Gesubsidieerde zelfverklaarde kenners en generalisten

Serieuze analisten met een open blik op gebeurtenissen en voor ontwikkelingen hebben iets in de gaten waar op deze website al medio 2022 voor werd gewaarschuwd: niet achter zelf verklaarde experts en kenners aanlopen waar het wensdenken leidend is voor analyses en evaluaties resp. opperofficieren in ruste die graag het alom geldende narratief  als leidend en sturend voor visies en voorspellingen gebruiken. 

De achterliggende twee jaar zijn hele bossen van die twee categorieën voorbij gekomen. Op het beeldscherm, in hard copy publicaties en vrijwel altijd sloegen ze de plank mis als het draaide om ontwikkelingen in de nabije toekomst.

Het (Inter)nationale overheidscredo

Blijkbaar moest het Westerse credo : Russische troepen worden slecht geleid; Russische troepen zijn dienstplichtigen en slecht getraind; Russische troepen hebben een belabberd moreel; het Russische leger is broos en zal onder druk breken; en Rusland is aan het verliezen, tegen beter weten in, voortdurend verdedigd worden. Blijkbaar om Westerse samenlevingen in de waan te laten dat het Westerse sanctie-regime effectief was; Poetin zich mondiaal aan het isoleren was en de democratie wint van autocratische en despotische gestuurde naties. Zelfs toen medio 2023 en de AFU op alle terreinen verloor, armtierig opgeleide en bewapende Oekraïners massaal hun leven verloren in de Russische vleesmolens van Robotino en Bakhmut, verkondigden die categorieën dat Kiev aan de winnende hand zou zijn, als…. ja als we maar meer steun in geld, wapens en munitie richting de zwarte Oekraïense gronden zouden zenden.

Die droevige roeptoeters knipperden niet met hun ogen van een paar duizend doden per dag, want… het was voor de goede zaak, immers: “hun oorlog is onze oorlog”. Voortdurend werd de Russische stap over de Alliantie drempel als argument voor die kreet gebruikt. Die kenners en voormalige generalisten begrepen niet of negeerden dat de slechteriken de gebouwen in Brussel bevolkten. Personen die uit waren op eigen gewin, op uitbreiding van de eigen macht en dat graag deden over de ruggen van Oekraïense mannen, vrouwen en amper volwassen geworden jongeren. Lobbyen om een topbaan in de NAVO toren moest gestimuleerd worden met het vloeien van bloed in huiskamers, scholen, ziekenhuizen etc. Hoe slecht moet je zijn om met droge ogen te melden “dat het bloed vloeien voor de goede zaak” zou zijn.

Corruptie geaccepteerd als het in Westers voordeel is

In de Oekraïne die door politici en kenners geïdentificeerd werd als de wieg van de moderne corruptie en een gemankeerde acteur verdoemd hadden voor zijn klaarblijkelijke steun voor een andere, door hen als schurk geëtiketteerde politicus en zakenman, wordt die man nog geen drie jaar later als de nieuwe Messias in hun parlementaire huizen gehaald, bejubeld om de knechting van miljoenen mensen en hem op het schild gehesen om in polonaise door de met bloed gevulde straten van Kiev te lopen.

Wanneer de manier waarop met eigen volk omgegaan wordt en eigen politieke falen gemaskeerd moet worden met het brengen van zakken belastinggeld naar buitenlandse ontvangers, de norm is voor respect en fatsoen, mag het geen verbazing wekken, dat meer doden zou moeten leiden naar een overwinning. Een overwinning? Hoe moet dat ingevuld worden met meer dan een miljoen slachtoffers? Uitgedrukt in liters bloed, stapels mensen leed, volume en aantallen schroothopen, kapot gemaakte Westerse samenlevingen?

Gezien de beperkte werklast van het Internationaal Tribunaal in Den Haag waar voor het huis de oktober 2023 progrom verheerlijkt wordt met kretologieën, gebalde vuisten en wapperende vlaggen van een officieel verklaarde terroristen netwerk en aanstichters van bloed en ellende als goede bestuurders weer eens een veer in de kont gestoken wordt, worden alleen Balkan en Russische boeven getoetst aan de principes van internationale fatsoenpodia. De rest wordt met rust gelaten.

Eerst de sloophamer en dan opbouwen en inrichten

Terug naar propagandisten van dood, verminking en steun geven aan een staat die in verval is. Terug naar intelligente personen die zich hard maken voor meer en dodelijker wapens, herhaaldelijk nepnieuws en misvattingen uit het raam werpen. Personen die de ruimte scheppen voor het grootste drama in het huidige millennium en nederig het narratief verkondigen dat “Kiev moet winnen”. Voormalige militaire autoriteiten die in de laatste vijf jaar van hun defensie-inspanningen graag de politieke wensen faciliteerden en meegewerkt hebben aan het ontmantelen van nationale krijgsmachten en de daaraan verbonden veiligheid voor de nationale samenleving driftig wilden vergroten.

Die intelligentsia gesteund door zwaar gesubsidieerde en gesponsorde (inter) nationale denktanks roepen nu om het hardst om een moderne krijgsmacht. Eentje die het gevecht der verbonden wapens op de drie traditionele en de twee nieuwe militaire niveaus onder de hoogste geweldsintensiteit met een open einde en een krakkemikkige entry- en exit strategie in een multigekleurde omgeving zich als het even kan morgen in de vingers moet hebben gesteund door (inter) nationale oorlogseconomie. Eerst afbreken om dan op te bouwen.

Larry Johnson

Larry Jonhson vraagt zich af  deze generalisten onwetend over het succes van Rusland bij het decimeren van de vele aanvallen die sinds het begin van het tegenoffensief op 5 juni 2023 zijn gelanceerd, of kiezen om te liegen. Hij ziet geen middenweg. De beelden van door de NAVO geleverde brandende tanks, Bradleys, Strikers en Marders staan overal op het internet. Foto’s en video’s zijn niet gegenereerd door Kunstmatige Intelligentie, maar deze opperofficieren in ruste die schandalig veel geld krijgen voor hun misvattingen, negeren die realiteit.

Larry heeft niet de HMV-cursus in Den Haag of op de Fuehrungsakademie in Hamburg gevolgd, want dat had hij kunnen weten dat er altijd een derde optie is: de combinatie, waarbij het accent afhankelijk van his masters voice op de een resp. op de andere optie komt te liggen.

Volgens hem is  het onvermogen van voormalige Amerikaanse opperofficieren om de realiteit onder ogen te zien, een verklaring waarom het onder het leiderschap van deze mannen niet gelukt is om een overwinning te behalen in militaire operaties op de Balkan, in Irak, Syrië en Afghanistan. Geen van deze mannen heeft een gecombineerde wapencampagne gevoerd tegen een vergelijkbare militaire macht. Ze waren uitermate bekwam in COIN missies en hebben veel scholen en ziekenhuizen gebouwd, zwakkeren uit die tribale samenlevingsvormen laten zien hoe persoonlijke vrijheid en invulling van de toekomst gerealiseerd kan worden om vervolgens diezelfde samenlevingsvormen terug te duwen naar de Middeleeuwen. 

Hij stelt zich de volgende vragen: wat is er aan de hand? Zijn we getuige van een debacle dat gebaseerd is op groepsdenken of zijn deze generaals gegijzeld door hun economische meesters? Met andere woorden, ze liegen om betaald te worden. Dat antwoord mag iedereen voor zichzelf uitzoeken en uitspreken. Feit is dat het licht in veel Oekraïense huiskamers is gedoofd en het enige uitstapje in de nabije toekomst het verfraaien van het graf van grootvader, vader, broer en zus zal zijn. Kunnen ze in het Westen bij beelden van die ellende weer de inmiddels tot containerbegrippen geworden termen als respect zetten. Respect?         


Deel dit:
5 4 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ronald.dunki
24 dagen geleden

Het Ukraïne conflict is, sinds dag één, een door rücksichtsloze profiteurs op leugens gebouwd kaartenhuis maar langzamerhand kan niemand meer hard genoeg liegen om hun, door de westerse media gesteunde, illusie in stand te houden. Het lijkt wel of alleen een kwaadaardige lege huls als Mark Rutte nog poogt vol te houden dat de Ukraïne niet reddeloos verloren is tegenover de superieure Russische krijgsmacht – superieur in aantal, in materieel en firepower op de grond èn in de lucht.
 
De arme Ukraïense soldaten lijken nog één optie te hebben en dat is te voet wegwezen want het schijnt dat zij anders aan alle kanten worden ingesloten door de Russische vuurwals. Dàt is actuele het beeld dat feitelijk al sinds de jaarwisseling bestaat en ook al in medio februari door de US National Security Communications Advisor John Kirby officiëel werd bevestigd. 

Larry Johnson, ex-CIA analyst, stelde ook al vorige maand dat de 2004 revolutie een CIA / MI-6 operatie was en “Europe and the United States are to blame for this war in Ukraine. NATO signed an agreement with Ukraine in 1997. Why? Russia was not a military power with the intention of invading Europe. At the time, Russia was in economic chaos. Let’s be clear about this. They wanted to break Russia economically. There was no co-operation, there was no attempt to build peace with Russia.”
 
Johnson stelde, zoals ik ook al véél eerder onderbouwde, dat het conflict voor alles een economisch aspect kent omdat het militair industriële complex hier zo schat- en schatrijk aan wordt. Hij vergeleek de Europese (doelbewuste en immorele) militaire afhankelijkheid van de USA als de relatie tussen een drugsverslaafde en zijn dealer of die van een prostituée met haar pooier.

Trek je dit maar aan Mark Rutte! En dan komen de door Charles in zijn aanhef genoemde “ zelf verklaarde experts en kenners respectievelijk opperofficieren in ruste ” er nog genadig vanaf…