Afellay en Van Hooijdonk nemen na Fortuna - Feyenoord geen blad voor de mond: 'Ging gewoon nergens over'

15 april 2024, 10:22   Bijgewerkt: 15 april 2024, 10:30
Foto: © Studio Voetbal

Ibrahim Afellay is geen fan van scheidsrechter Bas Nijhuis, zo liet hij weten aan de tafel bij Studio Voetbal. Ook Pierre van Hooijdonk noemt het voorkomen van de scheidsrechter een ‘gênante vertoning’. Nijhuis krijgt regelmatig kritiek tijdens Eredivisiewedstrijden omdat hij zelf zijn eigen showtje ervan maakt volgens vele supporters.

De generale repetitie voor de bekerfinale voor Feyenoord verliep goed, want de ploeg van coach Arne Slot won met 0-1 in Zuid-Limburg. Toch ging het bij de analisten ook over de scheidsrechter van dienst tijdens het duel. Zeker met de bekerfinale van Feyenoord in het achterhoofd, konden de spelers van Fortuna alle remmen los gooien, in de hoop dat Nijhuis weer vaak liet doorspelen.

Artikel gaat verder onder video

“Gênante vertoning. Ik begrijp wel, dat als jij Danny Buijs bent, en je bent trainer van Fortuna Sittard, en je kijkt: ‘oh, we hebben Bas Nijhuis’, één week voor de bekerfinale. Dan gebruik je alles en klap je er vol op. Je wordt gewoon geholpen doordat de scheidsrechter alles toelaat”, vertelt Van Hooijdonk op zondagavond in het programma.

Afellay is het volledig met zijn collega eens, en legt de situatie verder uit. “Het begint nu wel echt gênant te worden. Hij bepaalt gewoon zijn eigen regels. Uiteindelijk zijn er regels om nageleefd te worden, en natuurlijk moet je een wedstrijd af en toe gewoon een wedstrijd laten zijn. Maar dit ging gewoon nergens over.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem is helemaal klaar met Nijhuis: ‘Van kantine naar tv, te gek voor woorden’

Bas Nijhuis kreeg tijdens en na de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1) weer eens een flinke lading kritiek over zich heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Helemaal gelijk . Nijhuis gaat gewoon te ver . Het is de nijhuisshow elke keer weer.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Normaal kan ik de niet fluiten acties van Nijhuis wel pruimen, maar hij is nu toch echt teveel in zijn "missie" gaan geloven. Hiermee graaft hij zijn eigen graf. Zal me niet verbazen als we die vanaf nu terug gaan zien in de KKD of bij de amateurs. Bas kennende zal hem dat ook worst wezen. Die houding maakt hem een scheidsrechter in de ED onwaardig. Tijd voor de KNVB scheidsrechtersbaas om nu in te grijpen. Bas is verleden tijd qua fluiten.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Dit showbinkie mag toch gewoon niet meer aangesteld worden. Wat een sneu eigengerijd figuur. En het maakt niet uit welke wedstrijd hij moet fluiten. Deze man moet een eigen voetbalbond oprichten voor zijn regels.

Zadkine
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Moet verder niet uitmaken, ook al schildert hij abstracte schilderijen met zijn lul, bij een overtreding moet hij gewoon fluiten en er liep er 1 bij Fortuna die moet vroeger een kindsoldaat zijn geweest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen