel ingebouwde luidsprekers of een soundbar gebruikt.

Een random serie van 10 jaar terug heeft helemaal geen Atmos soundtrack en zal aan onze receivers Dolby Digital+ doorgeven, maar een moderne LG-tv doet doodleuk alsof het Atmos is.

Ik vermoed dat dit dus enkel voor mensen met een soundbar is, niet voor mensen met een 7.1.4 setup en leuke receiver.

Ik hoor natuurlijk heel graag het tegendeel! Dat zou betekenen dat een AppleTV minder nodig is en/of een upgrade van mijn huidige tv echte meerwaarde zou bieden. Ik heb ook niet voor niks speakers aan het plafond hangen, dus hoe meer content, hoe beter!
Het aanbod in Atmos is niet anders op een LG TV dan op een andere atmos compatible afspeler. Er moet een atmos logo bij staan wil het ook echt atmos zijn. Je moet wel je TV instellen dat ie bitstream doorgeeft via HDMI naar je versterker. .
Dolby Atmos voor muziek:
- Spotify ondersteund geen Dolby Atmos.
- Apple Music: Voorbeeld met 10 nummers > 1 goeie, 4 slecht/geen verschil en 5 heeft geen Dolby Atmos.

Dolby Atmos (Music) = Tech gimmick.
Dat kan dan wel zo zijn, maar als je toch al een goede Atmos-compatibele geluidinstallatie hebt en Apple Music gebruikt, dan is het wel mooi dat je nu de keuze hebt om 't te gebruiken op een LG TV zonder een Apple TV of dergelijke.
Zou fijn zijn om te benoemen vanaf welk type LG tv dit van toepassing is.
Staat gewoon in de link:
2018 models and later
Dat zegt toch niets over vanaf welk type?
Het gaat om smart-tv's uit 2018 of later die webOS 4.0 of hoger draaien.
Zelfonderzoek. Bekijk of je tv hier aan voldoet.
Staat heel duidelijk op: Vanaf 2018 met webos versie 4.0 of hoger.
Wat voor toegevoegde waarde heeft? Het geluid uit TV's uit doorgaans zo beroerd dat ik eigenlijk niemand ken die geen soundbar aan zijn TV heeft hangen. Kan mij ook niet voorstellen dat er veel mensen zijn die hun TV aanslingeren om muziek te luisteren.
Je kan de atmos muziek via de tv afspelen op een soundbar of receiver met surround speakers…
Ik krijg inderdaad het aanbod voor drie maanden gratis Apple Music nadat ik de app op mijn LG C8 heb geïnstalleerd. Maar op het moment dat ik het abonnement afsluit wordt er meteen 11 euro in rekening gebracht. Ik heb al een Iphone, vaak zijn deze aanbiedingen alleen geldig als je nog nooit een Apple device hebt aangeschaft, waar je een paar maanden gratis Apple Music bij krijgt. Maar dan staat het altijd in de kleine lettertjes, bij deze aanbieding niet.
Even contact opnemen met Apple support, want dit kan niet de bedoeling zijn.
Edit: Apple zegt: Aanbieding geldt alleen voor nieuwe gebruikers van Apple Music die nog nooit eerder van een soortgelijke aanbieding van Apple hebben gebruikgemaakt. Die voorwaarden staan inderdaad niet op de actiepagina, maar dat is niet Apple's probleem, daarvoor moet ik bij LG zijn, zeggen ze. Ik mag proberen het geld weer terug te vragen.
Een klantvriendelijk bedrijf zou zeggen: ach wat vervelend, hier heeft u drie maanden Apple Music, en eentje extra voor het ongemak. Apple niet dus, keihard Amerikaans "Nein"!

[Reactie gewijzigd door Of-Aaargh op 2 mei 2024 13:53]

Wrs proberen die Amerikanen winst te maken ofzow. Walgelijk. |:( |:( :+


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee