Geert Wilders is vandaag eerder bij de formatiegesprekken vertrokken

Vanavond op tv: De formatie, de migratie en het geld • Nieuwe uitdager Orbán • Eritrese mensensmokkelaar onvindbaar

De formatie, de migratie en het geld

Het gaat er "stevig" aan toe in de onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB. Dat is het beeld dat de informateurs vandaag schetsen na afloop van de gesprekken. Op asiel en migratie liggen de partijen ver uit elkaar. En hoe zit het met dat ándere grote pijnpunt in deze formatie: het geld.

De formatie, de migratie en het geld

Schandalen in Hongaarse Fidesz-partij

In de serie 'Stemmen van Europa' reist correspondent Saskia Dekkers in aanloop naar de Europese verkiezingen in juni naar verschillende EU-lidstaten. Vandaag: Hongarije. Daar is twee maanden voor de verkiezingen een nieuwe uitdager van premier Viktor Orbán opgestaan, Peter Magyar, een man uit Orbáns eigen Fidesz-partij die de strijd aangaat tegen corruptie en schandalen. Magyar is populair, pro-EU en presenteert zich als radicale vernieuwer. Kan hij genoeg stemmen vergaren om een serieuze uitdager van Orbán te worden?

Corruptie en schandalen in Hongarije leiden tot steun voor opponent Orbán

Smokkelaars voor de rechter

Een internationaal opererend mensensmokkelnetwerk heeft volgens het Openbaar Ministerie in Libië wreedheden begaan tegen duizenden Eritrese migranten. Die werden opgesloten en mishandeld, waarbij hun familieleden werden afgeperst om losgeld te betalen. Honderden van de slachtoffers wonen nu in Nederland. Een van de leiders van het netwerk zit vast in Nederland, een tweede leider in Dubai. We volgen de rechtszaak, die vandaag zou beginnen.

Eritrese mensensmokkelaar onvindbaar voor justitie

In deze video lieten we eerder zien wat er in de Libische gevangenissen gebeurt waar de Eritreeërs werden vastgehouden:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl