Simons krijgt gele kaart voor vermeende schwalbe, Leipzig-coach woedend

14 april - 15:46
21

Xavi Simons eiste zaterdag weer een hoofdrol op bij RB Leipzig in het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg. De Oranje-international kreeg in de slotfase, bij een 3-0 voorsprong, een gele kaart vanwege een schwalbe. Hoewel Simons niet geraakt lijkt te worden, is Leipzig-trainer Marco Rose woedend om de - in zijn ogen - onterechte straf voor Simons. Oordeel zelf!

"Xavi wordt elke week geraakt. Elke keer als hij op snelheid komt, wordt er aan hem getrokken", briest Rose, geciteerd door Kicker. "In negentig procent van de gevallen maakt hij zich nog los. Vechtend en trekkend gaat hij door. Ook bij een 3-0 voorsprong in de negentigste minuut had hij de drang om door te gaan."

Rose benadrukt dan ook dat de straf voor Simons onterecht is. "Het was allesbehalve een schwalbe en toch krijgt hij geel. Je kunt denken over Xavi wat je wil, maar hij is vooral een geweldige voetballer. Hij is jong en maakt fouten, maar er wordt altijd maar gesuggereerd dat hij te snel naar de grond gaat. Maar hij kreeg zaterdag weer overtredingen tegen zich, dat je blij moet zijn dat hij verder kon spelen. En dat gebeurt elke week."