Kind met mazelen.
Volledig scherm
Kind met mazelen. © Getty Images

Mazelen ontdekt bij ongevaccineerd kindje van bijna 2 jaar: eerste geval in Zuid-Holland

Een kindje van 1 jaar uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp is besmet met mazelen. Dit is de eerste besmetting in de provincie Zuid-Holland in jaren. De dreumes, die bijna 2 jaar is, was volgens de GGD Haaglanden ongevaccineerd. De besmetting heeft een link met de eerdere uitbraak in de regio Brabant-Zuidoost, meldt het RIVM.

  1. Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’
    PREMIUM

    Onbekende genitale huidziekte zorgt voor pijn bij seks en altijd jeuk: ‘Niet onderzocht kan kanker ontstaan’

    Jeuk, pijn en soms vervorming en vernauwing van de geslachtsdelen. Jaarlijks krijgen enkele honderden mensen de diagnose lichen sclerosus (LS), een chronische ontsteking van de huid, vooral in het genitale gebied. Onbehandelde LS kan leiden tot kanker aan de penis of vulva. Een dermatoloog en gynaecoloog leggen uit hoe je lichen sclerosus behandelt, twee vrouwen vertellen hoe het is om LS te hebben. ,,Je kunt bijna nergens anders aan denken dan aan je vulva’’
  2. Vier mannen gezocht voor ‘kopschoppen’ 18-jarig slachtoffer bij station Den Haag Centraal

    Vier mannen gezocht voor ‘kopschop­pen’ 18-jarig slachtof­fer bij station Den Haag Centraal

    De politie is op zoek naar vier mannen die worden verdacht van een zware mishandeling bij station Den Haag Centraal. Een 18-jarig slachtoffer zou door meerdere mannen op de grond zijn geduwd en daarna ‘vol in zijn gezicht’ zijn geschopt. Kort daarna zijn de verdachten gevlucht, vermoedelijk ook met de iPhone van het slachtoffer. De politie heeft beelden van de mishandeling in bezit, maar kiest ervoor om die niet te delen.
    Den Haag