Dure advocaat klikt op verkeerde knop: Koppel per ongeluk gescheiden

Samenleving
dinsdag, 16 april 2024 om 10:25
anp 405000067
Een medewerker van het peperdure advocatenkantoor Vardags in Londen heeft een foute knop ingedrukt in het bedrijfssysteem, waardoor het verkeerde koppel gescheiden is. Pas na twee dagen kwamen de advocaten erachter dat er iets mis was gegaan. Ze vroegen de rechter om de definitieve scheidingsaanvraag in te trekken, maar die zag dat niet zitten.
Zo kon het zijn dat het echtpaar, meneer en mevrouw Williams, na 21 jaar huwelijk uit elkaar is gegaan in 2023, schrijft de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Het advocatenkantoor dat de fout maakte is eigendom van Ayesha Vardag, een van de bestbetaalde echtscheidingsadvocaten van Groot-Brittannië.
Williams vs. Williams
Het kantoor werkt met een online tool waarmee per ongeluk een definitieve beschikking voor de familie Williams is aangevraagd. Het stel had besloten uit elkaar te gaan, maar was nog bezig met de financiële afwikkeling van de scheiding. De definitieve scheidingsaanvraag was voor een ander stel bedoeld, maar de advocaten hadden per ongeluk het elektronische dossier van 'Williams vs. Williams' openstaan.
Diva van de echtscheiding
De rechter wilde de scheiding niet terugdraaien. Volgens hem mag er niet lichtvoetig worden omgegaan met het uitspreken van een scheiding. Ayesha Vardag, die zichzelf de 'diva van de echtscheiding' noemt, is het absoluut niet eens met de uitspraak.
Foutje, bedankt
"De staat mag geen mensen scheiden op basis van een administratieve fout", vertelt ze. "Iedereen heeft geaccepteerd dat er een fout is gemaakt, dan moet die ongedaan worden gemaakt. Dit is gewoon niet juist, niet verstandig, niet rechtvaardig."