Nintendo gaat niet naar gamescom 2024

Nintendo is dit jaar niet aanwezig op de gamescom-beurs in Duitsland. Dat vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan de Duitse site Games Wirtschaft. Nintendo geeft geen specifieke reden voor zijn afwezigheid.

“Gamescom is een geweldig evenement en elk jaar evalueren we of Nintendo moet deelnemen of niet. Na zorgvuldige overweging vanuit alle perspectieven, hebben we de beslissing genomen om niet aanwezig te zijn op gamescom 2024”, vertelde een woordvoerder aan Games Wirtschaft.

Vorig jaar was Nintendo wel aanwezig in Keulen. Volgens geruchten toonde het bedrijf toen achter gesloten deuren een demonstratie van de opvolger van de Nintendo Switch. In februari dit jaar werd echter bekend dat de console mogelijk later op de markt komt dan initieel verwacht. Aanvankelijk hoopte Nintendo volgens geruchten de console nog dit jaar uit te brengen. Volgens Bloomberg gebeurt dat nu op zijn vroegst pas in maart 2025.

Door Andrei Stiru

16-04-2024 • 14:12

34 Linkedin Whatsapp

Reacties (34)

34
34
16
1
0
11
Wijzig sortering
Ik gok dat ze te weinig voor de Switch in de pijplijn hebben om een mooie stand te bouwen en dat de Gamescom eerder is dan de aankondiging van de Switch 2/opvolger van de Switch.

Logische keuze, want de Gamescom is natuurlijk niet groot genoeg om de aankondiging van een nieuwe console naar voren te trekken.
Ik gok dat ze te weinig voor de Switch in de pijplijn hebben om een mooie stand te bouwen
Dit impliceert dat Nintendo voor deze generatie klaar is met first-party titles. Ik zit zelf niet zo in het Switch-wereldje. Klopt dit, of zitten er nog een paar Nintendo bestsellers in de pijplijn?
Ik denk dat ze voorlopig nog niet klaar zijn met de Switch, maar naar het schijnt is de Switch 2 uitgesteld naar volgend jaar waardoor ze nu dus een gat in hun lineup hebben. Ze zullen dus even weinig aan te kondigen hebben.
Een van de geruchten is dat de nieuwe MIG Switch SD kaarten Nintendo's huidige beveiliging compleet omzeilen en dat ze het daarom hebben uitgesteld.
Interessante theorie inderdaad. Mocht de Switch 2 van hetzelfde type cartridge en beveiliging gebruik maken dan zijn roms na release wel heel snel beschikbaar en speelbaar.
Nintendo zal de komende decenia nog wel bestsellers uitbrengen als het aan hen ligt echter zal dit niet zozeer voor de huidige switch het geval zijn :p

Laat ik het zo stellen, nintendo staat er wel bekend om vooral langdurige IP's uit te brengen zoals mario kart, super mario, zelda etc. al die grote IP's hebben al één of meerdere releases gehad op de huidige nintendo console. Ik verwacht dan ook dat ergens dit jaar de nieuwe generatie nintendo console wordt aangekondigd, of dat de switch 2 wordt, of wat anders weet ik niet. Ik gok zelf op een 'switch 2' het lijkt mij dan logisch dat nintendo weer een nieuwe reeks series games wil uitbrengen voor de 'switch 2', althans ik hoop dat ze met echt nieuwe games gaan komen en niet een "pro" variant gaan komen waarmee ze enkel de huidige games op hoger fps kunnen draaien. In dat opzichte heeft nintendo bij elk release van een console wel iets bijzonders gebracht, zelfs met de wii u ondanks de zeer tegenvallende verkopen.
Als ze wel enkel met een nieuwe switch komen maar dan beter hoop ik echt dat er meer in zit dan enkel grafisch wat sterker, wat exact weet ik niet alleen laat ik mij wel graag verrassen :)
het is niet echt een enorme vetpot geweest vind ik, al is het wel voldoende. 1 exclusieve echte Zelda game (TotK), 1 grote Mario (Odyssey), de rest (Mario Kart, 3 Zelda games, Donkey Kong) zijn ports van andere consoles geweest, met wat HD of wat uitbreidingen erbij.

Voor zo'n sucesvolle console had ik eigenlijk meer verwacht van Nintendo, Pikmin 4 is leuk en nieuw, Princess Peach is nieuw, Luigi Mansion 3 is nieuw, maar allemaal een beetje secundaire titels vergeleken met de echt knallers. Kirby hebben ze wel goed gedaan overigens.
Paper Mario, Luigi's Mansion en Pokemon Legends is het enige wat tot nu toe bekend is. Maar ik verwacht niet dat Nintendo al klaar is met de Switch, dus zal ongetwijfeld nog wel wat voor aangekondigd worden. (Donkey Kong Country, waar blijf je nou?! :( )
Ik ben groot Nintendo-fan en heb moeite om grote games op te noemen die er nog aan zitten te komen. Een paar ports (Luigi's Mansion 2, Paper Mario Thousand Year Door) en misschien Metroid Prime 4, maar zou me niets verbazen als die laatste wordt doorgetrokken naar de opvolger van de Switch.

Oja, en dan Pokémon Legends Z-A nog, maar daar verwacht ik niet veel van na Shield/Sword en Scarlet/Violet.
Afgezien van standaard verhaal; Mario / Zelda, vond maar bar weinig leuke titels op de switch (Diablo was overigens een topper!)
Dan heb je echt niet goed opgelet. Wat wel jammer is. Ik heb ongeveer 100 games op mijn Switch. Waar ik er regelmatig verschillende van speel. Sterker nog, ik denk dat ik nog wel een paar jaar verder ben voordat ik ze allemaal uitgespeeld heb.

Ik gebruik mijn Switch nog dagelijks.
Niet iedereen vind dezelfde games leuk :+ maar noem een 5-10 must haves?!
(Buiten standaard Nintendo Mario/zelda)
Pokémon Legends Arceus (beste Pokémon game op de Switch)
Pikmin 4
Metroid Prime / Dread
Xenoblade Chronicles (maakt niet uit welke ;))
Splatoon 3
Animal Crossing New Horizons
Octopath Traveler 1 en 2
Kirby and the Forgotten Land
Tetris 99 / F-Zero 99
Steamworld Dig 2
Cadence of Hyrule: Crypt of the Necrodancer ft. Legend of Zelda (zeer goede Crypt of the Necrodancer spin-off met Zelda)
Monster Hunter Stories of gewoon Monster Hunter Rise
Another Code Recollection
Fast RMX
Captain Toad

en natuurlijk alle Mario en Zelda games :+

[Reactie gewijzigd door ShadLink op 16 april 2024 16:51]

Na Paper Mario: TYD en Luigi's Mansion 2 lijkt het mij meer dan logisch dat Nintendo nog een paar laatste remakes uit de hoed tovert om goed te feestdagen door te komen, want 2025 is ver weg. Dan denk ik aan Metroid Prime 2/3 (als opstapje naar Metroid Prime 4 als één van de launch games voor de Switch 2) en een Zelda 3D collectie (zoals eerder de Mario 3D collectie werd uitgebracht) met OoT, Wind Waker HD en Twilight Princess HD. De laatste twee games zijn uitgebracht op de Wii U en lijken mij vrij makkelijk te porten naar de Switch.
Hier nog steeds bezitter van een Wii U. Dat ding doet het nog steeds geweldig en onze kinderen spelen er nog vaak genoeg op om 'm niet te vervangen.
Gelukkig is de Wii-U aftermarket voor games nog levendig, dus nieuwe games kopen kan nog goed. Enkel jammer dat sommige apps als Netflix niet meer kunnen, maar daar zijn andere media minstens even handig voor.
zou ook even kijken naar pretendo voor online gamen nadat het door nintendo omlaag gehaald is.
ik snap prima als grote Game bedrijven ervoor kiezen om zelf een datum te hebben om een lijst met games te presenteren, maar ergens wou ik dat ik een goede reden had om te zeggen dat het leuker is om op zo'n Gamescon of E3 of Game Awards je games te presenteren. Maar voor elke reden dat ik zal opnoemen zal er weer een tegenargument zijn voornamelijk als het gaat om gemakzucht voor zowel de gamer als de developers.

Ik denk ook dat veel dingen langzaam doodbloeden. Cons worden minder een socale ding, consoles zullen ook plaatsmaken voor een Gamepass app met eventueel accesoires voor gyro of weet ik het. Gamediscs worden ook verleden tijd.

Ergens snap ik het ook wel hoor, Millenials en Gen X vinden dit denk ik dan weer belangrijker dan jongere Gen Z en waarschijnlijk zal gen Alpha er helemaal geen sentiment mee hebben aangezien ze ook geen ervaring ermee zullen hebben.

Ik voel het wel soms als ik een grote bedrijf als Sony of Nintendo zie die zulke grote evenementen overslaan. : (
Ik weet vroeger nog dat ik echt zat uit te kijken naar E3, dat was gewoon hét evenement voor de gamer. Meerdere avonden op rij kijken naar allemaal aankondigingen en nieuwe trailers. Ik vind het echt jammer dat zulke evenementen langzaam doodbloeden. Al hoop ik dat dit van Nintendo een eenmalige actie is.

Aan de ene kant snap ik ook wel dat je als bedrijf een moment wil pakken om het een en ander te tonen, wanneer het voor het bedrijf goed uitkomt. Daarnaast spelen kosten vast ook wel een rol.
Al heb je rond de E3 tijd nog vaak wel aankondigingen zoals een direct, state of play.

Wat natuurlijk veel goedkoper is dan een E3 zaal vullen.
Dat zeker! Maar vroeger keek ik als tiener gewoon uit naar de E3 zelf, dat was gewoon iets wat je toen niks kon missen. De dagen daarna ging het op school er regelmatig over.

Nu heb ik idd wat events rond juni of juli, maar ik merk persoonlijk dat het wel minder bijzonder is dan alles bij elkaar. Maar meningen verschillen :)
Haha 9 van de 10 keer zat ik juist die periode in het buitenland, en deed ik alle moeite om wifi te vinden en het snachts / sochtends te kijken aan het zwembad ofzo haha.

Mooie tijden idd
Het zou me niet verwonderen dat het te maken heeft met de voorbereiding van de opvolger van de Switch, en dat ze dit misschien rond die tijd via een eigen evenement of misschien zelfs via de Tokyo GameShow willen gaan onthullen. Echter zou het me ook niet verwonderen dat het voor Nintendo niet loont, gezien zij ook als een van de eerste waren met een livestream video tijdens de E3 in plaats van een Live show, en dat ze dat rond die tijd gaan doen, maar ik vermoed zelf meer dat het te maken heeft met de onthulling en voorbereidingen van de Switch opvolger.
Nintendo is tegenwoordig niet meer van de beurzen. Opzich vind ik dat wel prima, met Nintendo directs, Indie world, etc. is het veel makkelijker om nieuwe informatie te verspreiden.

offtopic:
Er is morgen een Indie world stream van Nintendo om 16:00
Hey das toevallig, ik ook niet! :+

Ben daar heel wat jaartjes geleden met de Tweakers Express naartoe geweest.
De trein rit was heel tof om mee te maken, de beurs om te janken als je het mij vraagt.
(Ik was destijds erg teleurgesteld dat alle World of Warcraft merch in het Duits was onder andere)

We zijn na een uur of 2 daar weg gegaan en hebben een gezellige tijd gehad in een kroeg in de buurt :o

[Reactie gewijzigd door dartbord op 16 april 2024 15:50]

Die zijn druk bezig met rechtszaken aanspannen.
Nintendo komt dan zelf niet, maar er zullen vast devs zijn die hun nieuwe Switch games laten zien.
Uiteraard zijn die er. Gamescom is een briljant evenement, en hoewel het jammer is dat Nintendo er zélf niet staat houdt dat andere devs natuurlijk niet tegen. Maar dan wordt het al heel gauw multi-platform en delft de Switch toch snel het onderspit.. onterecht.. want het is een geweldige console.
Ach, de beroemde geruchtenmolen. Nintendo zou dit, Nintendo zou dat. Overigens geldt hetzelfde ook voor Microsoft en Sony. Er gaan altijd zoveel geruchten uit zogenaamd "betrouwbare" bronnen rond, vooral richting dit soort evenementen, dat we soms van gekkigheid niet meer weten wat we nu wel of niet mogen geloven.

Ik houd me tegenwoordig maar gewoon aan uitspraken van de bedrijven zelf, dus als die zeggen niets te melden of te presenteren te hebben, dan is dat zo en dan hebben ze daar vast een goede reden voor, en die reden is niet "ze wilden de console eigenlijk al uitbrengen maar er kwam iets tussen dus nu komt ie aanzienlijk later" of andere flauwekul die nergens anders op is gebaseerd dan op vage vermoedens van online persoonlijkheden die door in het verleden eens een paar keer goed gegokt te hebben nu ineens een reputatie hebben opgebouwd van dat we ze op hun woord mogen geloven... ;)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 16 april 2024 14:46]

Bijzonder, m'n switch staat toch alweer een hele poos stof te happen. Jammer dat er in de nabije toekomst geen mooie titels bijkomen.

Vind het toch maar erg tegenvallen afgelopen jaren. Van de afgelopen 2 jaar kan ik enkel Zelda nog herinneren dat ik die goed vond. De rest kon me niet overtuigen. Meeste games die ik had waren ook remakes van de WiiU.

Voor mij ook geen Switch.2, de games die ervoor uitkomen die echt de moeite zijn komen ook uit op PS/XB. Dan moet je het enkel voor de exclusives doen en die zijn ook al heel matig of veel te makkelijk (uitzonderingen daargelaten) laatste jaren.

[Reactie gewijzigd door Rvm1 op 16 april 2024 14:50]

De vraag is dan eigenlijk wel: waarom heb je, als je zowel de Wii U als de Switch bezit, diezelfde spellen weer gekocht, of begrijp ik dat nu verkeerd?

Toegegeven, ook ik heb beide consoles en ook ik heb sommige spellen dubbel, maar dan wel omdat die Switch versies iets meer bieden. Maar eigenlijk waren die Switch heruitgaves van Wii U games natuurlijk niet bedoeld voor mensen zoals ons, maar voor mensen die geen Wii U hebben gehad en die al die spellen door de dramatisch slechte verkoop van de Wii U hebben moeten missen.

Wat er op de Switch 2, of hoe dat ding ook gaat heten, uitkomt is nog maar de vraag. Maar dan nog heb je wel een portable versie van welk spel dan ook, als de console een beetje een behoorlijke update krijgt.

Los daarvan geldt het hele geval van games die ook op andere systemen uitkomen niet enkel voor Nintendo, dus eigenlijk bedoel je denk ik te zeggen dat je dan liever een beter uitziende versie op een Xbox of PlayStation zou willen hebben, in plaats van een portable versie die er wellicht minder goed uit zal zien.

Maar misschien bedoelde je wel heel iets anders en zit ik er volledig naast, dus mocht dat het geval zijn, dan heb ik natuurlijk niets gezegd... ;)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee