BORA-hansgrohe mag ook zonder Roglic dromen van winst in de Waalse Pijl
Aleksandr Vlasov was al eens derde op de Muur van Hoei - foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 16:12

BORA-hansgrohe mag ook zonder Roglic dromen van winst in de Waalse Pijl

BORA-hansgrohe wilde eigenlijk met Primoz Roglic een gooi doen naar de zege in de Waalse Pijl, maar de Sloveen is nog aan het herstellen van de verwondingen die hij opliep in de Ronde van het Baskenland. Een bittere pil voor Roglic en zijn ploeg, maar BORA-hansgrohe heeft nog een kandidaat-winnaar in de gelederen.

De man die nu het (volledige) kopmanschap zal dragen, is Aleksandr Vlasov. De 27-jarige klimmer deed nog maar één keer eerder mee aan de Waalse Pijl, in 2022. Hij werd toen wel meteen derde, achter winnaar Dylan Teuns en Alejandro Valverde. Bij afwezigheid van Roglic is Vlasov dit jaar weer de man die het moet doen voor BORA-hansgrohe.

Afgaande op zijn eerdere prestaties in het voorjaar, is hij klaar voor een nieuwe topprestatie op de Muur van Hoei. Vlasov reed al naar drie podiumplaatsen in de Challenge Mallorca, was derde in de Ronde van Valencia, vijfde in Parijs-Nice en vierde in de Ronde van Catalonië.

Vlasov is dus de uitgesproken kopman van BORA-hansgrohe, maar de Duitse formatie trekt sowieso met een sterke selectie naar de wedstrijd die traditioneel finisht op de Muur van Hoei. Zo was de jonge Spanjaard Roger Adrià vorig jaar nog twaalfde in de Waalse Pijl. De 25-jarige Adrià is dan ook iemand om rekening mee te houden, zeker na zijn veertiende stek in de recente Amstel Gold Race.

Verder maken Giovanni Aleotti, Alexander Hajek, Bob Jungels, Matteo Sobrero en Frederik Wandahl deel uit van de zevenkoppige selectie van BORA-hansgrohe.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
Dromen mag altijd.

Marco Borsato, kom er maar in...

Reacties zijn gesloten.