Een medewerker Veiligheid & Service van de NS aan het werk op station Den Haag CS.
Volledig scherm
Een medewerker Veiligheid & Service van de NS aan het werk op station Den Haag CS. © ANP

Praat mee: voel jij je veilig in het openbaar vervoer?

de kwestie In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag gaat het over veiligheid in het openbaar vervoer. Reageer hieronder ook op deze kwestie.

5 reacties

  • B Zieleman

    2 weken geleden
    Nee. Niet echt. Je blijft altijd alert. En rond gelden zat ik met mijn zoontje in de trein, zit er zo'n gozer heel luidruchtig met zijn telefoon drugsdeal-afspraken te maken! Of een paar donkere ogen die je constant aan zitten te staren, van die Afrikaanse snotjongen die gratis kunnen reizen, denken dat ze heel wat zijn, omdat ze in Nederland alles gratis krijgen en nog meer, dat de hele sfeer ineens veranderde van gezellig babbelen naar zo goed als stil. Ik vind heel Nederland niet meer veilig!
  • Shirley van den Berg

    2 weken geleden
    Het openbaar vervoer voelt absoluut niet veilig. Los daarvan zijn de hoge kosten eveneens reden om het te vermijden. Met me gezin ben ik goedkoper uit met een auto, ben ik sneller, geniet ik meer comfort tijdens een reis maar voelen we ons vooral veel veiliger zelfs toen ik een inschattingsfout van een ander niet kon opvangen wat leide tot een ongeval is de auto zoveel beter dan de trein.
  • Sara Jona

    2 weken geleden
    Sara Jona Wat vind ik van het “signaal” van de NS? – Mag wel (heel!) wat sterker! Voel ik me veilig in het OV? – Nee !!! Zolang ik er niet op kan vertrouwen dat antisemitisme daadwerkelijk wordt aangepakt, boycot ik het OV !!! (Net als (o.a.) de Action en de stad Utrecht!)
  • J. Zoetbrood

    2 weken geleden
    Neen, daarom zal ik nooit met het openbaar vervoer reizen.
  • Johannes van Dijk

    2 weken geleden
    Conducteurs gewapend met z,n tweeën door de trein. Bij calamiteiten ME inzetten. Zwartrijders, en zij die fysiek geweld gebruiken tegen NS personeel, altijd een celstraf. Weer perronkaart invoeren. Zonder te betalen, kom je dan nooit meer in een trein.
  1. Bom onder deepfakesite: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Bom onder deepfakesi­te: 15 BN’ers doen aangifte, blokkade in Engeland en tientallen video's verwijderd

    Nederlandse instanties hebben een belangrijke slag geslagen tegen de website die al jaren ongehinderd én ongestraft deepfake-pornofilmpjes van beroemdheden verspreidt. In de afgelopen weken zijn er tientallen filmpjes van BN’ers en Kamerleden offline gehaald, na onderzoek van het AD. Sommige video's, bijvoorbeeld van de leden van het Koninklijk Huis, stonden al jaren online en werden ruim 100.000 keer bekeken.