Rechtbanken koppelen ‘klimaatverandering’ steeds vaker aan mensenrechten

2

De verzonnen effecten van klimaatverandering worden in rechtszaken over de hele wereld in verband gebracht met zogenaamde mensenrechten. Er worden juridische precedenten geschapen. Ze doen misschien alsof ze ‘de wereld willen redden’, maar het echte doelwit zijn onze rechten en vrijheden, schrijft Rhoda Wilson.

Op 29 maart heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (“AVVN”) de resolutie A/77/L.58 aangenomen, waarin het Internationaal Gerechtshof (“ICJ”) om advies werd gevraagd over de verplichtingen van landen die lid zijn van de Verenigde Naties. Naties (“VN”) met betrekking tot klimaatverandering.

Een deel van het verzoek heeft betrekking op de gevolgen van klimaatverandering voor de mensenrechten. Het verwijst naar internationale mensenrechteninstrumenten, waaronder de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten, en het Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten.

In commentaar op de recente beslissing van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ten gunste van een kleine groep oudere Zwitserse vrouwen die werden gesteund door Greenpeace, bood de Off Guardian een verklaring waarom klimaatverandering verband houdt met mensenrechten.

Door klimaatverandering aan mensenrechten te koppelen, kunnen regeringen het afdwingen van een steeds strenger beleid op het gebied van klimaatverandering rechtvaardigen, terwijl ze tegelijkertijd de indruk kunnen wekken dat de rechterlijke macht hen verplicht. 

Advertisement

Nu kunnen ze effectief beweren: “Je moet overstappen op een elektrische auto, anders maak je inbreuk op de mensenrechten van anderen”, maar ook: “Neem het ons niet kwalijk, onze handen zijn gebonden door rechters.”

Het maakt ook een propagandacampagne mogelijk waarin de taal escaleert en verdeeldheid zaait, waarbij de gevaccineerde versus niet-gevaccineerde berichten tijdens de ‘pandemie’ worden weerspiegeld.

Weet je nog hoe ons werd verteld: “De niet-gevaccineerden vullen de ICU’s en maken een nieuwe afsluiting waarschijnlijker”? Welnu, in de toekomst zal dat worden: “Ontkenners van de klimaatverandering schenden uw mensenrechten door te weigeren een slimme meter te gebruiken.”

In de onderstaande video benadrukt Makia Freeman de groeiende trend in rechtszaken om klimaatverandering te koppelen aan mensenrechten. In de beschrijving onder zijn video op Rumble of Bitchute heeft hij links opgenomen naar de artikelen die hij besprak.


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Zwitserland ‘schendt de mensenrechten’ door de klimaatverandering niet snel genoeg aan te pakken, oordeelt het EHRM in een historische zaak

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
16 dagen geleden

De dramatisch toenemende onbenulligheid van de westerse rechtsspraak valt echt op.

Een dagje meer mooi weer per jaar in verband brengen met mensenrechten en dan stellen dat dat extra dagje mooi weer tot schade leidt, waarvoor vervolgens helemaal geen bewijs is…..

Dat je je als rechter zo laat misbruiken voor de linkse agenda2030 geeft wel aan wat voor een corrupte onbenul je feitelijk bent.

Henk
Henk
16 dagen geleden

De gigantische gevolgen van klimaatverandering zal een een ongekende stroom migranten teweeg brengen die hun heil gaan zoeken in uitsluitend westerse landen die ook gebukt gaan onder klimaatverandering, maar dan heel selectief in de vorm van toenemende belastingdruk.