Onrust in Overvecht na achtervolging: agenten bekogeld en bushokjes vernield

© RTV Utrecht
Utrecht - Het was onrustig in Overvecht gisteravond. Op de Naxosdreef botsen rond 20.30 uur twee politieauto's op elkaar tijdens een achtervolging. Agenten probeerden een scooterrijder klem te rijden, maar die glipte er net tussendoor. De auto's konden elkaar niet meer ontwijken en klapten op elkaar.
Daarna zette de politie extra mensen in, omdat agenten werden bekogeld met onder meer eieren. Rondom winkelcentrum Overvecht sneuvelden drie bushokjes. Die zouden volgens een omwonende vernield zijn door relschoppers.
Ook vloog er een politiehelikopter boven de wijk om te zoeken naar de scooterrijder. Die zou zijn ontkomen, maar volgens een agent ter plaatse is er een goed signalement. De politie doet nog onderzoek.
De agenten die betrokken waren bij het ongeluk zijn niet gewond geraakt, de auto's zijn weggesleept. De politie laat weten dat er nog geen aanhoudingen zijn gedaan en dat de inzet gisteravond vooral gericht was op het laten terugkeren van de rust. Wel proberen ze met getuigen en camerabeelden te achterhalen wie de vernielingen heeft aangericht.
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.