Feyenoord maakt eerste vertrek uit trainersgilde bekend: 'Wensen hem succes'

Feyenoord maakt eerste vertrek uit trainersgilde bekend: 'Wensen hem succes'

2 mei - 11:46
25

Niet Arne Slot of Robin van Persie, maar Melvin Boel is de eerste coach die Feyenoord officieel achter zich laat. De Rotterdammers maken bekend dat de coach van het Onder 21-elftal na tien jaar bij de club vertrekt.

Boel heeft besloten Feyenoord te verlaten, omdat hij toe is aan een andere uitdaging. "Terugkijkend overheerst bij mij vooral het trotse gevoel dat ik een lange periode bij deze prachtige club heb mogen werken. Ik ben blij met de kansen die ik vanuit Feyenoord heb gekregen, maar ik denk ook dat het voor mijn ontwikkeling goed zal zijn om ergens anders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar eerst gaan we er met het team nog alles aan doen om het seizoen tot een mooi einde te brengen", vertelt Boel over zijn tijd bij Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Algemeen directeur Dennis te Kloese is erg blij met datgene dat Boel voor de club heeft gedaan. "Ik heb Melvin leren kennen als een gedreven en ambitieuze trainer die het maximale uit zijn spelersgroep tracht te halen. Door de jaren heen heeft hij een goede bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van veel Academy-spelers, waarvan meerderen de afgelopen jaren hun debuut in Feyenoord 1 hebben gemaakt. We wensen hem heel veel plezier en succes in zijn verdere trainersloopbaan."

De verwachting is dat Boel niet de enige trainer zal zijn die Feyenoord spoedig achter zich zal laten. Het lijkt een kwestie van tijd voor de Rotterdammers ook officieel afscheid nemen van Slot en Van Persie. Eerstgenoemde is rond met een stap naar Liverpool, laatstgenoemde gaat aan de slag bij sc Heerenveen.