Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gast-imam Blauwe Moskee Amsterdam blijkt virulente jodenhater

  •  
17-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9128 keer bekeken
  •  
ANP-462259692

Een gast-imam van de Blauwe Moskee in Amsterdam heeft op Instagram jodenhaat geuit. Zowel burgemeester Femke Halsema als het bestuur van de moskee zelf spreken hun afschuw uit. De imam, Ayoub Elmansouri, heeft zijn berichten inmiddels gewist. Dat meldt AT5.

Elmansouri (57 duizend volgers op Instagram) plaatste een video door waarin de kijker wordt aangespoord om Joden te haten. "Allah vervloekt hen volop, is dat soms een teken van liefde geworden?" Datzelfde geldt voor iedereen die Allah beledigt door geen moslim te zijn, stelt Elmansouri. "Als iemand mij of jouw moeder zou uitschelden, dan haat je hem. Laat staan iemand die Allah beledigt door Hem niet te aanbidden en door niet in Zijn profeten te geloven. We haten eenieder die niet gelooft in Allah en in Mohammed."

De Blauwe Moskee noemt de uitspraken van Elmansouri “zorgwekkend” en zegt “nooit achter jodenhaat” te zullen staan. Halsema zegt: "Dit soort antisemitisme is verwerpelijk en onacceptabel".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.