Trump stuurt advocaten gewapend met dreigbrieven af op tienermeisje dat website met katjes maakte

Niets of niemand is veilig voor het alziende oog van Donald Trump. Dat blijkt uit het verhaal van de 17-jarige Lucy. Het tienermeisje uit San Francisco werd achtervolgd door de advocaten van de Amerikaanse president omwille van een website over katjes.

vtvn

Toegegeven, op www.kittenfeed.com kwam je geen onschuldige poesjes tegen. Je kon er als bezoeker namelijk in het gezicht van Trump krabben met kattenpootjes. Origineel heette de website dan ook www.trumpscratch.com. Een project van Lucy “voor de lol”, die daarmee ook een beetje wilde scoren op haar cv terwijl ze solliciteerde voor jobs in het veld van de webontwikkeling.

Die naamgeving leverde haar al snel een vlammende brief op van Trumps advocaten. Ze was namelijk verantwoordelijk voor een inbreuk tegen het “internationaal bekende en beroemde merk van Trump”. Lucy veranderde de naam van haar website snel in kittensfeed, maar ook dat bleek onvoldoende voor het juridische team van de president.

De advocaten stuurden haar namelijk een tweede dreigende brief omdat op haar website een link stond richting een Amazon-pagina waar mensen een anti-Trump T-shirt kunnen kopen.

“Weerzinwekkend”

“Deze president zit duidelijk meer in met hoe mensen over hem denken dan met het uitvoeren van inhoudelijke zaken”, vertelde Lucy aan Hollywood Reporter. “Het is weerzinwekkend dat Trump websites als die van mij laat platleggen. Mijn website gaat slechts over één ding: Trumps hoofd krabben met kattenpoten. Een president zou geen mensen in dienst mogen hebben die zich met dergelijke zaken bezighouden.”

Lucy protesteerde tegen de gang van zaken door op haar website de volgende zin te plaatsen: “Trump ziet er stoer uit, maar hij verzwakt met elke krab die je hem geeft”. Desondanks werd haar website offline gehaald na het verweer van Trumps advocaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen