112-NIEUWS

Gearresteerde vrouw raakt gewond tijdens rit in politiebus | Kiltunnel korte tijd dicht geweest voor politieonderzoek

Beeld ter illustratie
© Rick Huijzer
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van donderdag 18 april.

Gearresteerde vrouw raakt gewond tijdens rit in politiebus

Een 58-jarige Rotterdamse vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat ze gearresteerd was. De vrouw veroorzaakte overlast in Rotterdam-Prinsenland en werd aangehouden voor belediging. In de politiebus onderweg naar het politiebureau raakte de vrouw gewond door een manoeuvre van de agent die de bus bestuurde. Aangekomen op het politiebureau bleek dat de vrouw naar het ziekenhuis gebracht moest worden.
De Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de verwondingen. Dat gebeurt altijd als iemand door toedoen van de politie gewond raakt.

Kiltunnel korte tijd dicht geweest voor politieonderzoek

De Kiltunnel was donderdagmiddag in beide richtingen afgesloten voor een politieonderzoek. Er zou een gevaarlijke situatie zijn ontstaan door een persoon die zich bij de tunnel zou bevinden. Inmiddels is de weg weer open.

Celstraf en tbs met dwang voor supermarktmoord na wraak om arrestatie

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag tien jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd aan Jamel L. voor de dood van 36-jarige Antoneta Gjokja. De supermarktmedewerkster kwam op 20 juni 2023 om het leven na een aantal fatale messteken aan de Turfmarkt in Den Haag. Volgens de rechtbank is er sprake van moord. "Hij had voldoende tijd gehad om zich te bedenken", vindt de rechter.
De 57-jarige L. zegt dit gedaan te hebben, omdat hij wraak wilde nemen op de supermarktketen. Hij vond dat hij in april 2023 onterecht was aangehouden en vastgezet voor diefstal in een Zwijndrechts filiaal. Later werd de man hiervan vrijgesproken.
Volgens de rechtbank is L. verminderd toerekeningsvatbaar, maar niet helemaal. Daarom moet hij eerst de cel in. Volgens Omroep West, die bij de rechtszaak aanwezig was, volgden tranen en applaus bij de nabestaanden nadat de rechtbank de laatste woorden had uitgesproken.

Verijdelde aanslag Vlaardingse loodgieter: een jaar cel

De rechter heeft een 24-jarige man veroordeeld die plannen had voor een explosie bij de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen. Hij krijgt een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
De man zat op 23 december 2023 samen met een medeverdachte in een auto vlak bij de woning van de loodgieter in de Gretha Hofstralaan. Hij was in het bezit van een mortierbom, een bivakmuts en werkhandschoenen.
Al maandenlang vindt de ene na de andere explosie plaats bij de panden van de Vlaardingse loodgieter
© MediaTV
De rechtbank merkt op dat de loodgieter veelvuldig het slachtoffer is geweest van aanslagen, maar dat er geen bewijs is dat deze verdachte daarbij betrokken is. De 30-jarige medeverdachte die op 23 december 2023 heen en weer liep naar de auto wordt later berecht.

Celstraf voor dealende en corrupte agent uit Spijkenisse

Een 60-jarige politieman uit Spijkenisse is veroordeeld voor drugshandel en schending van zijn ambtsgeheim. Hij krijgt een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
De man heeft vier jaar lang kleine hoeveelheden drugs verkocht, die konden worden opgehaald uit een kluisje bij zijn voordeur. Daarnaast heeft hij voor privédoeleinden in de politiesystemen gekeken. De rechter neemt hem dat zeer kwalijk: “Een politieman moet onkreukbaar zijn, u heeft het ambt beschadigd.”
De 42-jarige partner van de man was betrokken bij de drugshandel maar hoeft niet naar de cel. Zij krijgt een straf van 720 dagen waarvan 717 dagen voorwaardelijk. De rechter geeft haar ‘bij wijze van uitzondering’ geen langere celstraf omdat de vrouw ernstig ziek is en de zorg heeft over drie kinderen.
De leverancier van de drugs krijgt de hoogste straf: vijftien maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Rotterdammer (15) met vuurwapen opgepakt

De politie heeft woensdagavond in Gouda een jongen van 15 uit Rotterdam opgepakt, omdat hij mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Mensen belden de politie. Zij hadden iemand met een wapen gezien in het trappenhuis van een gebouw. Toen de politie arriveerde, gingen drie mannen ervandoor.
Na een korte achtervolging werden de jongens aangehouden. De andere twee komen uit Gouda en zijn 17 en 18 jaar oud. Een vuurwapen is niet gevonden.

Korte tijd uitslaande brand in Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis heeft donderdagochtend korte tijd een uitslaande brand gewoed in een rijtjeshuis aan de Voornsestraat. De vlammen sloegen uit het raam. De vrouw en twee kinderen waren binnen, maar konden zelf naar buiten komen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot de slaapkamer.
De uitslaande brand in de Voornestraat in Hellevoetsluis
© Rijnmond
De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, zo laat een woordvoerder weten. Over de oorzaak is nog niks bekend.

A15 deels dicht door ongeluk

Door een ongeluk met meerdere voertuigen op de parallelrijbaan van de A15 is de weg donderdagochtend dicht geweest bij Rotterdam-Charlois. Verkeer dat richting Europoort ging, werd via de af- en oprit geleid. De file was op z'n hoogtepunt opgelopen tot ver voorbij knooppunt Ridderster. Om half tien was de weg vrij en de file verdwenen.
Bij het ongeluk zijn vier auto's betrokken
© Rijkswaterstaat via X

Politie pakt negen verdachten op bij verkeerscontrole

De politie heeft woensdag bij een grote verkeerscontrole in de Rotterdamse haven negen mensen aangehouden. Acht daarvan waren onder invloed en één verdachte werd gezocht. De actie vond plaats in de Waalhaven en in de Europoort.
In totaal controleerden de politie, de gemeente Rotterdam en de Belastingdienst ongeveer 120 voertuigen. Naast de opgepakte personen kreeg een aantal automobilisten een proces-verbaal voor verschillende overtredingen, zoals rijden zonder gordel, rijbewijs, met een verlopen apk-keuring of het rijden met een mobiele telefoon achter het stuur. Ook had iemand een verboden wapen (ploertendoder) bij zich.
Bovendien inde de Belastingdienst bijna 40 duizend euro openstaande belastingschuld en nam die negen voertuigen in beslag.
De grote verkeerscontrole die de Zeehavenpolitie uitvoerde
© Zeehavenpolitie Rotterdam

Explosie bij woning door relatieproblemen, verdachte aangehouden

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag iemand opgepakt na een explosie in Rotterdam-Zevenkamp. Rond kwart over twee was er een klap te horen bij een huis aan de Maracas. Daarbij ging een raampje kapot. Kort daarna rende iemand weg. Hij is opgepakt. Hij had spullen bij zich, die volgens de politie, 'gebruikt kunnen worden bij een explosie', zoals een aansteker.
Volgens de politie ligt de aanleiding voor de ontploffing waarschijnlijk in de relationele sfeer. De aangehouden man is een 21-jarige inwoner van Tilburg.
Archieffoto - Politie doet onderzoek na een explosie
© MediaTV

Internationaal phishing-netwerk opgerold, aanhouding in Papendrecht

De politie heeft in verschillende landen een groot phishing-netwerk opgerold dat nepwebsites van bijvoorbeeld banken en overheidsinstanties verkocht aan andere criminelen, die er op hun beurt mensen mee probeerden op te lichten. Zo zijn 500.000 creditcardgegevens buitgemaakt en 1,2 miljoen wachtwoorden gestolen. In Nederland zijn vijf arrestaties verricht, één daarvan was in Papendrecht. Wereldwijd zijn er 37 mensen gearresteerd.
Het netwerk LabHost op het darkweb werd volgens de Londense politie in 2021 opgezet door een crimineel cybernetwerk. Oplichters zonder technische vaardigheden konden inloggen en kiezen uit bestaande sites of op maat gemaakte pagina's aanvragen van vertrouwde merken die waren nagemaakt.
Wereldwijd zijn er 37 mensen gearresteerd.
© Pixabay

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl