Markt voor elektrische auto’s in Duitsland weggevaagd – Terwijl de verkoop daalt met 30% oppert het land het idee van een rijverbod in het weekend

1

Er is een drastische daling geweest in de registratie van nieuwe elektrische auto’s in Duitsland, aangezien de verkoop van ‘schone’ elektrische auto’s met bijna 30% is gedaald vergeleken met een jaar eerder, meldt het Duitse online Blackout News.

De enorme verkoopdaling is slecht nieuws voor de huidige Duitse communistisch-groene regering, die tegen 2030 15 miljoen voertuigen op de weg wil hebben. Momenteel zijn dat er slechts 1,4 miljoen !

De sombere trend onderstreept de impopulariteit van elektrische auto’s en de aarzeling van consumenten als het gaat om de aanschaf ervan. Elektrische voertuigen worden geplaagd door een beperkte actieradius, schaarse oplaadinfrastructuur, hoge aanschafprijzen en de enorme impact op het milieu, die de grootschalige winning van zeldzame aardmetalen met zich meebrengt.

“Hun marktaandeel is gedaald tot slechts 11,9%. Dit werpt een scherp licht op de discrepantie tussen de politieke doelstellingen van Duitsland en de realiteit van de automarkt. Het is duidelijk dat politieke prikkels en maatregelen ontoereikend zijn”, meldt Blackout News. “De afschaffing van de elektrische bonus eind 2023 heeft een ander probleem aan het licht gebracht. De afhankelijkheid van de sector van staatssubsidies werd duidelijk. Dit heeft de vertrouwenscrisis in de markt voor elektrische auto’s verder verergerd.”

Fahrverbot: Duitsland vaardigt nationaal weekendrijverbod uit !

Een andere mogelijke reden voor aarzeling als het gaat om de aanschaf van een nieuwe auto, van welk type dan ook, kan deels te wijten zijn aan de algemene vijandigheid van de overheid tegenover particuliere mobiliteit, meldt No Tricks Zone.

Advertisement

De Duitse federale minister van Transport, Dr. Volker Wissing, dreigt automobilisten in het weekend te verbieden om het land “te laten voldoen aan de klimaatdoelstellingen die zijn vastgelegd in de Climate Protection Act.”


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Extreem milieuvervuilend – Elektrische auto’s moeten al na zes jaar naar de schroot

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
15 dagen geleden

Duitsland heeft geen gas meer en ook geen olie. Dan geef je de greendeal de schuld. Duitsland is kapot en nu nog even wachten op het afvoerputje Den Haag met hun Führer Rutte. Het pedo clubje der Habsburgers gaat down the drain.