Bijna de helft van de Vlamingen wil de verplichte dienstplicht weer invoeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna de helft van de Vlamingen wil de verplichte dienstplicht weer invoeren. © Photo News

EXCLUSIEVE PEILING. Moet de legerdienst weer worden ingevoerd? Bijna de helft van de Vlamingen zegt ‘ja’

Moeten 18-jarigen na hun tijd op de schoolbanken weer verplicht een camouflagepak aantrekken, wapens leren gebruiken en proeven van een leven in het leger? Ei zo na is een meerderheid van de Vlamingen gewonnen voor een herinvoering van de verplichte legerdienst, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en ‘VTM Nieuws’. Geen enkele politieke partij pleit ervoor, maar een paar politici hebben wel een intrigerend alternatief in hun mouw zitten.

476 reacties

  • Hann Coeck

    2 weken geleden
    Direct mee beginnen!
  • Albric Paridaens

    2 weken geleden
    Was in het verleden zeer on rechtvaardig? Enkel ongeveer de helft van de mannelijke bevolking werd opgeroepen, de rest nam de beschikbare arbeidsplaatsen in. Ik spreek uit onderving, steeds dezelfde vraag als je u ergens aanbood. Moet je bij het leger meneer, ui ja, kom dan maar nadien eens terug. Dus iedereen of niemand indien men dit in een of andere vorm terug zou invoeren
  • Marc Van Hoof

    2 weken geleden
    Het kan niet meer. Onze politiekers hebben infra verkocht voor dure projecten. Oefentereinen zijn door natuurbeheersclubkes ingenomen. Materiaal is massaal verkocht. Personeel die opleiding kon geven is met pensioen. En niemand wil noch gestoord worden door nacht oefeningen.
  • MARTIN VERHAMME

    2 weken geleden
    Tuurlijk, terug invoeren 🙏✌️
  • Jean Donny

    2 weken geleden
    Alle jeugd van welk geslacht ook minimum 1 Jr leger of burgerdienst. Zou de maatschappij ten goede komen.