Het door prinses Beatrix op jonge leeftijd gemaakte aquarelschilderij. De prinses maakte het werk vermoedelijk in 1950. Ze signeerde de afbeelding van vrouwen in kleurige jurken met ‘Trix’.
Volledig scherm
Het door prinses Beatrix op jonge leeftijd gemaakte aquarelschilderij. De prinses maakte het werk vermoedelijk in 1950. Ze signeerde de afbeelding van vrouwen in kleurige jurken met ‘Trix’. © ANP

Waterverfschilderij van jonge prinses Beatrix brengt meer op dan verwacht

UpdateHet waterverfschilderij dat in 1950 door een 11-jarige prinses Beatrix werd geschilderd is dinsdagavond voor 8500 euro geveild. Zo is te zien op de website van het veilinghuis Ald Fryslân. Dat is iets meer dan directeur Haije Dijkstra eerder op de dag verwachtte.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    124

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”