<
>

Crowdfunding Vitesse naar half miljoen euro, ook Parry doneert

Pro Shots

De crowdfunding van Vitesse is in volle gang. De actie - die de naam ‘Voor Geel-Zwart’ draagt - kan op veel steun rekenen. Verschillende oud-spelers en de trainer van volgend seizoen - John van den Brom - hebben al gedoneerd.

Samen met John van den Brom hebben inmiddels ook oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda, Henk ten Cate, Matúš Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Remko Pasveer, Hans van Arum, René Eijer, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga gedoneerd voor hun club.

De hoofdtrainer van volgend seizoen John van den Brom gaf vandaag het startschot: "Zoals ik al aangaf, is dit het moment om de club te steunen. Met meerdere oud-Vitessenaren trap ik dit initiatief daarom graag af. Ik roep iedereen op om zijn geel-zwarte hart te laten spreken en massaal op te staan voor onze club. Vitesse mag niet verdwijnen!"

Update 18:00 uur: €500.000

Vitesse geeft regelmatig updates over het geld dat binnen wordt gehaald. Inmiddels staat de teller al op €500.00.

Sailliant detail is dat Colly Parry, die een belangrijke schuldeiser is van de club, ook gedoneerd heeft. Dat laat de Amerikaanse zakenman weten via X.

In de afgelopen periode is Vitesse overspoeld met vragen over hoe men de club kan ondersteunen. Op de eigen site roept Vitesse op om via vitesse.nl/voorgeelzwart een bijdrage te leveren, maar de club staat ook open voor andere initiatieven.

Gevaar om licentie te verliezen

Binnen twee weken moet Vitesse de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om volgend seizoen uit te kunnen spelen, anders krijgt de club geen licentie en dreigt een faillissement. Vitesse is door een aftrek van achttien punten al gedegradeerd uit de Eredivisie.

Vitesse kampt met een schuld van ongeveer negentien miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. De aandelen zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.