Steijn is terug in Amsterdam en knuffelt staflid Ajax: 'Opmerkelijk verhaal'

Steijn is terug in Amsterdam en knuffelt staflid Ajax: 'Opmerkelijk verhaal'

14 april - 15:58
40

Maurice Steijn zit zondag op de tribune van de Johan Cruijff, waar zijn oude werkgever Ajax om 16.45 uur aftrapt tegen FC Twente. Vooraf meldde hij zich bij één van de Amsterdamse stafleden.

Steijn daalde af naar de zijkant van het veld, waar hij teammanager Jan Siemerink een knuffel gaf. Ook maakten de twee een praatje. "Ja, het is natuurlijk een opmerkelijk verhaal", voorziet ESPN-gezicht Jan Joost van Gangelen de beelden van commentaar. "Steijn is hier voor zijn zoon Sem, maar het zal voor hem ook gek zijn."

Van Gangelen liep Steijn tegen het lijf op het parkeerdek. "Ja, je gaat toch voor je kind kijken", liet de trainer, die in beeld is bij onder meer sc Heerenveen, zich ontvallen.

Steijn werd niet eerder gesignaleerd in de Johan Cruijff ArenA, nadat hij eind oktober vertrok uit Amsterdam. Hij kreeg Ajax niet op de rails, moest na vijf hectische maanden zijn biezen pakken en werd uiteindelijk opgevolgd door John van 't Schip. Die leidde Ajax van de achttiende plek terug naar de subtop, maar de laatste weken is het weer kommer en kwel.