NAVO-baas Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
NAVO-baas Jens Stoltenberg. © AFP

Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, roept de landen van het bondgenootschap op om meer wapens uit de eigen voorraad aan Oekraïne te leveren. Op vraag van Kiev heeft hij voor komende vrijdag ook de NAVO-Oekraïne-Raad bijeengeroepen.

71 reacties

  • Gaston Miar

    2 weken geleden
    En zelf met lege handen blijven zitten? Goed bezig!
  • Paul van de velde

    2 weken geleden
    Neen, Europa moet zich bewapenen zoals Rusland, China en de USA. Brengt veel werk met zich mee en zal economisch veel bijdragen aan de vrede. De landen op de grens van Europa moeten sterk beveiligd worden tegen de agressors.
  • Geen naam

    2 weken geleden
    Wat een grap, zeker wat België betreft. Wat gaan we weggeven, we hebben niets. Geen luchtafweer, geen artillerie, onze zeemacht kan nu ook blijkbaar geen raket meer afvuren. Het enige dat wij mss kunnen doen is personeel opleiden. Maar dan is de vraag of we er het geld voor hebben.
  • Roger Kerhove

    2 weken geleden
    Die zogezegd NAVO baas heeft geen kaas gegeten van strategieën. Hij moet eerst zien dat de NAVO landen hun strategische stocks volledig zijn opgevuld , en dan kan gaan grote kuis houden , oude spullen weggeven en vervangen door nieuw wapentuig. ( si vis pacem , para bellum ) .
  • Willy De Vidts

    2 weken geleden
    Geef die hoogdravers een geweer in handen en stuur ze naar het front. En vooral, zorg dat Rutte erbij is om te voorkomen dat dergelijk afgedankt, wraakzuchtig persoontje zou kunnen beslissen over oorlog en vrede in de wereld!!!