Frankrijk: Constitutionele Raad zegt NON tegen referendum over immigratie

1

Ruim tweederde van de mensen in Frankrijk roept op tot een referendum over immigratie.

Het probleem is echter dat Frankrijk een democratie is, en dat een referendum over immigratie tegen de democratie is.

De Constitutionele Raad wordt geleid door joden. Zij zijn de enige mensen die echt om de democratie geven.

European Conservative:

De Franse Constitutionele Raad heeft het verzoek van de centrumrechtse partij Les Républicains (LR) om een ​​referendum over immigratiekwesties te houden afgewezen.

Nadat de immigratiewet van Macron was goedgekeurd, werd deze – tegen de wens van een aanzienlijk deel van de rechtse parlementsleden – door de Constitutionele Raad vernietigd, die veel van de bepalingen ervan verwierp en deze van veel van zijn effectiviteit en standvastigheid beroofde. In een poging dit tegen te gaan heeft de partij Les Républicains een verzoek ingediend om een ​​referendum te organiseren, zoals mogelijk is op grond van de Grondwet van de Vijfde Republiek.

De vraag, die betrekking had op de voorwaarden voor sociale bijstand die wordt betaald aan buitenlanders die in Frankrijk wonen, moest ter goedkeuring worden voorgelegd aan de ‘wijzen’ (de wijze mannen), zoals de politieke figuren die in de Constitutionele Raad zitten bekend staan.

De huidige president van de Constitutionele Raad is Laurent Fabius, wiens early life precies is wat je zou verwachten

De Raad is een van de hoogste bestuursorganen van het land en is in het bijzonder verantwoordelijk voor het controleren of de wetten in overeenstemming zijn met de grondwet. De goedkeuring ervan is de eerste stap die nodig is in het proces om een ​​referendum te organiseren.

Terwijl de afkeuring door de Constitutionele Raad van de Immigratiewet een paar weken geleden vooral betrekking had op vormkwesties, hebben de wijzen zich deze keer over de inhoud uitgesproken. Het LR-voorstel is onlangs door links aangevallen en beschreven als ‘nationale voorkeur’ – een term die verwijst naar het reserveren van sociale uitkeringen voor Franse staatsburgers, een beleid dat door de Rassemblement National wordt omarmd en door links aan de kaak wordt gesteld. Het feit dat het Hof door links wordt gedomineerd, verklaart mede de beslissing, die duidelijk om politieke redenen is genomen.

Advertisement

De wijzen hebben de aanvraag van LR afgewezen omdat zij van mening waren dat de voorgestelde maatregelen niet voldeden aan de ‘wettelijke garanties’, vooral in termen van ‘een beleid van nationale solidariteit ten gunste van kansarme mensen’. Volgens hen zou de intentie van rechts om “het ontvangen van sociale uitkeringen” afhankelijk te stellen van een bepaalde tijdsduur van legaal verblijf in Frankrijk “onevenredig inbreuk maken” op de sociale beschermingsrechten van legale vreemdelingen. De wijzen richtten hun kritiek op de door LR voorgestelde verblijfsduur om in aanmerking te komen voor sociale uitkeringen, die zij als te lang beschouwden.

Partijvoorzitter Éric Ciotti uitte zijn ongenoegen op X en bekritiseerde een ‘kleine kaste’ die hij ervan beschuldigde ‘de democratie in beslag te nemen’ en de Fransen ervan te weerhouden een mening over immigratie te uiten.

Volgens de laatste peilingen zegt bijna 70% van de Fransen voorstander te zijn van een referendum over immigratie.

Ja, maar dat maakt niet uit in een democratie waar joden de macht hebben.


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Het is niet voor het eerst dat het Constitutionele Hof zich uitspreekt Pro-immigratie:

Frankrijk: Constitutioneel Hof vernietigt immigratiewet ‘harde lijn’

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jules van Rooyen
Jules van Rooyen
15 dagen geleden

Het klopt dat joden in FR de dienst uitmaken, Macron is het zelf. Zij vormen de grootste joodse gemeenschap in een EU land. Maar een ander punt is dat de Raad, le Conseil Constitutionel, enkel raadgevend is, dus niet doorslaggevend. Maar Macron volgt zijn maat Fabius, le va t’en guerre toen hij nog BuiZa minister was, indertijd, met de Irak en Syrië oorlogen, van die verdomde Amerikanen die de EU landen willen vernietigen, Dld als eerste.
Fabius is de zoon van een joodse apotheker.