Rutte en Erdogan spraken elkaar vorige week in Istanbul.
Volledig scherm
PREMIUM
Rutte en Erdogan spraken elkaar vorige week in Istanbul. © ANP / EPA

Rutte solliciteert, drie regeringsleiders blokkeren Navo-job: wat willen ze en wat kan Rutte hen bieden?

Nu Turkije om is, moet Mark Rutte nog drie landen overtuigen om de hoogste baas van de Navo te kunnen worden. Waarom weigeren de laatste drie, wat willen ze terug voor eventuele steun? En wat zegt een bezoek van de premier aan hun hoofdsteden? Over de laatste drie hordes voor Rutte.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    127

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Optimistische formatiedag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’
    PREMIUM
    met podcast

    Optimisti­sche formatie­dag opgeschud door lek, Wilders biedt excuses aan: ‘Onhandig’

    Op dag één van de week van de waarheid biedt de PVV - naar eigen zeggen per ongeluk - een inkijkje in de belangrijkste wensen van de nieuwe coalitie. Lastenverlichting en de ‘strengste asieleisen ooit’ staan bovenaan het gelekte document. PVV-leider Wilders baalt van de blunder, maar gelooft wel dat de formatie nu ‘meters maakt'. Ook de informateurs zien voortgang, al kan het nog misgaan.