Minisforum levert V3-tablet met AMD Ryzen 7 8840U-cpu vanaf mei

Minisforum brengt zijn V3-tablet wereldwijd uit. De tablet heeft een AMD Ryzen 7-cpu, een 14"-scherm en een kickstand, zodat die met toetsenbord en muis bruikbaar is als laptop. Het apparaat is vanaf nu vooruit te bestellen en wordt in mei geleverd.

De adviesprijs van de Minisforum V3 is 1699 euro, zo staat op de website van de fabrikant. Het bedrijf levert de tablet vanaf eind mei aan klanten. Minisforum levert een toetsenbordhoes met ingebouwde trackpad en een stylus mee met de V3.

De Minisforum V3 heeft een Ryzen 7 8840U-processor van AMD. Die cpu is gebaseerd op de Zen 4-architectuur en heeft acht cores en zestien threads. De chip heeft een boostclock van maximaal 4,1GHz en een standaard-tdp van 28W. De Minisforum V3 gebruikt de geïntegreerde Radeon 780M-gpu, die is gebaseerd op de RDNA3-architectuur en beschikt over twaalf compute-units.

Het scherm beschikt over een resolutie van 2560x1600 pixels en een verversingssnelheid van 165Hz. De tablet heeft 32GB aan Lpddr5-werkgeheugen op 6400MT/s, 1TB aan ssd-opslag en een accucapaciteit van 50,82Wh. Minisforum kondigde de V3-tablet eind vorig jaar al aan. In januari deelde het bedrijf meer details over de tablet, hoewel de fabrikant toen nog geen concrete adviesprijs of releasedatum noemde.

De Minisforum V3
De Minisforum V3

Door Andrei Stiru

16-04-2024 • 10:40

59 Linkedin Whatsapp

Reacties (59)

59
59
21
3
0
30
Wijzig sortering
opzich wel een mooi ding, ben benieuwd naar de algehele prestaties
Dubbelpost:

Er is een uitgebreide test gedaan door ene "Jack Stone"*. Is een Chinese site, maar met auto-translate is het goed te volgen:
https://www.youtube.com/watch?v=KXPI0nhCUQs
Gedrag in lijn met wat je van een 7840U kan verwachten

Verderop in de comments beschrijft hij het geschatte (medicore) accuduur: max 6hr op 15W, 4hr op 18W en vol gaming blijft t onder een uur. Voor de exorbitante prijs mag je meer verwachten

NMBM kan je beter een Lenovo of HP laptop met een 7840U APU nemen

*) Deze persoon test heel veel recente mini's. Testen lijken consistent , zijn uitgebreid (ook incl throttling), stroomverbruik, goede vergelijking en ook incusief stroomverbruik en noise test (beetje adhoc)

(je kan natuurlijk ook ETA's "everything is awesome" advertorial kijken)

[Reactie gewijzigd door vladimirN op 16 april 2024 11:09]

NMBM kan je beter een Lenovo of HP laptop met een 7840U APU nemen
Je kunt HP beter vermijden als de pest. Ik heb mijn vingers te vaak gebrand aan hun laptops. Het is driverprobleem na driverprobleem. probooks, elitebooks, zbooks allemaal hetzelfde.
HP heeft nog naam van vroeger maar de kwaliteit van de producten is er gewoon niet naar.

Bij het bedrijf waar ik werk zijn we gewoon pertinent gestopt met HP. Te veel problemen. Zo'n beetje alle HP hardware is inmiddels uitgefaseerd en vervangen door thinkpads en nucs en die zijn zo veel stabieler.
Ik ben als dev altijd reuze blij geweest dat ik niet op HP hardware hoefde te vertrouwen om mijn werk te kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 16 april 2024 11:38]

vervangen door thinkpads

Heel china leest nu mee met je ipv dat je een mindere HP laptop hebt :)
Maak ik me niet echt druk om. Laat niet chinese merken eerst maar eens een product leveren dat qua betrouwbaarheid, kwaliteit en support een Lenovo Thinkpad kan evenaren. Tot die tijd gebruik ik naar alle tevredenheid Thinkpads.

Ik moet kunnen werken en ik ben software dev. Dat betekent dat ik een betrouwbare machine nodig heb of moet gaan zitten duimen draaien.
Ik kom vanwege mijn werk ook vrij regelmatig in productie hallen waar er van alles rondslingert aan vuil en vet. Ook daar kan een Thinkpad prima tegen waar andere laptops zorgvuldig schoongehouden moeten worden.
Dit kan Lenovo mij leveren zoals, in mijn ervaring, geen enkele andere laptopfabrikant dat kan. En heel veel gecompliceerder dan dat is het niet.
Ik stap vanzelf van Thinkpads af als ik problemen met ze krijg.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 16 april 2024 14:56]

Ik kan dat beamen... Jammer genoeg zijn ze hier op het werk full HP.
Constant problemen met de laptops, randapparatuur enorm overpriced voor de kwaliteit...

Thuis mijd ik het ook als de pest, vorig jaar met werkgeversbudget min of meer noodgedwongen een HP printer aangekocht waar ik max 5blz mee heb afgedrukt... inkt op, inkt lekt, nieuw inkt wordt niet erkend, printer wil niet scannen zonder inkt, papierlade die nooit degelijk papier inlaadt...
HP printers komen er bij mij ook niet meer in inderdaad. Ik heb nog een oeroude deskjet van voor het "nieuwe inkt wordt niet herkend" tijdperk. Die doet het onder Linux prima. De huidige HP driver voor Windows 10+ werkt niet en de meegeleverde disk doet het ook niet op die OS'en, maar dat soort onzin verwacht ik ondertussen van een HP product. Toen Windows 10 er net was, zat de driver nog in de Windows Update repo. Is rond de tijd van de creators update spontaan weggevallen en Windows Update deïnstalleert hem ook direct voor je in al zijn behulpzaamheid. Goed, HP moet gewoon zorgen dat het zijn drivers op orde aanlevert bij MS.

Ik heb privé niet echt een printer nodig, maar ik zou toch echt eerder naar een Brother of een Kyocera ofzo kijken. Die werken tenminste. Zeker bij een Kyocera is het gewoon de quickstart guide volgen en de driver kun je zo van de webportal van de printer zelf trekken en je bent binnen 10 minuten aan het printen.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 16 april 2024 11:45]

wat betreft drivers, haal ik die altijd van de website van een leverancier. mochten die er niet zijn is er altijd nog een tool als: snappy driver installer origin (wel de officiele versie) die een hele index heeft aan nieuwe en oude drivers die door windows update niet opgepakt worden. laat het nu net zijn dat MS - Windows vooralsnog liever zijn eigen half bakken drivers installeert ipv de werkelijke driver. ik gebruik de tool al enige jaren en met succes.

en ja de kwaliteit van HP op oude desk pc's of laptops is wonderbaarlijk slecht.

ik heb in den tijden toen het nog Compaq was genoeg mensen geholpen die zo een krikkemakkig systeem hadden. vooral die ghost partitie er uit gesloopt die voor veel problemen zorgde
Ikzelf ben na 25 jaar HP printers overgestapt naar een Brother. Was het HP gezeik met de inkt zat.
Spectre laptops per toeval? had er ooit een en die werd inderdaad warm, zelfs als je een youtube filmpje kijkt :-P

90+ graden.
I agree with you on HP. Their printers are inconsistent on the specs of A4. However, I have an HP Sceptre/Spectre 15.6 360Pro and have had it since 11/2018. Not as good as the previous Lenove Yoga 700, but outlasted it. Am using it to type my response to your comment. Better than the Samsung Galaxy Book2 360 Pro. Worst niggle on all 3 is the touchpad. Getting worse from the Lenovo. Tooooo! Sensitive. The other 2 do not have facial recognition. As long as it works, it will remain my prime laptop.
RandomGaminginHD heeft ook een review

YouTube: This Windows Tablet Has Radeon Graphics, But Can It Game?! - Minisf...

Helaas richt deze youtuber zich meer op prestaties in games dan op hardware details etc.
ik zou zelf nooit voor een HP laptop kiezen en met gegronde redenen.

Lenovo heb ik nu een tablet van en ben ik degelijk over te spreken.

ansicht is 6H accuduur ook niet echt veel ten opzichte van 2 dagen op me huidige tablet die ik rendabel gezien redelijk veel gebruik
[quote]
Voor de exorbitante prijs mag je meer verwachten
[/quote]

uhm... welke prijs?
oeps, stond voor de verandering niet in de laatste zin van het artikel, my badEn hoezo focus je zo op de accuduur? Liever die extra (halve) kilo als powerbank in m'n rugtas dan een veel zwaardere/dikkere tablet.

En waarom zou je voor een processor van de vorige generatie gaan ipv wachten totdat er een laptop/tablet met deze processor en een grotere accu uitkomt? (en raadt je nu serieus HP laptops aan? er komt bij mij niets van HP meer in huis)

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 16 april 2024 14:02]

Staat in bericht,1699eu.
haha, lol. My bad, had er overheen gelezen en ben zo gewend om dan alleen naar de laatste zin te kijken.. :X
1359,- op het moment op de duitse minisforum shop. Ik snap de focus op accuduur ook niet zo, het is een tablet. Daar kan niet zo'n grote 99Wh laptop accu in.
Zie hier:
YouTube: Minisforum V3 AMD Tablet Review! The Best 3 in 1 We've Ever Gotten O...

Dit lijkt mij een zeer interessante tablet. Zeker voor mijn illustraties en zo.
Is dit een tablet of een mini pc met een los scherm dat lijkt op een tablet?
Het is een tablet, maar hij kan ook displayport als input krijgen om als losstaand scherm gebruikt te worden. De afbeelding is inderdaad niet heel duidelijk.

[Reactie gewijzigd door Lau1406 op 16 april 2024 10:48]

Kun je dan de CPU van de tablet ook nog nuttig gebruiken of wordt het dan gewoon een heel duur scherm?
Dat weet ik niet zeker, maar ik gok dat het een duur scherm wordt (gezien het alleen dp in is). Maar als je hem eerst een aantal jaartjes losstaand kan gebruiken en hij daarna niet gelijk e-waste wordt is wel mooi mee genomen.
Dat weet ik niet zeker, maar ik gok dat het een duur scherm wordt (gezien het alleen dp in is). Maar als je hem eerst een aantal jaartjes losstaand kan gebruiken en hij daarna niet gelijk e-waste wordt is wel mooi mee genomen.
Ik heb daar over gedacht (voor een ander product) maar voelde me er niet comfortabel op omdat er dan nog jaren een (tegen die tijd) zwaar verouderde versie van Android op blijft draaien. Hopelijk kun je dan het netwerk enzo uitschakelen maar toch voelt dat niet echt goed.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 16 april 2024 11:18]

Scheelt dat het windows draait dan =]
Zeker, dat maakt het veel beter, maar het blijft zo dat als je het alleen als scherm gebruikt je nog steeds een actief OS hebt dat je zou moeten onderhouden. Dat heeft, zeker bij Android en Windows, een beperkte levensduur. In het beste geval heb 10 jaar support op een OS. Ik heb beeldschermen in huis die veel ouder zijn dan dat en het nog prima doen.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 16 april 2024 12:20]

Dit scherm draait niks als je hem gebruikt als monitor. Je moet hem eerst uitschakelen voor dat je hem als extern scherm kan gebruiken.
Volgens de reviews die ik al gezien heb moet je de tablet eerst uitschakelen voor je die als scherm kan gebruiken. Het toetsenbord met muis zou nog werken maar het touchscreen niet. Ik denk dus dat je geen probleem zou hebben met een verouderd besturingssysteem.
heb hier nog een oude Surface pro 4 staan,

Draait nu linux op met een CPU limiter en hij verstook maar 4 watt. Soort van veredelde PI nu.

Draai EVCC en meschien binnenkort ook home automation.
of wordt het dan gewoon een heel duur scherm?
Net als een smartphone een extreem dure mp3-speler is? Of dure compact camera?

Je betaald imho gewoon voor de tablet en krijgt opties die opzichzelfstaand natuurlijk nooit de totale prijs kunnen rechtvaardigen van het geheel.

Ik zou het om die reden dus niet als duur beschouwen. Want je koopt het niet enkel en alleen voor 1 functie (dan koop je gewoon een extern scherm ipv een tablet wat als extern scherm kan dienen).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 april 2024 11:28]

Foto roept meer vragen op dan het stuk beantwoordt inderdaad..
Zie het als een Surface-tablet concurrent :)
Het is een tablet naar het referentieontwerp van Microsoft. Het referentieontwerp heet daar een Surface.

Edit: Het kastje is het docking station

[Reactie gewijzigd door S.J.Onnie op 16 april 2024 10:48]

Dockingstation is niet de juiste verwoording. Het is een mini-pc die de tablet dan gebruikt als display in dit geval, als ik het juist heb.

ETA Prime heeft er al een wat uitgebreidere (p)review van gemaakt.
De tablet kan ook een soort display modus gezet worden, vandaar de afbeelding. Het gaat enkel om de tablet de afbeelding is alleen wat ongelukkig gekozen
Een tablet. En een heel onhandige persfoto.
Misschien een docking station?
Er is een uitgebreide test gedaan door ene "Jack Stone"*. Is een Chinese site, maar met auto-translate is het goed te volgen:
https://www.youtube.com/watch?v=KXPI0nhCUQs
Gedrag in lijn met wat je van een 7840U kan verwachten

Verderop in de comments beschrijft hij het geschatte (medicore) accuduur: max 6hr op 15W, 4hr op 18W en vol gaming blijft t onder een uur. Voor de exorbitante prijs mag je meer verwachten

NMBM kan je beter een Lenovo of HP laptop met een 7840U APU nemen

*) Deze persoon test heel veel recente mini's. Testen lijken consistent , zijn uitgebreid (ook incl throttling), stroomverbruik, goede vergelijking en ook incusief stroomverbruik en noise test (beetje adhoc)

(je kan natuurlijk ook ETA's "everything is awesome" advertorial kijken)

EDIT: Ik heb zo mijn twijfels over de accuduur hierboven. Met power envelop van 28W trekt windows idle zo'n 11W max. Dan haal je max 4u als je niks doet. Kan me niet voorstellen dat de APU veel minder gebruikt als Windows idle is bij 15W power envelop. Dus ga maar uit van 4u max als je m niet aanraakt

[Reactie gewijzigd door vladimirN op 16 april 2024 11:15]

Die accuduur, dus het delen van de batterij capaciteit in Wh door de TDP van de CPU, slaat als een tang op een varken. Zo'n APU verbruikt helemaal niet zoveel idle. Zelfs de 7940HS niet: https://videocardz.com/re...ryzen-9-7940hs-apu-tested
Natuurlijk heb je hier ook nog een scherm, maar dat is afhankelijk van helderheid, etc..
Minisforum noemt het zelf een 3 in 1. Als basis is het een Windows tablet.
Je kan het als tablet (zonder toetsenbord) gebruiken, maar met het toetsenbord is het echter een laptop. Als derde functie is het een extra scherm.
Ik ben benieuwd naar de thermals van zo'n potente processor in een tablet. De achterkant zal wel als heatsink fungeren, maar dat moet dan niet te warm worden anders kun je het niet vasthouden, iets dat je met een tablet wel wil doen. Of je dat met dit product veel zal doen vraag ik me serieus af, het gewicht zal wel richting de kilo gaan gezien het formaat.

Edit: op de pagina van minisforum gekeken en het gewicht gaat idd naar de kilo. Er schijnen 2 ventilatoren in te zitten met een paar heatpipes, gezien de positie van de ventilatoren vraag ik me af of je ze niet bij de standaard handpositie onbedoelt bedekt.

[Reactie gewijzigd door Nitroglycerine op 16 april 2024 10:56]

mijn surface begint te blazen als ie hard moet werken (i7 cpu) en in teams krijg ik dan opmerkingen of im de stofzuiger uit wil zetten, met koptelefoon gaat het wel
Als tablet werkt de surface niet, windows programmas zijn gewoon niet geschikt. Als latop is ie lekker licht en notities maken op het scherm bij een vergadering werkt ook prima

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 16 april 2024 10:57]

dit is een surface alternatief toch? met win 11... dus een laptop. Naar met stylus zodat je aan tekeningen kan maken. En met betere specs

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 16 april 2024 10:53]

Nee, een laptop heeft een vast toetsenbord. Dit ding niet, dus een tablet a la Microsoft Surface
Wat een raar artikel zeg. Het beschrijft de processor maar niet het product zelf. Je moet dus wel een andere nieuwssite vinden als je dit wil snappen.
Eerste kopers kost ie $1199 daarna $1499
Inderdaad. Ik heb een bestelling geplaatst aan €1359 inclusief pen, toetsenbord en screen protector.

Ik was op zoek naar een Windows apparaat dat ik als laptop kan gebruiken en dat handig is om tijdens het lesgeven even als whiteboard/kladblok te gebruiken voor (aan)tekeningen/uitleg bij slides. Twee apparaten (laptop en tablet voor presenteren) zie ik niet zitten. Bij Microsoft zit je aan meer dan €3000 voor gelijkaardige specs met pen en toetsenbord. De ThinkPad X12 detachable zal vermoedelijk ook rond die prijs zitten.

Voor meer dan €1000 verschil neem ik de mogelijke kinderziektes er graag bij.
Een deftige powerbank kan er ook wel vanaf voor die prijs ;)
misschien wil je een product review plaatsen als je hem hebt 8-)
ik ben heel benieuwd n een paar jaar surface of dit een goed alternatief is
Op youtube staat een review eta prime
ETA Prime is al heel lang niet meer serieus te nemen. Die werkt gewoon een standaard scriptje af en is zelden kritisch. Alles is "amazing".
Eind mei zou die verzonden worden. Zelf heb ik niet zo veel ervaring met reviews en vooral de forumfactor zal nieuw zijn voor me. Notebookcheck heeft hem wel bij toekomstige reviews staan. Hun reviews zijn altijd heel diepgaand.
Mooi ding al voelt het (voor mij) te veel op gaming gericht. Door de hitte die dit ding ongetwijfeld produceert lijkt me dat niet echt prettig vasthouden. Maar ok, je kan ook een snelle CPU kopen zodat die niet veel hoeft te doen en dus koel kan blijven.

Los daarvan vind ik het wel een prima concept, zo'n beetje tussen tablet en laptop in. Het is natuurlijk niet de eerste convertible maar ik denk dat de markt nog veel onbenut potentieel heeft (disclaimer, ik ben er zelf een aan het bouwen).

De batterij is wel wat klein om het ding mobiel te gebruiken. Alleen het scherm zou er best een flinke tijd van kunnen draaien, maar met de CPU erbij zal het vrij snel gedaan zijn, een uur of twee drie bij enigszins intensief gebruik. Dat is natuurlijk oplosbaar met een powerbank, dus het is niet het grootste probleem.

Het is wel veel geld, maar dat kosten apparaten in deze categorie nu eenmaal. Een MS Surface of Samsun Galaxybook of zo iets met 32 GB kost nog wel meer.
Hoe bouwt men zelf een tablet..? Wat voor geweldigs heb ik gemist
Minisforum is heel innoverend. Ik vind dit een leuk apparaat op papier.
Hun mini-pc's zijn ook best tof. Wat ze voor power in een klein kastje weten te proppen, heel gaaf.

Helaas staan ze wel bekend om een redelijk minimaal garantie/reparatiebeleid. Kapot is kapot zegmaar.
Ze gebruiken steeds vaker liquid metal, wat echt een gedoe oplevert met repareren/repasten. Ook qua onderdelen is niet echt een goed kanaal om zelf dingen te vervangen. De grote leveranciers zoals Dell en Lenovo bieden zoiets wel vaker aan en voor mij maakt dat het product af.

Daarom zou ik zelf nooit voor zo'n product gaan.
Ik ben benieuwd, heb em besteld:)
Het is eigenlijk een Surface concurent, maar dan met AMD.

Hij is vooral bedoeld als A4 reader (blad muziek op de piano) en als woonkamer laptop. Ipv mijn oude lenovo met 4500U. Dus op zuinige stand is de V3 nog steeds veel sneller dan die lenovo (6 cores, 15W) die nog gewoon voldoet, (behalve wat RTC clock problemen en af en toe BlueScreenOfDeath sinds Windows11).
Ik hoef niet zo nodig te mobile gaming (daar is de Steam Deck voor), dus ik kan de normale dingen op zuinige stand doen, of de power supply aansluiten.

Ik ben benieuwd. Het leek mij handig voor vakantie, op de bank web & media (en op de piano).

Het is alleen jamer dat de 2TB nog niet leverbaar is in de introdutie aanbieding. Maar (hopelijk) eind mei komt ie met engels toestenbord cover, pen, sleeve, protector. 32GB RAM & 1TB SSD.
Ik zal uiteindelijk voor op tafel een dock met M2 kopen zodat ik makkelijk files kan ofloaden, en de monitor aansluiten.

PS als het scherm groot genoeg is (A4 bijna) voor mijn gescande blad muziek, ga ik door met scannen, de 10" eraeader is gewoon te klein.
Mooi ding, jammer vd slechte foto erbij.
Die roept meer vragen op.
Gelukkig staat er online en op youtube meer info.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee