<
>

Safouane Karim biedt excuses aan Goudmijn aan: "Je was ook gewoon de beste speler op het veld"

Safouane Karim heeft zijn excuses aangeboden aan Kenzo Goudmijn en Excelsior. Het duel tussen de Rotterdamse club en FC Volendam kende vrijdagavond een bizar einde. "Het is een smet op de avond na zo'n mooie wedstrijd", zei Kenzo Goudmijn na de 4-0 overwinning op FC Volendam. Onder anderen Safouane Karim en Goudmijn raakten betrokken bij een opstootje.

"Ik wil even sorry zeggen voor mijn gedrag tegen Excelsior en vooral tegen Kenzo Goudmijn", schrijft Karim op zijn eigen instagram. "Wat ik deed past echt niet bij wie ik wil zijn en ook niet bij wat FC Volendam wil uitstralen. Ik wil wil gewoon supergraag dat we het redden in de Eredivisie en ik zet me honderd procent in om dat voor elkaar te krijgen. Maar na de wedstrijd heb ik dat niet laten zien en dat spijt me echt."

Goudmijn vertelde na afloop wat er in zijn ogen gebeurde: "Hij werd boos op mij in de wedstrijd omdat ik te veel aan het dribbelen was. Daar moest ik om lachen. Na de wedstrijd vertelt hij mij dat ik naar binnen moest komen en dat hij mijn moeder wilde n**ken. Ik zou zeggen 'ga maar veilig naar huis mam'", aldus Goudmijn. Scheidsrechter Danny Makkelie moest zelfs nog naar het VAR-scherm lopen na afloop. Karim kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart en ook Parrott ontving een rode kaart van Makkelie.

Karim richtte zich tot Goudmijn in zijn Instagram story. "Ik heb je een berichtje gestuurd en gebeld om sorry te zeggen. Echt top hoe je hebt gereageerd. Je was ook gewoon de beste speler op het veld"

"Meteen afspraak gemaakt bij sportpsycholoog"

De aanvaller deelt bovendien al vervolgstappen te hebben gezet. "Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij de sportpsycholoog om te praten over hoe ik beter kan omgaan met dit soort momenten, zodat ik niet weer zoiets doms doe."

Daarnaast gaat de 19-jarige in op de kritiek die hij dit weekend te verduren kreeg. "Iedereen die commentaar heeft gegeven, ook online, bedankt voor de eerlijke feedback. Het is natuurlijk niet leuk om te horen en te lezen maar hier leer ik wel van. Kees Kwakman en Karim El Ahmadi, bedankt voor jullie oprechte woorden. Ik ga laten zien dat ik hiervan leer."