<
>

Drie RvC-leden verlaten Ajax: Mosman, Schlick en Van Oevelen

ANP Foto

Drie leden van de Raad van Commissarissen (RvC) hebben hun vertrek bij Ajax aangekondigd. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen kiezen ervoor terug te treden als RvC van AFC Ajax NV. "Zij stellen hun positie beschikbaar omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud", zo schrijft Ajax.

De drie treden af zodra hun vervangers gevonden zijn. Het proces om de ontstane vacatures te vullen is in gang gezet door de Amsterdammers.

“Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden", reageert President-commissaris Michael van Praag.

Mosman, Schlick en Van Oevelen lagen onder vuur bij veel fans van Ajax, mede omdat ze afgelopen zomer onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden op Sven Mislintat. De in het begin van het seizoen ontslagen directeur voetbalzaken haalde voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam.