112-nieuws | Boom aan flarden na blikseminslag - Man aangehouden voor geweldsincidenten

De boom raakte flink beschadigd na de blikseminslag
© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van woensdag 17 april.

Man aangehouden voor geweldsincidenten rond Rotterdam en Den Haag

De politie heeft woensdagochtend een 19-jarige man uit Wassenaar aangehouden omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie in februari op de Kerkhoflaan in Rotterdam. Die explosie linkt de politie aan geweldsincidenten in Den Haag, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Rond die incidenten zijn nu achttien mensen aangehouden.
Het gaat volgens de politie om een poging tot ontvoering, een explosie bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag, een beschieting van een woning in Rotterdam en meerdere (pogingen tot) explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Dit alles gebeurde tussen eind januari en eind februari dit jaar. Binnen de groep verdachten zijn meerdere minderjarigen, onder wie een 14-jarige jongen uit Den Haag en een 16-jarige jongen uit Rotterdam. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Boom ontploft na blikseminslag

Een boom aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk is woensdag geraakt door de bliksem. Delen van de boomstam lieten daardoor los en sommige stukken van de boom kwamen meters verderop terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de boom te onderzoeken en zette een deel van de omgeving af.

Arrestaties voor identiteitsfraude en oplichting

Drie mannen uit Delft van 20, 23 en 24 jaar zijn dinsdag aangehouden op verdenking van identiteitsfraude op grote schaal en oplichting via Marktplaats. Twee van de verdachten zouden duizenden euro's van bankhelpdeskfraude hebben witgewassen. De derde man wordt verdacht van grootschalige oplichting via Marktplaats.
Na een fraudesignaal van ING is de politie een onderzoek gestart en kwamen de verdachten in beeld. Tijdens de aanhoudingen is er ruim 30.000 euro contant geld in beslag genomen.

Vluchtelingen geëvacueerd vanwege brand

Een opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan de Schipholweg in Leiden is woensdagmiddag ontruimd vanwege een brand. 93 vluchtelingen en twee huisdieren moesten het gebouw verlaten. Niemand raakte gewond.

Auto eindigt bovenop vangrail

Een apart gezicht langs de snelweg bij Maasland: een auto die op een vangrail is beland. Het overkwam een automobilist woensdagochtend op de A20.

Politie zoekt twee daders na plofkraak

De politie is op zoek naar twee verdachten na een plofkraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond bij een geldwisselkantoor op station Delft. De explosie richtte een flinke ravage aan in de stationshal en in de winkel.
Na de ontploffing vluchtte het tweetal op een scooter in de richting van de spoortunnel. Er is niets buitgemaakt bij de plofkraak. Wat de knal precies heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk.

Flinke vertraging na ongeluk

Op de A44 ter hoogte van Kaag-Dorp is woensdagochtend een ongeluk gebeurd. Daardoor was er slechts een rijstrook richting Amsterdam beschikbaar. Achter het ongeluk ontstond een file die om 8.30 uur meer dan een uur extra reistijd opleverde.