Terug naar de krant

Grote systeemstoring en slecht weer zorgen voor problemen op Schiphol

Leeslijst Nieuws
Vliegverkeer Een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem op maandagavond heeft vliegverkeer van en naar Nederlandse vliegvelden onmogelijk gemaakt. Onder meer op Schiphol zijn vluchten geannuleerd.
Leeslijst

Het vliegverkeer van en naar Nederlandse vliegvelden is maandagavond zo goed als volledig stilgelegd vanwege een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem. Onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport zijn getroffen door de storing en hebben vluchten moeten annuleren. De oorzaak voor de storing is onduidelijk. Inmiddels is de storing weer verholpen.

Wel zijn er dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd door het onstuimige weer. Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen persbureau ANP dat er naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur vertragingen en annuleringen kunnen zijn.

De systeemstoring ontstond rond 23.00 uur maandagavond. Enkele vliegtuigen in de buurt van Nederlandse luchthavens konden nog landen dankzij een back-upsysteem. Andere vluchten, onder meer vanuit Spanje, moesten uitwijken naar Belgische vliegvelden. Schiphol moest zeker vier vluchten annuleren die later aankwamen vanwege de zware wind.

Schiphol had eerder op maandag ook al tientallen vluchten uitgesteld of geannuleerd door de wind. Het is niet duidelijk of de nasleep van de storing nog een impact op het vliegschema van dinsdag heeft. Volgens persbureau ANP valt de impact van de storing op Rotterdam The Hague Airport mee, omdat er na 23.00 uur nog amper vluchten op de planning stonden.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in