Rita Koornneef (links) heeft een zoon van 18 met een licht verstandelijke beperking, net als Erik en Martine de Vreede, de ouders van Celine (21).
Volledig scherm
PREMIUM
Rita Koornneef (links) heeft een zoon van 18 met een licht verstandelijke beperking, net als Erik en Martine de Vreede, de ouders van Celine (21). © Thierry Schut

Martines dochter Celine (21) heeft een licht verstande­lij­ke beperking en valt buiten veel regelingen

Celine (21) heeft net als 1,1 miljoen Nederlanders een licht verstandelijke beperking en valt buiten veel regelingen. Na speciaal onderwijs kan ze bijna niet verder studeren. Ze is ‘niet slecht genoeg’ voor een dagbesteding, maar een goede baan is er ook niet. Ze blijkt niet de enige: ouders maken zich ernstige zorgen. ,,Het lijkt of niemand weet wat ze ermee moeten.”

  1. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda
  2. Jongen (13) doet ochtend na brand lugubere ontdekking: ‘Pap, er ligt een lijk in de auto’
    PREMIUM
    Met video

    Jongen (13) doet ochtend na brand lugubere ontdekking: ‘Pap, er ligt een lijk in de auto’

    Een nog maar 13-jarige jongen doet maandagmorgen een lugubere ontdekking. In de schuur die zondagavond tot de grond toe afbrandde, ziet hij op de achterbank van een uitgebrande auto een lichaam liggen. Volledig verbrand. ,,Zondag kon je hier over de hoofden lopen, maar niemand heeft dit gezien?’’ vraagt zijn vader Kimball Vollebregt, die de schuur verhuurt, zich vertwijfeld af.
    Berkel en Rodenrijs