9 dingen die succesvolle mensen doen om hun zin te krijgen volgens de wetenschap

Wetenschap
zondag, 14 april 2024 om 00:22
112876512 l normal none
Je hebt zelf (een beetje) in de hand of je een gezelschap domineert, of een volger bent, waar niemand naar luistert.
Er 9 dingen die zeer invloedrijke mensen altijd doen om overtuigend over te komen en anderen te overtuigen van hun standpunt. Hier zijn de belangrijkste punten:
  1. Deel positieven en negatieven argumenten. Bespreek ook tegenargumenten en potentiële nadelen van je standpunt. Dit laat zien dat je de andere kant begrijpt en overweegt.
  2. Trek positieve conclusies. Focus op de positieve uitkomsten van je voorstel in plaats van angstaanjagende tactieken te gebruiken.
  3. Neem een stellige houding aan. Mensen vinden zelfverzekerdheid overtuigender dan expertise. Wees dus zelfverzekerd en vermijd kwalificerende termen als "ik denk".
  4. Pas je spreektempo aan. Praat snel als je publiek geneigd is het niet met je eens te zijn, en langzaam als ze al geneigd zijn in te stemmen.
  5. Begin met kleine 'overwinningen'. Krijg eerst instemming over kleine punten voordat je je hoofdargument aanvoert.
  6. Vloek af en toe. Een vloek kan urgentie en betrokkenheid tonen, zolang het oprecht is.
  7. Ken de voorkeuren van je publiek. Sommigen hebben tijd nodig om na te denken, anderen willen snel besluiten nemen.
  8. Kies het juiste medium. Face-to-face kan beter werken voor vrouwen onderling, e-mail voor mannen die elkaar niet goed kennen.
  9. Zorg dat je gelijk hebt. Overtuigingskracht is slechts de kers op de taart - je argumenten en conclusies moeten solide zijn.