Investeer verder in bestrijding van kinderarmoede en laat ze volop meedoen.
Volledig scherm
Investeer verder in bestrijding van kinderarmoede en laat ze volop meedoen. © ANP

Opinie CDA: ‘Wat er ook speelt in Nederland, laat het vooral kinderen zijn’

15 reacties

  • J Smid

    1 week geleden
    @Julia van Damme, U wilt inzicht hebben in inkomen en bestedingspatronen van mensen die geen bijstandsuitkering hebben maar die zich bepaalde essentiële zaken voor hun kinderen niet veroorloven. Waarom dan niet het Zweedse model waar iedereen van iedereen kan vragen wat de persoon verdient en desnoods ook de toeslagen etc? We zijn toch een transparant volkje?
  • Ger Van de Ruit

    2 weken geleden
    Of vrij naar Loesje: wie ook regeert in Nederland, uitpersen kunnen ze allemaal.
  • J.C. Kattestaart

    2 weken geleden
    Natuurlijk hebben arme gezinnen het moeilijk,maar gaat eens kijken naar de uitgiften en waar nu de kinderbeslag voor gebruikt word. (auto,sigaretten,drank,drugs enz) Wat nu gebruikt word om de financiële gaten tedichten.(vaste lasten). Het kind is dedupe en krijgt minder. Gevolg de staat spring weer bij. Het kind krijgt op school ontbijt ,kan niet naar bijles (kan toch gaan met ondersteuning).
  • Chr. Durbois

    2 weken geleden
    Alle kabinetten van Bakellende en Rutte zijn mogelijk gemaakt door het CDA en VVD. Hun dwangmatige economische anorexia heeft de kinderarmoede veroorzaakt. En nu er iets aan willen doen nu ze zijn gereduceerd tot 5 zetels? CDA-leuze was en is: 'veel beloven weinig geven ...'
  • Van Rossum

    2 weken geleden
    Dat in deze eeuw geloofsovertuigende partijen nog in de politiek kunnen zitten.In een land die kerk en staat gescheiden houd voor de poppenkast.Een grote mond over vooral Turkije Iran Afghanistan en de rest van het midden oosten.En hier worden wij geleid door Cda en het orthodoxe zwaardere sgp/cu.In een land waar 6op 10 Atheïst is.
  1. Nu pas willen teruggeven van de mondkapjesmiljoenen is niet erg geloofwaardig
    COMMENTAAR

    Nu pas willen teruggeven van de mondkapjes­mil­joe­nen is niet erg geloofwaar­dig

    Zou het echt? Sywert van Lienden en zijn compagnon Bernd Damme waren vorig jaar zomer al bereid om hun mondkapjesmiljoenen terug te geven. Maar door extra voorwaarden van kompaan nummer drie Camille van Gestel ging het feest vooralsnog niet door. Het prikkelt de verbeelding: want stel dat het drietal meteen al had aangeboden hun woekerwinsten in te leveren, waren zij dan nu niet beter af geweest, schrijft onze politiek verslaggever Laurens Kok.
  2. Reacties op kabinetsformatie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’
    39

    Reacties op kabinets­for­ma­tie: ‘Ik ben niet links of rechts, ik ben ervoor dat politici ons land gaan leiden’

    ‘Elke dag wanneer ik de politiek volg, voel ik het zand tussen mijn vingers glippen. Het maakt me angstig dat we zo machteloos staan. En dat politici op elkaar reageren, de een nog hatelijker dan de ander’ en ‘We staan niet ver af van een verloren poging om een rechtse regering te vormen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.