Informateur Richard van Zwol voor aanvang van een gesprek met de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB.
Volledig scherm
Informateur Richard van Zwol voor aanvang van een gesprek met de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB. © ANP

Problemen wachten niet op formerende partijen

Er is in de formatie nog nergens een akkoord over. De verkiezingen liggen nu bijna vijf maanden achter ons en terecht groeit het ongeduld onder veel kiezers. Toch verdienen de onderhandelende partijen een beetje krediet, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

26 reacties

  • Geesje Visser

    2 weken geleden
    Ik heb een sterk vermoeden dat Omtzigt de boel vertraagd en nog steeds hoopt om met Timmermans in zee te gaan. Er moet recht gedaan worden aan de verkiezingsuitslag waar heb je anders een democratie voor.
  • Jan Zomers

    2 weken geleden
    De problemen zijn dermate groot - dat ook Rutte V niet zou lukken.
  • Ineke den Haan-Vos

    2 weken geleden
    Het is weer oude wijn in nieuwe vaten. Er liggen zoveel zaken ( toeslagenaffaire, Groningen, regelingen zware beroepen enz. enz.) te wachten op goede oplossingen. In verkiezingstijd werden weer gouden bergen beloofd. De nieuwe pp's zouden alles anders doen, nou, daar hebben we nog weinig van gezien. Ja, we mogen dadelijk weer 130 km per uur rijden, tuttut. Voor veel mensen is benzine bijna onbetaalbaar. Nederland zit op slot en verarmt in rap tempo. En bedankt weer.
  • John Visscher

    2 weken geleden
    Terecht dat huidige kabinet besluiten neemt. Kunnen niet wachten op een formatie. Volgens mij zijn we de afgelopen jaren vaker in een formatie periode dan dat er een functionerend kabinet is. Dit baart mij pas echt zorgen.
  • Jan Borst

    2 weken geleden
    onbegrijpelijk dat zoveel geld over de balk wordt gesmeten te zien dat het niet uiteigen zak hoeft te worden betaald belasting geld wordt op deze manier stevig verkwanselt en wij Nederlenders blijven met de brokken zitten dankzij het brokken kabinet wat niks over heeft voor het eigen land maar alles over de grens trapt om Rutte te plezieren met zijn toekomstige Navo baantje waar hij nu de hele wereld overvliegt van Nederlands belastingeld halveer het ambtenaren apparaat en de tweede kamer