Lopend Vuur: De gasmolecuul moet een mooie plek krijgen in Groningen

Het beeld van de gasmolecuul in de middenberm van de A7
© Venema Media
Het verdwijnen van de gasmolecuul in de middenberm van de A7 maakte de tongen al flink los gisteren.
Voor- en tegenstanders voor verplaatsing en zelfs volledige verwijdering buitelden op Facebook over elkaar heen. Het beeld van de gasmolecuul, dat ter hoogte van Kolham staat, moet daar verdwijnen. Er wordt gezocht naar een alternatieve locatie waar het beeld geplaatst kan worden.
De gemeente Midden-Groningen is eigenaar van het beeld De Gasmolecule, dat in 2009 door koningin Beatrix werd onthuld. Destijds was het vijftig jaar geleden dat het Groningengasveld ontdekt werd, en dat werd groots gevierd. Het beeld was een geschenk van Gasunie, Gasterra en de NAM aan de gemeente.
Het staat op een stuk grond van Rijkswaterstaat, maar die wil de A7 op die plek rechter trekken. Daarvoor zou het beeld, dat ook wel Slochter Molecuul wordt genoemd, moeten verplaatsen.
Door de gaswinning is het beeld in een ander daglicht komen te staan. Sommigen vinden dat het beeld helemaal moet verdwijnen, en het werd tot drie keer toe met verf beklad. Volgens Rijkswaterstaat en de gemeente Midden Groningen heeft de verplaatsing van het beeld daar niets mee te maken.
Wat vind jij?

Lopend Vuur

69
31

 

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord. En hier lees je de eerdere discussie.

Boodschappen aan huis

'Boodschappen laten bezorgen is een overbodige luxe' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 7.020 stemmers was 67 procent het daarmee eens, 33 procent oneens.