Android Authority krijgt Rabbit R1-software werkend op Pixel 6a

Android Authority heeft 'van een tipster' een Rabbit R1-apk gekregen, waardoor de software van de AI-assistent geïnstalleerd kan worden op een Android-smartphone. De site installeerde de apk op een Pixel 6a, waarmee 'een deel' van de R1-software te gebruiken is.

Met de R1-apk is de R1-launcher te gebruiken als Android-app, schrijft Android Authority. De volumeomlaagknop werkt dan als de R1-knop, waarmee de assistent te bedienen is. Omdat het scherm van de R1 een relatief lage resolutie heeft, neemt de R1-app maar een deel van het scherm van de Pixel 6a in beslag.

De site wist de AI-assistent werkend te krijgen, maar heeft geen andere R1-integraties getest, zoals de camerafunctie en Spotify. Het is dan ook niet duidelijk of alle R1-functies werken. De site vermoedt van niet, omdat de software bepaalde system-level permissions vereist die niet allemaal verleend konden worden met de telefoon.

Het is niet duidelijk wie de tipster is en hoe hij of zij aan de R1-apk komt. In een reactie spreekt Rabbit over 'bootlegged emulators'. Het bedrijf zegt dat de R1 een aangepaste versie van Android gebruikt. Thirdpartyversies, zoals de apk die Android Authority gebruikt, worden dan ook niet officieel ondersteund. Oprichter en ceo Jesse Lyu zegt daarnaast de R1-cloudverbindingen, waarvoor de door Android Authority gebruikte apk was vereist, te hebben geblokkeerd.

Door Hayte Hugo

Redacteur

01-05-2024 • 08:47

27 Linkedin Whatsapp

Submitter: Herax10NL

Reacties (27)

27
27
9
0
0
18
Wijzig sortering
Dus het apparaat wat je gewoon beter als een App zou kunnen doen is feite gewoon een (gemodificeerde) Android rom met een specifieke app/launcher.

Tja, waarom verbaasd me dit niet?
grappige is een app zou geeneens nodig zijn. Het is in principe (als je kijkt naar wat ingebouwd zit in een telefoon) een google assistant met google lens.
Zover ik weet is het zelfs nog minder dan dat - Google Assistant kan tenminste nog bijv. herinneringen aanmaken of wekkers zetten!
Ja, het is gewoon een Android app maar door het op een apart uitziend apparaat met een matig scherm te verkopen kun je er $199 voor vragen. Voor een Android app zou niemand $199 betalen.
Maar de ontwikkelkosten van de app zijn dan weer een factor '100' lager dan productontwikkeling. Daarnaast verkoopt een app sneller dan een device (die eigenlijk al hebt).

Dus wat nu verstandiger was geweest als verdienmodel kan je jezelf afvragen.
Ontwikkelkosten van hardware tov software is helemaal niet zo verschillend. Het is meer dat winstmarge op software bijna 100% is (elke app die je verkoopt kost je geen ruwe materiaalkosten) en hardware vaak onder de 20% ligt omdat je de hardware ook nog moet financieren.

Het nadelige is dat software maken nog steeds duur is en duurder wordt, maar mensen er niet of nauwelijks voor willen betalen, kijk maar eens naar hoeveel mensen op tweakers 7 jaar aan Android updates/software support willen op hun telefoon maar niet of nauwelijks daarvoor willen betalen.

Als rabbit AI alleen hun software had uitgebracht was dat duur geweest en zouden mensen gewoon de app bijna gratis verwachten of het piraten (zoals nu al is gebeurt in dit artikel!!!) laat staan dat iemand een worst had gegeven. ChatGPT bijvoorbeeld kost ook miljoenen per week maar mensen vinden het nog steeds normaal dat er een gratis versie beschikbaar is/moet zijn.

Software is crimineel undervalued door consumenten, en alhoewel dat misschien correct is voor grote bedrijven die al hun investering binnen hebben en nu alleen maar winst maken, is het heel slecht voor de industrie, innovatie en verdienmodellen voor software.
Ik weet niet of een app sneller verkoopt vandaag de dag.
Ik zou gerust wel een paar euro voor een app betalen maar naar mijn gevoel hebben de meeste mensen het idee dat een app gratis moet zijn.
Waarom zou je dat überhaupt moeten verbazen? Het is niet dat Android puur en alleen voor telefoons gebruikt wordt en kan worden. Het is een redelijk universeel OS dat op veel plekken ingezet kan worden, dus óók voor een kastje als de Rabbit R1. Mijn tv-kastje van Kpn is ook gewoon gebaseerd op Android, net als mijn Chromecast en ook dat nieuwe apparaat van Flitsmeister, de Dash, zal - vermoed ik - gewoon op Android gebaseerd zijn. Dus ja, de Rabbit ook.

Of je het geld er voor over hebt of niet is een ander verhaal, maar het principe van een apart apparaat dat voor één doel geschikt is, is natuurlijk niet zo gek. Daar betaal je een extra prijs voor, want gemak.
Uiteindelijk komt het erop neer dat dit apparaat niets doet wat een telefoon niet beter kan. Waar de andere apparaten die je noemt vrijwel allemaal unieke functies hebben die je over het algemeen niet op een telefoon zou kunnen doen. Of niet makkelijk.
Dat laatste wat je zegt is het punt: "niet makkelijk". Ik heb de Flitsmeister Dash niet tot in detail bestudeerd, maar dat ding doet ook niks wat een telefoon niet net zo goed of beter kan. Alleen heeft die als groot voordeel dat hij al in je auto zit en niet - als een telefoon - een houder gepropt hoeft te worden met extra verbinding naar de auto. Alles-in-een en dus gemak. En gemak is voor sommige mensen wat waard
Ieder beetje verontwaardiging hierover begrijp ik echt niet. Als je er wat langer over nadenkt is het toch niet vreemd dat dit een eenvoudig stukje hardware is dat veel weg heeft van een telefoon? Is een smartwatch niet ook gewoon een kleinere, uitgeklede telefoon? Zo is de Rabbit ook een meer specifiek stuk hardware, dat elementen heeft van een telefoon maar uiteindelijk wil het een eigen soort device zijn. Daar moeten we niet te kritisch op zijn, zeker niet als het ding 200 euro kost. Mijn flagship telefoon kost 6 keer zoveel.
Ik snap wat je bedoeld, maar een telefoon om je pols binden is niet echt mooi. Een ander stukje hardware maakt dit wel mooier. Deze hardware is overbodig, omdat je het ook met je telefoon zou kunnen doen. Nu zou je, als je dit op straat wil gebruiken, dit apparaat en een telefoon meenemen. Als dit enkel een app was, dan had je gewoon 1 apparaat.

Aan de andere kant is dit natuurlijk ook te zeggen voor apparaten zoals een xbox, playstation, switch, ereader. Het gaat er meer om wat voor een toegevoegde waarde losse hardware heeft tegenover het integreren in bestaande hardware.
Het probleem is dat alles dat de rabbit doet een telefoon ook kan doen, en zelfs beter (langere batterij, betere navigatie, kan meerdere taken uitvoeren). 200 euro apart neerleggen voor zo'n apparaat is gewoon onnodig dan.
Ik denk dat je het vanuit het perspectief van het bepalen van de doelgroep moet zien.

Iedereen met een smartphone, zelfs het low-end van de markt voor een paar tientjes, heeft al een apparaat dat beter in staat is om al deze taken uit te voeren dan dit apparaat. Die zouden het gewoon als app op hun bestaande mobieltje kunnen installeren.

Dan kun je zeggen dat de doelgroep van dit apparaat mensen zijn die geen smartphone willen (best een kleine groep) of die geen smartphone kunnen betalen. Die laatste groep is mondiaal gezien best groot maar die gaan geen $200 neerleggen hiervoor, die hebben wel wat beters te doen.

Dan ligt de conclusie dat het doel hiervan is om investeerders en/of onoplettende consumenten geld uit de zak te kloppen best voor de hand.
Dit is wat letterlijker elke reviewer al van het begin zei: this should've been an app. Maar ja, een app kan je niet voor 200 euro verkopen natuurlijk. Of zelfs een pak meer in het geval van de HumaneAI pin.

Als Siri en Google Assistant morgen AI hebben zijn deze dingen dead on arrival. Maar dat zijn ze nu eigenlijk al.
Wat ik van de reviews meekrijg zijn het zeer nutteloze apparaten waarbij ene smartphone op alle gebieden superieur is.
Could have? Misschien. Should have? Dat bepalen de reviewers gelukkig niet.
Het betekent dat het apparaat gewoon geen toegevoegde waarde heeft ten opzichte van een app.
Ja precies. In app vorm is het veel beter.

Maar, door de hele AI hype wordt de markt overspoeld met AI appjes. Dan zouden ze dertien in een dozijn geweest zijn. De mooie hardware maakt ze apart. Volgens mij is het gewoon marketing.
Rabbit R1, ik moest het even opzoeken. Voor mij geen bekende naam.

Van Wikipedia:
The Rabbit r1 is an artificial intelligence personal assistant device developed by the tech start-up Rabbit Inc, and designed by Teenage Engineering. It is designed to perform various functions, including web searches and media control, using voice commands and touch interaction, that allows AI to be used to provide services commonly associated with smartphones and smart home devices; for example, ordering food delivery.
Wat zijn eigenlijk de consequenties zijn voor deze persoon die de APK gelekt heeft? Zijn deze hetzelfde als voor een hacker die de APK zou bemachtigen?
Ze lijken allemaal tegelijk uit te komen dit soort apparaten, eerst de Pin, toen de Rabbit en binnenkort weer de "Tap" alleen zie ik in de huidige variant er nog geen nut van in. De Rabbit heeft wel redelijk was interessante concepten maar die zijn nog niet uitgekomen.

Uiteindelijk hoop ik dat Siri en Google Assistant een LLM gaan gebruiken want bij die twee zie ik het er nut wel van in om veel menselijkere gesprekken te voeren met meer ruimte om kennis op te zoeken en te geven, het uitvoeren van acties is dan waarschijnlijk iets wat meer tijd nodig heeft, iets wat Rabbit dus ook probeert aan te pakken via hun Large Action Model

[Reactie gewijzigd door Vagax op 1 mei 2024 10:31]

Ik vind het Large Action Model het interessantse deel van de Rabbit, maar het voelt wel als een idee dat moeilijk te beschermen is. Ik verwacht stukjes snel zullen opduiken in andere apparaten/telefoons met een AI-assistent.
Dat is balen voor Rabbit, dit maakt hun apparaat een stuk minder exclusief.
Het verbaast me niet want uiteraard is het ding gebouwd op een smartphone platform.
Ongeveer alles wat mobiel is draait Android of een andere Linux variant.
Dat die software op z'n minst deels werkt is voor de hand liggend.
Toch zal dat voor velen een afknapper zijn en een reden zijn om geen Rabbit te kopen maar af te wachten tot de techniek wordt ingebouwd in "normale" mobiele telefoon. De vraag lijkt me vooral hoeveel uniek hardware de Rabbit heeft die niet eenvoudig kan worden toegevoegd aan mobiele telefoons (zo'n camera past bv niet echt in een gewone telefoon).
Ik verwacht dat het niet lang meer duurt voor we horen dat Rabbit is opgekocht door een van de grote telefoonfabrikanten.
Pov: Motorola telefoon's van 150 euro 8-)
Ja die Rabbit R1 heeft er altijd al om gesmeekt om gewoon een app te zijn.

Het idee is wel aardig maar het is niet compleet genoeg om een heel apparaat mee te sjouwen, als het ook gewoon in een appje kan. De hardware kan niets wat een mobieltje niet kan. En andersom wel.

Volgens mij is hun hele hardware idee gewoon een marketing trucje. Zeker omdat het behoorlijk mooie hardware is door Teenage Engineering gemaakt. Zonder die hardware is het de zoveelste AI app in een dozijn, maar met de hardware is het opeens iets 'bijzonders'. Wel slim van ze.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 1 mei 2024 14:09]

Dit is vanaf het begin af aan een sketchy product geweest. Ik heb een aantal weken in de Discord gezeten, en naast de ronduit toxische taal van de CEO / Jesse tegen klanten met (legitieme) vragen, hebben ze nooit antwoorden gegeven op zeer veelgestelde vragen over de R1.

Ik zie dit persoonlijk als een scam, zeker omdat alle spannende functies alsnog alleen op de roadmap staan en niemand kan zeggen hoe dit bedrijf kan blijven bestaan op eenmaalig 200,- per klant. Ze hebben heel plotseling en agressief gepushed deze hardware te verkopen, en vervolgens een simpele Android app gemaakt zonder alle beloofde functies.

Het probleem is dat zij de fanbase zover hebben gekregen dat ze alles verdedigen wat Rabbit zegt...

[Reactie gewijzigd door Rinyuu op 1 mei 2024 14:34]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee