Terug naar de krant

Neef van Ridouan Taghi veroordeeld tot 8 maanden cel voor drugshandel

Leeslijst Nieuws
Drugscriminaliteit Anouar T. werd in maart veroordeeld tot 26 jaar cel vanwege zijn rol in de moord op Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi.
Leeslijst

Anouar T., de neef van de veroordeelde drugscrimineel Ridouan Taghi, is veroordeeld tot 8 maanden cel voor drugshandel. Dat maakte de rechtbank Zwolle maandag bekend, aldus persbureau ANP. Die veroordeling valt veel lager uit dan de strafeis van 6 jaar van het Openbaar Ministerie. Anouar T. (30) heeft in december 2021 ruim 22 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen willen smokkelen, maar de lading werd onderschept door de politie.

Het Openbaar Ministerie hield T. verantwoordelijk voor een hele reeks aan verschillende drugsdeals en had daarom een strafeis van 6 jaar gepresenteerd. De veroordeling valt nu veel lager uit, omdat de andere beschuldigingen van het OM tegen T. volgens de rechtbank niet zijn bewezen.

T. werd in maart veroordeeld tot 26 jaar cel door de rechtbank in Amsterdam vanwege zijn rol in de moord op Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi. Wiersum werd in 2019 geliquideerd voor zijn huis in Amsterdam.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in