'Ik push Luuk de Jong een beetje, ik hoop dat hij alsnog naar het EK gaat'

'Ik push Luuk de Jong een beetje, ik hoop dat hij alsnog naar het EK gaat'

1 mei - 09:45
52

Siem de Jong is onder de indruk van de prestaties van zijn broer Luuk de Jong bij PSV. Eerstgenoemde probeert de spits zelfs over te halen om toch met het Nederlands elftal naar het EK te gaan.

"Ik weet wat Luuk kan, maar wat hij dit seizoen laat zien is echt heel knap", begint Siem de Jong zijn lofzang bij Voetbal International. "Je ziet wat er kan gebeuren als een elftal goed draait, als er veel vertrouwen is. De manier waarop PSV voetbalt is Luuk op het lijf geschreven. Dat zegt hij zelf ook. In het druk zetten is hij een aanjager, dat ligt hem goed."

Zijn sterke vorm zou Luuk de Jong na het huidige seizoen normaliter kunnen doorzetten op het EK. De spits bedankte echter al voor Oranje. "Ik heb het er weleens met hem over", lacht Siem. "En dan probeer ik het wel, een klein beetje pushen. Ik hoop dat hij alsnog naar het EK gaat. Maar het is niet alleen aan hem, natuurlijk. En ik wil me er eigenlijk ook niet mee bemoeien. Luuk heeft zijn keuze aan het begin van dit seizoen gemaakt, vooral om medische en fysieke redenen. Dat was een logisch verhaal. Achteraf, na zo'n seizoen, kijk je er misschien met andere ogen naar. Luuk weet zelf het beste wat goed voor hem is."

"Maar ja", geeft de oudere broer toe. "Soms zeg ik wel tegen hem: moet je niet gewoon naar het EK gaan? Luuk geeft dan geen definitief antwoord, maar tot nu toe is het wel meer nee dan ja", aldus Siem.