RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Donald Trumps mediabedrijf komt met eigen streamingdienst

Beeld © ANP

Het mediabedrijf van de Amerikaanse oud-president Donald Trump is van plan om een eigen streamingdienst te beginnen. Onder de naam van Truth Social – het sociale netwerk van Trump – wil het content aanbieden die andere mediapartijen weigeren uit te zenden.

Truth Social wil zich eerst richten op live-tv en wil content uitzenden van nieuws-netwerken, religieuze kanalen, familievriendelijke films en documentaires en "andere content die is gecanceld, gecanceld dreigt te worden of wordt onderdrukt op andere platformen en diensten".

Dat zal Truth Social eerst aanbieden via de bestaande app van het sociale netwerk. Op termijn moet er ook een aparte app komen voor de streamingdienst op telefoons, tablets en andere apparaten. 

Beursgang
Lees meer
Beursgang Truth Social levert Donald Trump miljarden op

De aankondiging volgt bijna een maand na de beursgang van Trump Media. Die begon stormachtig, met een flinke stijging van de koers. Op het hoogtepunt kostte een aandeel 79 dollar (zo'n 74 euro). Maar in een paar weken tijd daalde de koers hard. Vandaag kost een aandeel zo'n 20 dollar. 

Dat komt onder andere doordat het bedrijf heeft aangekondigd miljoenen nieuwe aandelen te willen gaan verkopen. Een andere reden is dat het bedrijf Donald Trump zelf ziet als een potentieel risico voor het voorbestaan van het bedrijf. Dat blijkt uit documenten die het heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. 

Trump
Lees meer
Trump schrijft geschiedenis: vandaag begint allereerste strafzaak tegen een oud-president

Beursgenoteerde bedrijven in de VS moeten aan beleggers duidelijk maken welke factoren van invloed kunnen zijn op de winstgevendheid van het bedrijf. Daar staan doorgaans zaken als economische tegenwind en concurrentie van andere bedrijven. Maar in het document van Truth Social is ook een gedeelte gewijd aan de risico’s van Trumps betrokkenheid.