Vriendjes redden leven van 12-jarige Yaro

De kinderen en moeder Annemarie met burgemeester Martijn Vroom
© Martijn Vroom
STOMPWIJK - 'Helden', zo worden ze genoemd: Mijntje (12), Miel (11) en Cas (8) aarzelen geen moment als hun vriendje Yaro tijdens het spelen in het water belandt. De drie gaan direct over tot actie om de 12-jarige Yaro uit het water te halen. 'Door het heldhaftige optreden van de drie kinderen en moeder Annemarie hebben zij het leven van Yaro weten te redden.'
Op vrijdag 29 maart speelde Yaro samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes in een voortuin in Stompwijk. Tot hij spelenderwijs een bal tegen zich aangegooid kreeg. Hij viel en terwijl hij op wilde staan, kwam hij in de sloot voor de woning terecht.
Zijn vriendjes twijfelden geen moment en haalden moeder Annemarie, de moeder van Miel en Cas, erbij. Annemarie en Miel haalden Yaro daarna samen uit het water, waarna de reanimatie gestart werd. Vriendin Mijntje belt daarbij meteen 112. 'Doordat de kids enige vorm van EHBO hebben gehad op school wisten ze wat ze moesten doen', schrijft Martijn Vroom, burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Met spoed naar ziekenhuis

Twee ambulances en ook meerdere politieagenten kwamen met spoed naar de plek van het incident. Yaro werd met spoed, onder politiebegeleiding, naar het ziekenhuis gebracht, samen met zijn vader.
Door de snelle actie van de kinderen en de hulp van moeder Annemarie, mag Yaro een dag later, vlak voor Pasen, in goede gezondheid het ziekenhuis alweer verlaten.

In het zonnetje gezet door burgemeester

Reden genoeg voor de burgemeester om een bezoekje te brengen aan de kinderen en Annemarie. Samen met wijkagent John Heij is hij bij Yaro thuis op bezoek geweest om de 'helden' te bedanken. Met een bloemetje voor moeder Annemarie en een cadeautje voor de kids.