Verpletterende klap van de Russen in Kharkov – Oekraïense ineenstorting bij Chasiv Yar, Oekraïners vragen grote hoeveelheden bloed

0

Een verpletterende slag in Chuguev in KharkOv werd door de Russen toegebracht met Iskander-ballistische raketten, waarbij honderden Oekraïners omkwamen en er is onbevestigde informatie dat Kirill Budanov, de directeur van het Oekraïense Centrale Directoraat van Inlichtingendienst (GUR) onder de slachtoffers is !

De informatie is nog niet officieel bevestigd of ontkend, maar is op verschillende Russische accounts gedeeld, meldt Pronews.

Wat de aanval betreft, blijkt uit wat Oekraïense en Russische bronnen melden dat de reservecentra werden getroffen en dat de verliezen als verschrikkelijk worden beschouwd.

Onder de doden bevinden zich veel Fransen die naar Oekraïne zijn gegaan om dienstplichtigen op te leiden.

In de Oekraïense verslagen wordt kenmerkend vermeld dat dit “slecht nieuws” is en dat er vraag is naar zeer grote hoeveelheden bloed.

De afgelopen maanden zijn de Russische aanvallen uiterst nauwkeurig en vooral dodelijk geworden. Vooral na de terroristische aanslag in Moskou zijn de Russen flink ‘harder geworden’, maar de precisie van de aanvallen laat zien dat de Russischsprekende bevolking van de regio’s van Oost-Oekraïne er methodisch en systematisch bij betrokken is.

Wat Budanov betreft wordt het mogelijk geacht dat hij aanwezig was tijdens het bombardement, aangezien hij vaak naar dit gebied ging om Oekraïense reserves te inspecteren.

Chuguev heeft oude Sovjetbases die door het Oekraïense leger worden gebruikt.

Zelfs als Boedanov niet aanwezig was, wordt het zeker geacht dat er verschillende hoge Oekraïense officieren aanwezig waren.

Oekraïense ineenstorting bij Chasiv Yar: Brigades vallen uiteen en weigeren bevelen uit te voeren

Twee brigades worden ontbonden – Ze weigeren bevelen uit te voeren en nog twee vertrekken.

De tactische situatie in Chasiv Yar wordt erg moeilijk voor de Oekraïners, aangezien de Russen het oostelijke deel bijna volledig hebben ontruimd en volgens Oekraïense bronnen de 80e Oekraïense Luchtlandingsbrigade is ontbonden vanwege zware verliezen, terwijl de 67e Gemotoriseerde Brigade, bestaande uit vrijwilligers van de beruchte “rechtse sector” de stad verliet !

Advertisement

In het bijzonder nam de 67e Brigade deze beslissing, omdat zij geen overlevingskans had tegen de Russische strijdkrachten.

Maar zelfs de 3e Brigade van het Azov-regiment weigerde de bevelen op te volgen en naar Chasiv Yar te gaan om de defensieve opstelling in de westelijke sector van de stad te versterken.

Er is ook informatie over de ontbinding van de 25e Luchtlandingsbrigade, die vanwege de zware verliezen en het onvermogen om deze aan te vullen, doorgaans niet langer operationeel is.

Een groot deel ervan is de afgelopen twee dagen overgedragen aan Russische troepen.

Dit alles getuigt van een extreem laag moreel, wat te wijten is aan een gebrek aan mankracht en een tekort aan munitie.

De bombardementen van gisteren op honderden leden van het Franse Vreemdelingenlegioen, die in Slavjansk waren ingezet, hebben in grote mate bijgedragen aan de ineenstorting van het Oekraïense moreel.

Deze klap veroorzaakte in Frankrijk zelf een onaangename indruk.


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen “vergast”

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties