Frank van Mosselveld volgt Wouter Gudde op als algemeen directeur FC Groningen

Frank van Mosselveld (links) op de tribune bij RKC met technisch directeur en oud-FC Groningen-speler Mohammed Allach
© ANP
Na maanden van onzekerheid over het directeurschap bij FC Groningen is de kogel door de kerk: Frank van Mosselveld volgt Wouter Gudde op als algemeen directeur van de Groningers. De Brabander komt over van RKC Waalwijk, waar hij dezelfde functie sinds 2017 bekleedt.
Met de komst van Van Mosselveld komt er een eind aan maandenlange onzekerheid over het directeurschap bij de Trots van het Noorden, nadat Gudde in november vorig jaar bekendmaakte aan het eind van dit seizoen te zullen stoppen als directeur. Hij kondigde zijn vertrek aan nadat de sportieve onrust rondom FC Groningen in de Keuken Kampioen Divisie bleef aanhouden na de degradatie van vorig seizoen uit de eredivisie.
'Het enige en allerbelangrijkste is dat alles en iedereen zich achter de spelers en de nieuwe technische staf gaat scharen om met elkaar de weg naar boven te vinden', zei Gudde destijds. Prompt zette FC Groningen daarna een reeks van 22 competitiewedstrijden neer waarin slechts eenmaal werd verloren, met de huidige strijd om rechtstreekse promotie tot gevolg. Ook bereikten de Groningers de halve finale van het bekertoernooi, waarin Feyenoord in eigen huis te sterk was (2-1).

RKC-boegbeeld

Met de 40-jarige Van Mosselveld krijgt FC Groningen een directeur die gerust clubicoon van RKC Waalwijk mag worden genoemd. De geboren Waalwijker debuteerde bij buurman Willem II in het betaalde voetbal, waar de verdediger tussen 2003 en 2006 tot 75 officiële wedstrijden kwam. Daarna maakte hij de overstap naar RKC, waar hij uitgroeide tot boegbeeld van de club en tussen 2006 en 2015 - pendelend tussen eredivisie en eerste divisie - tot ruim tweehonderd wedstrijden kwam. Daarna sloot hij zijn profvoetballoopbaan af.
Ik zie een club met een enorme potentie en historie
Frank van Mosselveld - nieuwe directeur FC Groningen
Van Mosselveld - die tussen 2007 en 2010 bij RKC ook met enige regelmaat in de verdediging stond met Wouter Gudde - ging daarna bij de amateurs van OJC Rosmalen aan de slag, maar bleef aan RKC verbonden. In het voorjaar van 2016 ging hij bij de Waalwijkers aan de slag als accountmanager. Toen toenmalig RKC-directeur Remco Oversier in 2017 de overstap naar NEC maakte, droeg hij Van Mosselveld voor als opvolger. Daarmee werd de Waalwijker al op 33-jarige leeftijd algemeen directeur. Nu tekent hij voor vijf jaar bij FC Groningen.

'Club naar niveau brengen waar het hoort'

Hij zegt bij FC Groningen blij te zijn met deze stap. 'Er ligt een nieuw avontuur en een hele mooie uitdaging op mij te wachten, waar ik – samen met mijn gezin – enorm naar uitkijk. Hoewel FC Groningen op dit moment een niveau lager speelt, zie ik een club met een enorme potentie en historie. Graag wil ik eraan gaan bijdragen om na dit seizoen FC Groningen weer naar het niveau te brengen waarop de club thuis hoort.'
'Maar dat is voor later, want tot aan mijn verhuizing naar het noorden wil ik alle aandacht en energie geven aan RKC Waalwijk. Nadat we die klus hebben geklaard, kan ik mij gaan richten op FC Groningen. Daarnaast gun ik mijn voormalige ploeggenoot en goede collega Wouter Gudde een mooi afscheid bij de club en hopelijk spelen zowel RKC Waalwijk als FC Groningen komend seizoen in de Eredivisie.
Lees verder onder de foto
Vrolijke gezichten bij Wouter Gudde en Frank van Mosselveld na een overwinning van RKC op Roda JC in 2009
© ANP
Na zeven seizoenen kiest Van Mosselveld nu dus voor een nieuwe uitdaging in Groningen, waarmee hij al diverse gesprekken voerde. In de afgelopen week kwamen beide partijen tot een akkoord. Wanneer Van Mosselveld zal worden gepresenteerd bij de Groningers is nog niet bekend. FC Groningen is nog volop in de race om promotie, terwijl RKC nog alle zeilen moet bijzetten voor lijfsbehoud in de eredivisie.

RKC vecht tegen degradatie

Mogelijk kruisen FC Groningen en Van Mosselvelds huidige club RKC Waalwijk nog dit seizoen de degens als de Groningers promotie moeten afdwingen via de play-offs. RKC staat momenteel op de zestiende plaats in de eredivisie, waarmee de Waalwijkers virtueel zijn veroordeeld tot het spelen van diezelfde play-offs, maar dan voor handhaving.