Dit zijn de verdachten van het bekladden en vernielen van gebouwen van de RUG

De verdachten van de bekladding en vernieling bij de RUG
© Politie
De politie heeft beelden vrijgegeven van drie verdachten van het bekladden en vernielen van meerdere gebouwen van de Rijkuniversiteit aan de Broerstraat in Groningen.
Bij de politie kwam op zaterdag 13 april een melding binnen van het bekladden en vernielen van het Academiegebouw van de RUG. In de nacht ervoor, tussen 04.00 en 04.30 uur, zijn meerdere gevels, trapopgangen, ramen en het bordes beklad met rode verf/graffiti. Er stonden teksten als 'Free Gaza' en 'RUG supports genocide'. Dit gebeurde enkele uren voordat de open dag van de RUG zou beginnen.
Ook zijn ruiten vernield, waaronder die van de oude toegangsdeuren van het Academiegebouw.

Politie zoekt getuigen

De politie is direct een onderzoek gestart. Ze heeft onder meer diverse camerabeelden bekeken en sporenonderzoek gedaan.
Op de beelden die de politie nu heeft vrijgegeven, zijn drie verdachten te zien. Als je iemand herkent, kun je dit melden bij de politie via 0800 - 6070 of anoniem via 0800 - 7000.

De derde keer

Vorig jaar zijn er ook diverse gebouwen van de Rijkuniversiteit vernield en beklad. In de nacht van 12 op 13 december 2023 zijn er pro-Palestinaleuzen met rode graffiti/verf aangebracht op de Universiteitsbibliotheek. Daar werden ook diverse ruiten vernield. Een maand eerder, in de nacht van 20 op 21 november, werden ook leuzen aangebracht op een RUG-gebouw.