Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes

  •  
11-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6232 keer bekeken
  •  
wokeness

Heeft de woke-brigade nu ook al het woord ‘breastfeeding’ (borstvoeding) in de ban gedaan? Veel matig geïnformeerde Britse boomers zijn daar heilig van overtuigd. Een probleempje: er klopt natuurlijk weer eens niets van, legt presentatrice Ashley James uit. Niemand verbiedt het woord ‘breastfeeding’. Er is alleen een woord bijgekomen: chestfeeding, bedoeld voor trans ouders.

Opgejut door de rechtse pers ziet menige reactionair ‘woke’ inmiddels als de grootste bedreiging voor de samenleving sinds de invoering van het vrouwenkiesrecht. Maar het is helemaal niet verkeerd om woke te zijn, vindt James. “We zouden het allemaal moeten zijn. ‘Woke’ betekent dat je je bewust bent van sociale onrechtvaardigheden.”

“De mensen die zo’n aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes. Zij raken van de kook van woorden”, merkt James op. Zo probeert rechts een cultuuroorlog op te poken en af te leiden van grote maatschappelijke problemen. “Woke is niet de reden dat er onvoldoende betaalbare woningen zijn, woke is niet de reden dat openbare voorzieningen afbrokkelen.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.