Pages

Subscribe Twitter

woensdag 17 april 2024

Laat je wasmachine automatisch starten

Sinds 1 maart kunnen gebruikers van Bosch wasmachines, drogers, was-droogcombinaties of vaatwassers met de Home Connect-functie hun apparaat automatisch inschakelen op het exacte moment van de dag wanneer energie het goedkoopst is.

Of - nog beter - wanneer ze voldoende zonne-energie in huis hebben. En dit allemaal dankzij de nieuwe samenwerking van Bosch met HomeWizard, een pionier op het gebied van energiebesparende diensten.

Met de stijgende energieprijzen van de afgelopen jaren zijn consumenten zich meer en meer bewust van de energiekosten van hun huishouden. De samenwerking tussen Bosch en HomeWizard helpt de consument hierbij. Zij bieden - als één van de eersten op de markt - de consument namelijk de mogelijkheid om apparaten automatisch te laten starten op energie van eigen zonnepanelen. Voor consumenten zonder zonnepanelen, maar met een dynamisch energiecontract is het mogelijk om de apparaten automatisch te laten starten op het voordeligste moment van de dag. Daarnaast krijgen consumenten via de gratis HomeWizard Energy-app een overzicht van het energieverbruik van hun huishouden.

Huishoudens met eigen zonnepanelen kunnen het was-, droog- of spoelprogramma van hun wasmachine, droger, was-droogcombinatie of vaatwasser automatisch starten op het moment dat hun zonnepanelen de meeste energie genereren. Via de HomeWizard Energy-app kan de consument instellen dat de apparaten hoofdzakelijk draaien op zelf opgewekte energie. Via de app kan geselecteerd worden tussen welke uren het apparaat moet starten. Binnen deze uren zal dan automatisch het was-, droog- of spoelprogramma draaien op het moment dat de zonnepanelen de meeste energie genereren. Het apparaat start ook wanneer de zonnepanelen niet genoeg opwekken, bijvoorbeeld op regenachtige of bewolkte dagen. Hierdoor is het apparaat altijd op het juiste moment klaar en blijft de consument niet zitten met vieze was of vaat.

0 reacties:

Een reactie posten