Ads Top

Energie- en afvalbedrijf HVC droomt van een afvalvrije wereld

De grootste milieu-impact is te bereiken door afval te voorkomen. Dit is wat we samen moeten doen en waarom we eind 2023 zijn gestart met een publiekscampagne'.

Dat zegt algemeen directeur Dion van Steensel van publiek energie- en afvalbedrijf HVC in het jaarverslag over 2023. ”
 
De kern van de opgave van HVC is om zo snel mogelijk de totale hoeveelheid afval te laten dalen en het afval dát ontstaat zo goed mogelijk te hergebruiken. Tegelijkertijd wil HVC zo snel mogelijk de gebouwde omgeving van het aardgas halen. “Het is een grote uitdaging om de vaart in de warmtetransitie te houden. We moeten nu vasthouden en ervoor zorgen dat warmteoplossingen betaalbaar blijven en zoveel mogelijk woningen en bedrijven aansluiten op een warmtenet”, aldus Van Steensel.  
 
De stip op de horizon van HVC is een afvalvrij Nederland waarin we geen restafval meer hoeven te verbranden. 'Als ‘vuilnismannen’ is het voor ons dweilen met de kraan open aan de ‘achterkant’ van onze consumptie. We zullen met z’n allen meer aandacht moeten besteden aan de ‘voorkant’,' zegt algemeen directeur Dion van Steensel.

Het nettoresultaat over 2023 was 34,9 miljoen euro. Dit resultaat is met name positief beïnvloed door de groei in activiteiten en de hoge energie- en metaalprijzen. In 2023 heeft HVC ruim 180 miljoen geïnvesteerd, voor het grootste deel in de uitbreiding van warmtenetten en duurzame warmtebronnen, zoals aardwarmte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.